Low cost svadba

26. jún 2024

Ahojte, september- október plánujeme s partnerom svadbu. Avšak ja ešte študujem, a kopu peňazí ma stojí štúdium a mesačne príjmy nemám veľmi veľké. Plus prerábame byt a v budúcnosti by sme si radi kúpili dom. Príde mi ľúto vyhodiť kopu peňazí za 1 deň. Avšak je to len raz za život (snáď 😅) a preto nechceme zase len svadbu o 2 svedkoch bez hostiny. Ako čo najviac ušetriť, zároveň aby to bolo také slušné, žiadny luxus, ale také primerane? Máte nejaké tipy ?

surama
26. jún 2024

Vyberte si peknu salu na dedine + catering, namiesto kapely DJ a mas fakt vela penazi usetrenych.

veronicka88
26. jún 2024

Doobedu obrad/MU a rodičia + súrodenci obed . Takto by som to urobila ja dnes🙈prípadne ešte akoby švédske stoly má večeru a domov. Dnes by ma nikto medonutili robitbkalsicku svadbu. Ani zadarmo🤣

mimi3008
26. jún 2024

Jedno co mi napadlo, ze svadobne saty. Neviem, ako idu ceny teraz, ale pred 10 rokmi (presne v rovnakom roku sme sa brali my, aj svagrovci) ma saty podla mojich predatav stali kolo 250 eur aj s topankami, bolerkom a zavojom, nove, kupa, nie pozicanie, len som musela viac pohladat...svagrina dala za svoje cez 1000 eur, pri tom mne sa naprikpad ani velmi nepacili...

babulkomale
26. jún 2024

Dvoje saty na mieru ma u krajcirky vysli menej, ako poplatok za jedny x- krat oprate z pozicovne.
Neslo mi o peniaze, ale chcela som mat presne take, ake som si navrhla. Ze to bolo lacnejsie, bol prijemny bonus. Ale my sme mali teda velku svadbu, muz bol prvy syn co sa zenil a ja prva z nasej rodiny co som mala svadbu na Slovensku, tak to bolo treba vyuzit 😃
Tiez nemusis mat lodicky zo salonu, aj tak su z Ciny, kludne na jeden den kup lacne, nohy by ta boleli aj v drahych a uz ich pravdepodobne nevyuzijes...
Video zo svadby sme v zivote nepozerali, ak ste podobne typy, tiez je vam zbytocne. Mne stacia fotky, nie som fanusik pohyblivych obrazkov.
A tiez alkohol nemusis mat, len pripitok, zazila som svadby kde nebol a bolo to uzasne prijemne, konverzacia na úrovni, ziadne cervene pripite tvare a sproste reci.
Kto chce, moze sa potom doma opit kolko chce, e svadba ma byt dostojna, nie ozran party.

babulkomale
26. jún 2024

@mimi3008 sesternica pred 14 rokmi 400€ pozicovne, ale tusim aj s oblekom pre chlapa, lebo mal nejaky bledy co by uz nevyuzil, otras ceny za pouzite handry.

babulkomale
26. jún 2024

A este mi napadlo ze kamoska mala po obrade na úrade posedenie s jedlom kde sme boli len najblizsi - rodicia, surodenci s partnermi a z jej strany ja s manzelom ako naj kamoska, pozname sa cely zivot, deti sme nebrali ( pozvane boli) chceli sme si to uzit poriadne, porozpravat sa. Zo strany manzela rodicia, sestra s muzom a tiez naj kamos, ktory mu siel za svedka a zenich o nejaky cas zasa jemu.
Mali to v hoteli, vyborne jedlo, alkohol kto si co objednal, ale my sme nepili, ostatni velmi decentne, nikto nebol opity, fotografa mala na obrad a ked sme prisli do hotela, pofotil torty, stol, hosti, manzelov este pred sobasom a odisiel.
Mali zakusky a slane, ziadne tanecky, skor take prijemne stretnutie rodiny a priatelov. Nejako okolo deviatej vecer sme sli domov. Uplne super, nikto nebol vycerpany a narobeny, ako ked na nasej svadbe sa tancovalo do rana do 4.00 😃

vladi4444
26. jún 2024

Výzdobu si urobíš sama, my sme mali kvety - rúže zo záhrady, svadobné auto sme mali naše, žiadne darčeky pre hostí, šaty nájdeš krásne aj z bazáru, ja osobne by som limitovala aj výslužky. Mali sme peknú sálu, catering po známosti, spev v kostole, čepčenie a program robili kamaráti. Vlastný výčap s alko a nealko, domáca. Parádna svadba 🙂

zapalkazapalkova
26. jún 2024

Šaty cez bazoš, koláče piekli kamošky (hostia), darceky pre hosti rucne robené (sypany čaj), žiadne vysluzky, kamoska fotila, Dj nie kapela
Da sa to urobit aj na styl,ze skoncite skor.

heln
26. jún 2024

svadba bude na urade, alebo cirkevna?
my sme boli chudobni ako "kostolne mysi", svadbu sme mali v cirkvi, v cirkevnej budove sme si prenajali miestnost, rodicia navarili rezne a salat, babka upiekla kolace a to bolo vsetko.

