Malá svadba

waterka
31. aug 2015

Ahojte mamicky. Idem si k vam po radu. Radi by sme mali este tento rok malinku svadbu,kedze financii vela nemame,ale chceme sa uz konecne vziat lebo sa to stale kvoli niecomu odklada a nechcem byt slecna aj v 40tke 🙂 Problem je,ze neviem co vsetko mam zabezpecit tak aby dobre bolo. Jasne obrucky,torta,ale co dalej? Ma byt pritomnych len 10hosti najblizsia rodina nic viac,pretoze mame velku rodinu a vela priatelov,neviem ako to vymysliet s oznameniami. Tym co sa nezucadtnia poslat mam poslat iba dodatocne oznamenie ze vtedy a vtrdy bola svadba??! To mi pride hlupe. Ale zaroven ked ich informujem vopred a nie su pozvani...pride mi to take divne. Chceli by sme v nejakej restike par hodin posediet,nejake dobre jedlo spapat,vinko a sup domov,nechcem to nejak natahovat dlho do noci. Mame 2-rocnu dcerku a ja mam zdrav.problemy,tak aby sme to vsetci v pohode zvladli 🙂 A co oblecenie? Klasicke biele svadobne saty? Kostym? Vobec neviem ako sa nahodit. Budem rada ked minapisete ako ste vy svadbovali. Tiez by som radsej namiesto klasickeho neskorsieho obeda radsej riesila pecene prasiatko,bolo by to ok? A v neposlednom rade fotograf,je nutne volat nejakeho profi? Co keby fotil niekto z rodiny,bolo by to netradicne alebo smiesne? 😒 Ak som na nieco zabudla,pripomente mi prosim...

moni244
31. aug 2015

@waterka saty som mala svadobne, z bazaru za par eur, mali sme posedenie v restike, pre nas salonik uzavreli, pustili nam hudbu, no perfektne bolo, na licenie a uces som mala studentku za par eur, na fotenie profi, co si buduje portfolio, cize bola lacna a fotila len obrad a po obrade, potom sme uz fotili sami

bosoriak
31. aug 2015

@waterka Svadbu si urob tak, aby ste boli spokojni vy dvaja. Na nikom inom nezalezi. pokojne poslite oznamenie, ze ste sa vzali, co koho do toho? Mozes poslat zvlast oznamenie o case a konani svadby a zvlast pozvanku k svadobnemu stolu. Saty si vyber ake chces, hostinu urob aku chces, je to vas den.

My sme mali malu svadbu na urade, potom asi s 15 ludmi posedenie na husacine a o osmej vecer sme uz boli doma a pozerali film, neunaveni, spokojni, presne ako sme chceli. Mali sme vsetko vybavene za par supov a za mesiac, vratane pozicania siat a obrucok. 🙂 Ja osobne nerozumiem konceptu tych velkych svadieb, ktore stoja majland, neuzije si ich ani jeden z paru a su vlastne preto, aby ich rodina nepoohovarala. Ale to som ja, kazdy sme iny, preto odporucam urobit tak, aby ste boli spokojni vy dvaja.

bosoriak
31. aug 2015

@waterka Ak chces mat pekne fotky, tak odporucam profi fotografa. Nas fotil kamarat, ktory ale fotit vedel, takze mame pekne fotky. Pozerali sme ich ale asi 2x v zivote, takze tolko k tomu 😀 😀

alexik11
31. aug 2015

@waterka Ahoj, my s mužom budeme mať úplnú mini svadbu- my a svedkovia. 🙂 Budeme mať obrúčky, skočíme na obed a hotovo. Mám ušité retro šaty pod kolená- fialové a na tom je biela priehľadná suknička s bodkami.
Je iba na vás, aká bude vaša svadba. 🙂 Kľudne môžeš mať aj dlhé biele šaty (aj keď by som asi osobne nevolila nejaké maga princeznovské, ale aj tak bolo), či kostým tak, aby si sa cítila dobre. Robia sa aj hostiny na záhrade, takže prasiatko je fajn nápad, neje sa každý deň, človek si to zapamätá. 🙂
Teraz 8.8. mali svadbu známi, pred svadbou dali oznámenie na FB pre širších kamarátov, tej vzdialenejšej nie elektronickej rodine poslali po obrade oznámenie, že sa vzali.
No a pokiaľ niekto z rodiny vie naozaj fotiť a má dobrý foťák, tak prečo nie. 🙂

