Kupujete deťom rovnaké hračky na Vianoce?

3. sep 2024

Ahojte žienky 🙂
Prosím Vás, ako to máte u Vás, tie, ktoré máte malý vekový rozdiel medzi detičkami s darčekmi na Vianoce? A teda ešte, ak majú detičky podobné záujmy...my máme 2 ročnú dcérku a 3 ročného chlapčeka.. obaja majú radi rovnaké hračky, aj dcérka miluje autá... neviem, či kúpiť každému iné hračky alebo radšej rovnaké obom.. samozrejme nie všetko, ale niektoré veci, aby im nebolo ľúto...ako to máte vy? 🙂
Viem, že Vianoce sú ešte ďaleko, ale začali sme s manželom postupne riešiť darčeky 🙂 Ďakujem.

sisska96
3. sep 2024

No dcére autíčka určite nie :D

hederamonstera
3. sep 2024

Fuh, sama mam 2r a1r a chapem, ze pri ich style hrania by mali mat rovnake hracky, nech sa nebiju, ale mne by bolo luto penazi, kebyze mam im rovnako kupovat. Bohuzial, musia sa naucit si poziciavat. Lebo tie bitky budu tak ci tak

martul
3. sep 2024

@sisska96 moja dcéra milovala autíčka od narodenia. Syn dostal ako dvojročný kuchynskú linku, a? Čo ich zaujímalo, to dostali.

skeblicka777
3. sep 2024

@sisska96 lebo čo?
Autorka keby to bolo nejaké menšie auto, ja by som jej kúpila. Veď dnes je toľko možnosti aj ružových áut pre dievčatá. Rovnaké hračky by som nekupovala, musia sa naučiť podeliť.

martul
3. sep 2024

Nekupovala by som rovnaké hračky, veď si ich môžu striedať, resp. hrať sa spolu, chvíľku jeden, potom druhý.

beata_k
3. sep 2024

Kupila by som rovnake. Ten klud cez sviatky by mi za to stal. A ze sa musia podelit? Ved to urcite nie su jedine rovnake hracky co maju, takze sa isto delia.

lucilaines
3. sep 2024

Ja mam sice dvoch chlapcov s malym vekovym rozdielom, ale kym su este mali, tak kupujem hracky spolocne. Spolu aj kreslia jeziskovi, na balikoch pod stromcekom nemame mena. Proste vsetko su to veci, ktore Jezisko priniesol nam. Potom mi odpadaju aj hadky co je koho a hra sa jeden s jednou hrackou, druhy s druhou, potom si vymenia. Su to proste hracky spolocne.

lossless
3. sep 2024

Na Vianoce zatial rovnake nie ale napr dcera dostala zaujimave auticka aby syn videl ze aj ona ma a bavilo ju to. Maju napr rovnake Tatrovky len v inej farbe. Skor robime ale tak ze kazdy dostane svoj darcek a jeden spolocny.

saxana000
3. sep 2024

Kupila by som to co si zelaju.. dcera chcela obrovskeho mcquina na ovladanie a dostala ho.aj vlacikovu drahu.. raz som bola v hrackarstve a bol tam chlapcek s tatinom tuzobne pozeral na spievajucu Elzu ze nic ine nechce len tu Elzu.otec predpotopnych nazorov ho nasilu tahal k autodraham a maly stale len tu Elzu.v skolke hlavne chlapci vozia kociky s babikami a hraju sa v kuchynke lebo to doma nemaju.su to hracky.
Ved aj zeny soferuju a aj muzi varia

anjelicek26
3. sep 2024

Nekupila by som rovnake, ved bude stale hadka, koho je ktore... rovnaky alebo podobny typ hracky, rozne farby, uplne kludne...

zuzubb007
3. sep 2024

Rovnaké by som nikdy nekupovala to načo, však kúp rozdielne a majú dvakrát viac hračiek 😂

candii
3. sep 2024

Áno ale ja mám dvoch chalanov s minimálnym vekovým rozdielom. Vždy sa ich pýtam čo si prajú a vždy chcú to isté

januska12323
3. sep 2024

Úplne rovnaké nie ale podobné áno plus aj nejaký väčší darček spoločný.