luciaruz
26. jún 2024

My sme boli iba s rodičmi. Urad, obed v reštike, spoločenské saty z bonprixu a bozkavam dovinenia 😆

kikazoe
26. jún 2024

sesternica mala niečo podobné pred rokom a čosi.... brali sa narýchlo pre lepšiu hypoteku 🙂 a bolo to super ! nechceli nič- žiadne peniaze ale od každého drobnosť a keďže nás všetkých bolo 35 , vypálilo to skvele. moji rodičia ( krstní sesternici ) majú mini-penzión a samozrejme tam bola svadba. pán sused požičal za 50€ jeho ubytko pre ženíchovu rodinu ( a my im zasa na oplátku takto isto požičiavame za prevozné náklady keď oni potrebujú súkromne ). svadba bola v kostele- chodia do nejakého spoločenstva a kamoš kňaz ich aj sobášil. len zavolal do terchovej do kostola a poprosil ich dátum a kľúče. cez známeho chovateľa sa nakúpilo mäso, zelenina, výrobky a uvarilo sa- ryža, zemiaky, vývar, pečené kuracie. môj brat a ženíchov bratranec naložili mäso, steaky a grillovali. ďalšia sesternica má svokru čo pečie- nakúpilo sa jej čo treba a upiekla- výborne makronky a easy ľahkú tortu. teraz už svokra nevesty - napiekla 3 plechy domácich koláčov. vody, alkohol sa kúpil v Pima, výzdoba sa natrhala na lúke za penziónom. boli sme v Teddy kúpiť pár drobností- na zábavu pre deti- bublifuky, skákalky a z nettu vytlači omaľovánky. šaty si kúpila cez nett za 80€, ženích mal svoj slušný oblek, prstienky nemajú ale majú minitetovanie ( darček odo mňa, plus som robila aj rozvoz či dovoz ak niečo chýbalo). makeup, vlasy- robila nevestina sestra a všetky sme mali to isté- dlhe zapletané vlasy a kvietok v nich. fotili sesternicin manžela aj natáčal na stativ v kostole, plus si zožičal aj dron- potom moja dcéra poprosila všetkých o fotky a urobila im video. cena dokopy- čo sme počítali bolo 800€ 🙂

andreatytler
26. jún 2024

Ak nechces ist do extremov ako napriklad grilovacka na zahrade, ale chces taku klasiku, tak nemozes setrit na jedle a piti pre hosti. To je podla mna zaklad a ked setris tam, tak je to zgrlosina. Tym padom najviac usetris ked zredukujes pocet hosti. Uplne ina palka je pohostit 40 alebo 120 ludi. Tiez hladajte salu ktora nie je predrazena.
Potom sa da co to usetrit na tom pozlatku co je okolo toho. Ja som vela veci robila sama s pomocou druziciek a brata (dakujem). Pozvanky, fotky, kvety, vyzdobu, darceky, zavoj, upravu siat, nechty (ale aj tak idu peniaze do materialov). Viedo netreba, urcite DJ namiesto kapely, svadobne auto staci vlastne.

marci77
26. jún 2024

kamoska - oni to mali tak, ze v sobotu obrad a posedenie s rodinou, v nedelu posedenie pre kamosov, kolegov a sirsiu rodinu (svedske stoly plus zakusky, torta)

sirka9
26. jún 2024

my sme mali obrad na úrade, hostinu na polovnickej chate, vonku, v lese pod šírim nebom. vsetko sme si tam nachystali svojpomocne - drevene lavice a stoly, na to sme dali pekne biele obrusy, vyzdobu - kvetinky v kvetinácoch, ako jedlo sme si dali spravit pecene prasa a pečene kozla (to sme mali domáce naše, takže nás to nestálo nič, inak to stoji cca 350 eur) tortu mi upiekla kamoska za lepsiu cenu, slane piekla svokra, prílohy k jedlu sme si spravili sami v den doobeda, mali sme zemiakový šalát (taký ten klasicky, vianocny), najdrahsie boli zákusky, tie som chcela aj pre hosti do krabiciek, takze to bola najvacsia polozka zo vsetkych. nemali sme DJ, ani kapelu, ale auto a repraky 🙂 moje saty stali z vypredaja 60 eur a boli super, topanky 40 eur, muzov oblek aj s topankami cca 200. zábava bola uplne super, do rana. presne ako som si naplanovala, tak som to urobila 🙂 usetrit sa da vela, ak nie je clovek uplne nárocny a nechce iba ukázať že na to má 🙂

babulkomale
26. jún 2024

A este, neviem kolko kde stoji licenie, ale bola som na skusku u kozmeticky, a vobec mi to nesedelo ako ma nalicila, tak som sa nalicila sama s pomocou kamosky a to bolo uplne super. Cize ak si sikovna v tomto alebo kamoska, tiez usetris.
Vlasy mi robila kadernicka, ale to len preto ze som mala specialne poziadavky aby sa uces doladil k specialnym satam, ale verim ze sikovna kamoska ti podla YT vie urobit aj vlasy a pomocok dostat od vymyslu sveta.
Nechty - ja mam svoje pekne, mne len manikerka urobila upravu a dala lak, ale co vidim tak pazury alebo ta cudna francuzska mani su na SK must have, ktovie preco.

kacena2022
26. jún 2024

Ja som mala svadbu v roku 2016 v kostole.Bolo nás ale 20 ľudí dokopy.Saty som mala biele z bazosu, obrúčky som si objednala z netu za 50 eur.Vyzdobu mali sme svoje auto vyzdobené,platila som za kaderníčku líčenie,svadobná kytica a pierko a oznamenky.Tortu nám upiekla teta,fotila nás muzova sesternica.Po obrade sme mali posedenie a obed v reštaurácii.Cela svadba nás vyšla do tisíc eur.

daom
26. jún 2024

My sme mali 22 ľudí, obrad na úrade, hostina u nás na dvore. Výzdobu, kolace, slané som si pripravovala sama, kvety som kúpila na sobotnom trhu, stoly a lavice sme si požičali, objednala catering cca 400 eur, saty som mala za 100 eur...celkovo nás to vyšlo 900eur.

autor
27. jún 2024

Ďakujem krásne všetkým za odpovede 🙂