waterka
autor
31. aug 2015

S tym fotografom mate asi pravdu,ide o pamiatku na cely zivot,teda dufam 🙂 ja mam aj z malej svadby stres,nemam rada organizovane a planovane akcie a uz vobec nie ked som hlavnym akterom 😀 dakujem za rady

verenna111
31. aug 2015

@waterka ahojky.aj my sme mali malu svadbu aj koli peniazkom aj koli tehu.okrem toho mame takmer 3 rocnu dcerku tak uz sme sa rozhodli aj tak.bolo nas len 10 cize najjblizsia rodina a okrem toho je na kamoska s manzelom a dokonca moja druha segra nedosla lebo byvaju v zahranici a fakt sa nedalo...no svadba na urade obrucky z chirurgickej ocele lacne ale krasne satky s jedneho obchodu splyvave koli malemu ale uz ukazujucemu brusku normalne biele ale jednoduche za €50, drahemu len nova kosela a kravata oblek starsi ale v top stave.A restiku rezervoval otec u znameho.asi 3 hodky sme boli posediet v saloniku Torta nic len obje.nane velke veterniky pre kazdeho a kava k tomu. I
nak fotky len synovec a kamoska fotili ale nie s digitalom ale normal.fotakom.No a kadernicka kamoska za par supiek cesala ale krasne a malovala som sa sama.No sme oli spokojni.Namiesyo salenia sme mali svadobnu noc penzione 🙂 a bolo super

mima4
31. aug 2015

@waterka na čom by som ja urcite nesetrila, je kvalitny fotograf 🙂

domka_pp
31. aug 2015

Takže môj osobný názor: čo sa týka oznámení, tak bežne sa posielajú oznámenia aj rodine ktorá nie je pozvaná, len s tým, že súčasťou oznámenia nie je pozvanie k stolu. Je dobré ich určite poslať vopred, aby mali šancu poslať pohľadnicu alebo prísť aspoň na obrad kto chce. Čo sa týka kamarátov, veľa ľudí to rieši elektronickou formou a oznámenie pošle mailom alebo len hodí na soc.sieť.
Čo sa týka reštaurácie a toto prasiatka, tak to je podľa mňa úplne super, už som videla fotky takých menších svadieb kde to takto riešili. Najbližší ľudia, dobrá atmosféra, živá hudba, prasiatko....čo viac treba 🙂 Ani ten profi fotograf si myslím nie je potrebný. Bežne na svadbách kde majú len kameramana tak fotí len niekto z rodiny. Stačí niekoho poveriť, poprosiť... No a šaty. Ak je to tvoja prvá svadba, určite by som sa nenechala obrať o ten pocit mať na sebe biele šaty. Volila by som ale skôr niečo jednoduchšie, možno nie veľmi široké...

monika541
31. aug 2015

@waterka nas bolo dokopy 15, obrad bol v kostole, v pracovny den. Oznamenia sme poslali posvadobe, ze sme sa zosobasili. Dala som upiect steasne vela kolacov, aby sme dali slusne vysluzky vela znamym, priatelom a rodine. Dala som si usit kostym smotanovej farby, sukn tesne pod kolena. Potom len neskory obed a sup domov. Kamoska mi urobila krasnu kyticu aj pierko pre zenicha, fotila dalsia kamoska a aj video urobil jeden z hosti. Mala so 32 a mm 38 rokov. Vobec mi nie je luto za velkou svadbou, mala som tam kazdeho, na kom mi najviac v zivote zalezi. Nemaj stres, kto co povie, je to vas den a ide o vas spolocny zivot🙂. Na oznamko som si dala svoje meno za slobodna preskrtnute a aj nove priezvisko. Ludom sa to celkom pacilo😉.