4stanka4
3. sep 2024

@sisska96 A? Moja si na Vianoce priala sanitku a teraz na narodeniny zachranarsky vrtuľník. Nie všetky dievčatá sa hrajú s bábikami lebo sa to tak ma

vlucifuk
3. sep 2024

My máme dvojčatá a malé hračky sme vždy kupovali dve rovnaké, dokonca
sme ich označovali iniciálami, tak boli na to hákliví. Takže prvé písmeno svojho mena poznali ako prvé. Veľké hračky sme kupovali po jednej, ale niekedy bol aj to boj. Prešlo ich to úplne asi v piatich rokoch. A inak, aj naši chalani si prešli obdobím bábik a kočíkov. Mali modré golfáče, v ktorých vozili lego, potom seba navzájom a bolo po golfáčoch. Ja by som dcére auto dopriala. Také, čo bude len jej. A keď ho požičia bratovi, bude to len svedčiť o tom, že majú spolu dobrý vzťah.

vlucifuk
3. sep 2024

@candii U nás bolo to isté...

svetlonos
3. sep 2024

Ja som krnatam 3 chalanom kupovala vzdy to iste na vianoce. Keď bola možnosť tak v iných farbách. Inak sa vzdy hadali. Keď chcel jeden vrtuľník, chceli aj dalsi dvaja. Od babky chceli robotov, dostali každý. Nemali vzdy uplne všetok rovnaké ale casto. Nasi maju 4 a 1 rok, tak to už každý dostane iné. Keby išlo o maly vekový rozdiel, male lacnejsie veci by som kludne kupila rovnake.

angeli121212
3. sep 2024

Ja by som kúpila tak, že ak ich napr baví lego príklad tak dve rôzne sady lega alebo ak autíčka tak podobné a poprípade ak sa zvykli hádať skúsila by som skôr spoločný darček aj väčší.. nevidím nič divné na tom, že ich bavia podobné veci a kľudne dievčaťu autíčko

simona92101
3. sep 2024

@sisska96 mam 3 deti,dve starsie dcerky miluju auta,hasicov,manzelovi rozobrali celu zbierku anglicakov.starsia si na vianoce zelala velke hasicske auto,mladsia zase lubi chodit na druzstvo obzerat bagre 😃 o babiky nejavia velmi zaujem,mladsia vozi v kociku auticka 😃

nika23t
3. sep 2024

Ja som mojim, keď boli malé, dávala vždy jeden darček spoločný. Aby sa naučili deliť. Môžeš do nejakej krabice zabaliť aj viac vecí a nech je to niečo, co ich oboch baví. A možno sa s tým budú aj spolu hrať.

mane01
3. sep 2024

To by mi ani nenapadlo. Moja dcera sa tiez hrala aj so synovymi bagrami, ale ani mi nenapadlo kupit jej tiez bager… a uz vobec nie rovnaky bager 🤦🏼 … tie hracky su uz beztak dost drahe…

silvike
3. sep 2024

Nasi starsi takto maju vekovy rozdiel. Len teda starsia je dcerka a o 1r5mes mladsi syn. Hracky a darceky na Vianoce dostavali vacsinou rozne. Kazdy mal tie svoje vysnivane vecicky. A ked to bolo nieco co vyslovene bolo pre oboch tak to tak bolo spolocne a aj na darceku napisane obe mena ;) Proste spolocny darcek.

marylynn
3. sep 2024

Mne to vyrazne ulahcilo zivot, ked som im kupovala rovnake hracky kym boli mensi. Aj v knihach ako Aha rodicovstvo to odporucaju, naozaj to minimalizovalo hadky. Dokonca jedny Vianoce dostali obaja baby born babiky, dcera dievcatko a syn chlapceka. Ale u nas sa dostava pod stromcek kazdy len jednu hracku, kopec veci potom podostavaju este u celej rodinu. A zas ja som ich niekedy aj viedla k tomu, aby obaja chceli to iste 🤭
Posledne Vianoce uz dostali ale kazdy svoje, sice take vacsie hracky na baterie, ale kazdy podla svojho zaujmu, ako su uz vacsie a maju vlastne preferencie, tak sa o to nebiju. Maju 7 a 5 teraz.

pe_mi
3. sep 2024

Ahoj, tak ja by som nekupovala rovnaké.nech sa naučia ,že nedostanú všetko dvojmo.nemusia ,ale môžu to takto brat.
Moja suseda kupuje tenisky jednému synovi a vraj musí aj druhému,lebo by plakal.
...ale on nepotrebuje lebo ma, len on by plakal ,tak šup úplne zbytočne kúpiť ďalšie tenisky.
A to majú so všetkým, s pyžamami, hračkami a podobne

basulaak
3. sep 2024

Ak su to take drobnosti tak im kup obom rovnake. Ak je to nejaka vacsia hracka, napr auto na dialkove za 50€ tak jedno. Chapes. Ale aby som na vianoce pocuvala pri strome uvrestane deti co sa klbcia kvoli auticku za 3€, to nie😅 potom maminy zhanaju na prvy sviatok vianocny take a onake odrazadlo, pre ich dusevny pokoj. 😃