gabrielita1610
31. aug 2015

Ahoj, my sme mali svadbu tiež malicku. Doma se mali oslavu s najbližšími a 4 najbližších priatelov, sama som si všetko pripravila celé menu , zákusky sme rozdali ,čo neboli pozvaní na svadbu spolu s oznámením , o svadbe. Fotil nás známi ,aj môj ocko a vsetky fotky sú krásne,nemusel fotiť žiadny profík.......šaty som mala z poľska s nádychom do smotanova , dlhé , vo vlasoch strasovu celenku , vlasy ponatacane a aj mejkap som zvládla doma , nič extra a bolo výborne , ešte aj kamaráti môjho muža boli u nás 3 dni pred svadbou a všetko bolo fajn.......je to vas deň, ako to chcete,tak si to pripravte 🙂

klaudulienqa
31. aug 2015

my sme tiež mali malú svadbu, čo sa týka oznámení, poslali sme rodine aj tej vzdiaalenejšej, ale nedávali sme im pozvanie k stolu, takže to pochopili a moji rodičia ich tiež informovali že máme svadbu s 20ldmi (zarátaní aj najbližší kamaráti), niektorí to pochopili, neurazili sa, iní sa urazili,neriešim. Taktiež aj kamaráti, tí čo chceli prišli na obrad, to ma potešilo že prišli 4 kamošky, ostatné sa vysrali 🙂 Manželovi prišli všetci kamaráti, nik sa neurazil ked neboli pozvaní na večeru. Jedlo sme mali len jeden chod klasiku gordon blue na prírodno, lebo bolo horko vtedy a koláče a zákusky do výslužky. Torty som mala zákaz riešiť, tie objednávala svokra s mamou + narodeninovú pre dcéru, keďže sme sa brali rok po jej narodení. šaty som chcela jednoduché biele ale rozpredával sa svadobný salon tak mi tam našli čisto nové za a sedeli mi tak sme vzali aj dlhe a v pohodičke som sa potom prezliekla rifle a blúzka 🙂

zorka33
31. aug 2015

My sme mali svadbu v kostole len s rodinou, 20 minut, mala som svadobne saty kvôli foteniu. Z kostola sme sli rovno za fotografkou, porobili sme fotky (na ktorých sme sa postupne prezliekali zo svadobného do civilu). O piatej poobede sme si doma v klude vypili kavu, prezliekli do rifli a o osmej sme mali rezervovanu cast podniku pre cca 20-25 ludi - chlebicky, salatove misy... Hostia, ktori boli v podstate len nasi priatelia, ani nevedeli, co sa deje. Mysleli si, ze sa len ide v piatok vecer von. Ked sa schadzali, uz sa im to zdalo cudne, ze je to nejake ine... No a ked sme boli vsetci, oznamili sme im, ze dnes sme sa vzali a huraaa oslavovalo sa. Uvolnene, prirodzene, neznasam strojene akcie, vôbec na to nie sme s manzelom stavani, takze by sme to ani nahodou neurobili inak.

verenna111
31. aug 2015

Joj a este som zabudla ze oznamka ziadne len som 3 dni vopred dala online fotecku s datumom svadby a nasimi menami ze sa beriemme a mala som taku malu jednoduchu kyticku a aj pierko za €25.cize tak.drzim palce nech mate krasny den 🙂

ludmilaka
31. aug 2015

@waterka My sme sa zobrali po 10 rokoch pri 2 svedkoch. Rodina bola upovedomená, len sme im nepovedali presnú hodinu, aby to bolo naozaj len pre nás. Mali sme obrúčky, zajednané pesničky počas obradu, ja bielei svadobné šaty, objednané krásne biele auto, obed pre svedkov v zajednanej reštike a 6 koláčov doma. A večer sme plakali dojatím. Prajem ti krásny svadobný deň.

ofinka
31. aug 2015

u nas na urade obrad 15 minut, my spolu s najbizsimi 10 ludi, potom jedlo v restike za plnej prevadzky, bez vyzdoby, tu sme nechceli a kazdy jedol co si z listka vybral, na co mal chut. kyticka mini za 8 eur, aby ladila s muzovou kravatou. ja saty za 39 eur jednoduche puzdrove smotanove po kolena, aby sa dali potom pouzit aj do divadla. vlasy nakulmovala mama, primalovala som sa sama, fotky kto mal fotak fotil a hotovo. obrucky chirurgicka ocel- akcia 5 eur 1 ks. vedeli sme, ze ich asi nosit nebudeme. doma sme boli este pred vecernymi spravami, rodina spala u nas, tak sme si len pripili trochu vinkom, lebo v restike nepil nikto a manzel soferoval. dodatocne sme poslali mailom foto s textom, ze sme svoji, komu sme mienili a bolo. 🙂

gubiko
31. aug 2015

@waterka ja by som ich zavolala na obrad všetkých priateľov i rodinu s tým, že by vedeli, že hostina nebude. po obrade by sa mohli rozdávať zo škatule nejaké koláčiky. zažila som to na jednej malej svadbe. bolo to milé. pred kostolom sme stáli, pokecali, dali si každý jeden koláčik a šli domov. a manželia išli do reštiky len s najužšou rodinou, čo bolo pár ľudí. bolo to milé a ja som sa cítila fajn, že na nás mysleli. prasiatko je podľa mňa dobrý a aj šetrný nápad. oznámenia by som v tomto prípade neposielala, skôr by som dala, ako píšu baby, upovedomenie na FB a rodine zavolala a zároveň aj vysvetlila tú vec s hostinou. fotografa by som skúsila zavolať z niektorej školy umeleckej, prípadne teda kamaráta. hlavne nech je to ale niekto, kto vie fotiť, lebo nič nemrzí viac ako nepodarené fotky zo svadby. šaty by som volila biele, jednoduchého strihu, nič nadýchané a zdobené, to sa na takúto svadbu nehodí. aj kostým je fajn nápad, ale ja by som volila šaty pokiaľ nejde o druhú svadbu. najdôležitejšie je nenechať sa odradiť blbými rečami rodiny a pekne si ten deň užiť, pekne sa zabaviť, aby si mala na čo spomínať, to je dôležité 🙂

frozenelza
31. aug 2015

My sme mali prvu svadbu v bielych satach na urade v piatok, odtial sme isli my a svedkovia na obed do restiky. V sobotu sme robili gril party na chate a mohol prist kto chcel. Druhu svadbu o 7rokov neskor sme mali v kostoliku, v sobotu a bola spojena s mega oslavovou nasich deti kedze mali v ten tyzden obaja narodeniny. Fotila nas sestra

bonaqa2013
31. aug 2015

prvá svadba - malá len moji rodičia, súrodenci s rodinami a hlavne rýchlo. lebo bábo už takmer kopalo. Bola v kostole, mala som krásne princ. šaty biele, bola som super krásna .... nahodili sa aj moji rodičia, ale keď som videla moju svokru - šaty ako keby išla do obchodu, už len nákupná taška jej chýv´bala - no zbohom. oznámenie sme neposielali - načo, zbytočnosť, v tej rýchlosti sa nedalo nič. Fotili rodina - však o rok sme už mali aj rozvod.... Môj exmm sa neosvedčil... 😀 😀 😀
Syn má 20r.

balkica
31. aug 2015

Ozamenia urcite posli vopred, aby Ti potom vedeli poposielat gratulacie 🙂 Nie je to hlupe, skor by bolo hlupe, keby to bolo dodatocne poslane 🙂 Saty take aby si sa hlavne citila dobre v nich. ak to bude v lete, tak nejake lahke saty a ak v chladnejsom pocasi tak moze byt aj nejaky kostym nohavicovy 🙂 Pecene prasiatko je super napad, jednu tortu objednat, ktora sa potom rozkraja, fotograf staci niekto z rodiny aj my sme to tak mali a uplne to stacilo 🙂 a kamaratov by ste mohli potom podvecer pozvat , nech s Vami trosku posedia, pogratuluju a tak 🙂 Hlavne rob tak aby to Tebe vyhovovalo, aby si Ty bola spokojna a nesnaz sa vyhoviet inym ludom, rob si podla seba 🙂

lubina
31. aug 2015

@waterka mali sme tiez malu svadbu, iba rodicia a surodenci, stari rodicia. Mala som biele svadobne saty 😉 , ako spravna nevesta. Mali sme svadbu v utorok lebo sme chceli konkretny datum. Potom sme mali taku spolocnu veceru a pred polnocou sme skoncili, vsetko bolo super, tak ako som si priala. Oznamenia sme posielali az po svadbe, bolo to oznamenie ze sme sa vtedy a vtedy zosobasili a bola tam nasa svadobna fotka. Vobec mi to neprislo divne, ze ich posielam az po svadbe. Vsetci co sa nasej svadby zucastnili boli pozvani osobne nami a pre ostatnych stacilo oznamit podla mna az po nasej svadbe 🙂 . Nikto sa nehneval, dostali sme vela priani a gratulacii. A ku fotografovi, my sme si zavolali fotografa, ale to sme sa fotili este pred sobasom iba my dva, bol aj na oficialnom sobasi a ostatne fotky na veceri sme si uz fotili sami...vzdy niekto odfotil ostatnych a mame super album, kde mame nase krasne fotky a aj z vecere. A este ma napadla hudba, doniesli sme si vlastnu hudbu a v restike v nasom separe nam to v pohode pustila obsluha 🙂

aadulik2110
31. aug 2015

Ja som sice bola bezdetna a mali sme na svadbe 40ludi, ale sprav si svadbu aka vam vyhovuje.... Aby ste na nu spominali zbytok vasho spolocneho zivota....
Co sa tyka oznameni... Posli vsetkym, pridu na obrad, zablahozelaju a na hostinu pojdu len pozvani.... My sme mali tolko gratulantov, ze sme pred kostolom stali takmer 30minut, kym posledny dogratuloval.
Jedlo - prasiatko je super napad a ked vas bude len zopar, preco nie....
Fotograf - ja by som si zavolala profi, my sme mali na obrad a po obrade sme sa fotili a najma, ked mate este princeznu, tak urcite budu super fotk. Potom isiel domov a poverili sme jedneho clena rodiny, co rad foti a fotil zvysok...
Saty - asi by som riesila klasicke svadobne, ale asi skor nieco jednoduche a splyvave...
Vsetko je na tebe, na vas...

asocial
31. aug 2015

@waterka my sme mali malu svadbu..to znamena, moji rodicia, sestra s muzom, muzovi rodicia, jeho brat s rodinou..spravili sme to tak, ze sme im zaplatili vylet (rozumej 3 noclahy, polpenziu a slavnostnu veceru)..(muz nie je slovak, bolo to v jeho krajine, nie daleko od nasej)
aj tak sa nam to vsetko vratilo v podobe financnych darov..
manzel mal oblek z predajne michael, zaujimave, ze sme obehali predtym drahe obchody, kd ebol prd makovy za vysoku cenu, a tam sme kupili aj s opaskom fakt pekny oblek (myslim aj topanky, take papierace, ale na tych apr hodin to stacilo) za necelych 100 €. Oblek nosi doposial, je velmi pekne sity.
Ja som mala saty na mieru z ciny.
Nemali sme prenajate ziadne auto. Naco.
Svadobne oznamenia sme neposielali. Nebola sice tajna, ludia o tom vedeli.

Po svadbe sme spravili pre asi 10 - 15 kamaratov grilovacku. Starych rodicov (len moji su zivi) sme pozvali na obed.

Aha, fotografovi sme dali 200 €, bol zacinajuci. Nasli sme ho na nete. Velka spokojnost. teraz foti ako profi, ale uz nie za 200:D...
Tak to bolo. Nemenila by som. Parada.

Este dodam, moja sestra mala svadbu na urade, s obedom asi potom pre nejakych 12 ludi. Nemala ani fotografa🙂 A tiez by nemenila..

13091991
31. aug 2015

Sprav si svadbu presne taku aku si ty predstavujes 🙂 nie je treba sa pytat ci bude blbe toto alebo nevhodne zase toto...ved co je dnes nevhodne na svadbe?v dnesnej dobe sa robia tak sialene svadby ze az...kludne si daj pecene prasiatko fotak daj do ruky hoci aj svojej mame...a nemyslim si ze sa rodina nahneva ked ich nepozves...myslim ze asi pravdepodobne kazdy vie ze robite malu svadbu koli financiam a tym ze im posles oznamenie vopred im len oznamis ze si ich vazis a informujes o tom ze sa ides vydavat ..vela stastia 🙂

jana_eyre
31. aug 2015

ja svadby neznasam, duplom tu svoju - neznasam byt stredobodom pozornosti.. no ale nejako sme sa vzat chceli.. predstavovala som si obrad na urade a obed v restike pre najblizsiu rodinu.. moja svokra to nevedela prezit a tak sme museli pozvat aspon surodencov mojho svokra a svokry.. a kedze ja mam troch surodencov, muz dve sestry a vsetci uz maju deti, tak to vlastne az taka mala svadba nebola /cca 40ludi/, ale urcite nebola klasicka - kedze ja to neznasam..

nemali sme "tancovacku", bolo to len take posedenie s dvoma hlavnymi jedlami /mna sa nepytajte preco, to svokra vravela, ze musi byt najprv rezen a potom neskor aj kacica 😀/ a s tortou ktoru robila moja sestra.. saty som si kupila spolocenske biele z netu za 69e a este ich mam odlozene.. vlasy mi robila neter, malovala som sa sama.. kolace dala robit svokra nejakej znamej a bolo ich strasne vela.. fotil nas manzelov kolega /velmi pekne a okrem pozvania k stolu nechcel nic/, svedkovia boli nasi najlepsi kamarati - par.. obrucky mame obycajne strieborne vybrane par dni pred obradom, narychlo sme vybehli do obchodneho centra so synom :D..

chybali akekolvek tradicie a ja s manzelom sme odchadzali domov medzi prvymi /mali sme rocneho syna, musel ist spat a ja som bola tehotna a unavena/

svadobne oznamenia som posielala normalne kazdemu komu ma napadlo /objednane obycajne z netu na foto papieri/ , ale pozvanku k svadobnemu stolu som vlozila len tym o ktorych som pisala a svedkom samozrejme.. vela ludi nam prislo zagratulovat, co som necakala..

no, ja som strasne rada, ze to uz dufam nebudem musiet nikdy opakovat 😀 😀

bubelko
31. aug 2015

@waterka my sme mali malu svadbu - 25ludi - aj s knazom. nikto sa neurazil. mali sme svadbu v kostole, potom veceru v restike.... fotografkou bola znama, uces mi robila kolegyna. vsetci sme boli spokojni.
a moja sestra to vyriesila este jednoduchsie - vzali sa a vsetkym oznamili, ze sa vydala. otca, svokru a starke pozvali na dalsi den na slavnostny obed 😉

waterka
autor
1. sep 2015

Dakujem Vam baby ste zlate,nieco urcite vymyslim aby dobre bolo,planujem este tento rok tak drzte palce 🙂

mimisiatko
5. sep 2015

Ahoj,
nás čaká tiež maličká svadba, nakoľko rozpočet nám to inak neumožňuje a máme dve detičky(6,3). Šaty budem mať biele(kúpene na bazári za 120 eur), pár koláčikov na výslužky, torta budú tiež a malé posedenie v reštike len s najbližšími. Pár oznámení sme vyrobili s pozvaním k stolu pre tých ktorí s nami budú na obede, ostatným sme dali len oznámenia. Našťastie to pochopili, aj keď mi je ľúto že nebudú s nami aj na posedení, preto rozmýšlam, že niečo špeciálne budem musieť pre nich vymyslieť, napríklad opekačku :D Samozrejme koláčiky budú maťˇ, aby vedeli, že v ten deň som na nich myslela aj keď s nami nebudú. No uvidíme ako to všetko dopadne na konci mesiaca. 😉
Fotografka bude tiež, pár fotečiek z obradu a niekde vonku 🙂
waterka, držím všetky prsty nech to dopadne čo najlepšie, 🙂

sfet
8. dec 2016

Ahoj dievčatá, nedá mi sa nepridať. My s miláčikom tiež plánujeme svadbu dakedy leto alebo jeseň a rozhodli sme sa, že malú. Peniaze chceme predsa len radšej investovať do nášho domčeka a na cestovanie a humbuk okolo svadby nemusíme, chceme sa brat čisto preto lebo sme veriaci, svadba jedine v kostole a chceme mať deti, tak je to tak lepšie. Ja by som si obliekla jednoduché šaty minikyticku do ruky, ženích klasika oblek a hotovo. Už som to prejednávala s mamou a tá sa do toho obula a že musím tam pozvať moju krstnu a musí byť svedok na mojej svadbe a nikto iný. Aby ste rozumeli, ja som sa už raz vydávať mala pred 8 rokmi a zrušilo sa to kvôli rodičom, lebo sa tak do toho montovali, rodičia z jednej strany aj druhej strany, ale hlavne z tej mojej, že sa to stalo neúnosné a nikto nemal chuť v prípravách pokračovať ale to bol aj iný partner. Ja s mojou krstnou extra vzťah nemám, podcenovala mna kde sa dalo, zhadzovala mňa na citlivých miestach, nikdy som nebola dosť dobrá, na moju birmovku sa vykaslala s odôvodnením, že sa jej nechce, tak som tam mala náhradnú krstnu mamu. A takýto človek ako svedok, len preto, že sa to musí, lebo môj otec bol svedok obom mojím bratrancom. Tak rozmýšľam, že to spraviť tak varianta a - ísť na sobáš do kostola iba my dvaja a kamaráti ako svedkovia a rodičov potom pozvať na veľký obed a oznámiť im to, že už je po ale to zas veľmi nechcem, lebo rodičia po bratovej smrti majú iba mňa a inu svadbu svojho dieťaťa už neuvidia aj keď mi párkrát povedali, že by im to nevadilo ale iné je to len povedať a iné naozaj zažiť. Alebo nič nepovedať, všetko si delegovať sami a potom im to oznámiť týždeň predtým, že čo sa koná a že sú pozvaní. Keby tam začala mama zase s krstnou, tak poviem, že je to len pre rodičov, ja sa vydávam, ja si rozhodujem, ja si financujem a nech ma aj zabije, ale jednoducho krstná sa mi do rozpočtu nezmenila a nech sa rozkrajs, síce budem počúvať najbližších 10 rokov, že to bolo škaredé, ale viac to ako sa vykaslala na moju birmovku, tak to som nečakala a volá som z toho v šoku. Tak ja to budem brať tak, že sa by sa jej nechcelo ani na svadbu.

3petka
8. dec 2016

@waterka ahoj ja som mala svadbu malinku len na urade. Nie sme s manzelom ten typ ludi co sa musia zabavat dorana a vyhodit kopec penazi. Zabezpecila som len datum na urade, obrucky o tortu sa postarala svokra. Mali sme cca 17 ludi z rodiny a to len kvoli svokre lebo ona tam chcela mat surodencov a rodicov. Po obrade sme si boli len sadnut v restike ale vopred som si rezervovala miesto a menu. A saty som si kupila len v klasickom obchode. Neboli vobec svadobne iba biele. Chceli sme to taketo male a ani pribuznym sme nic neposielali, len sa im to povedalo ked sme s nimi boli v kontakte