Kupujete darčeky deťom v rodine?

28. sep 2024

Kupujete darceky detom v rodine? Myslim neteriam, synovcom ku sviatkom. My mame 13 rocnu neter od muza. Od malicka sme jej kupovali darceky. Posledne roky sme jej uz iba peniaze davali, lebo darcek sme uz vybrat nevedeli. Nuz, ale mame 3 rocnu dcerku. A svagor za 3 roky kupil nasej dcere jeden darcek, nic viac. Tak rozmyslame, ze koncime s darcekmi pre neter. Oslavy si kazdy robi sam. Darceky sme neterke davali pri stretnutiach, nie na oslavach.

lindous
28. sep 2024

Kupujem, svoje ešte nemám, ale je to u nás zvykom, že deťom sa kupuje na narodky aj Vianoce...ja by som darovala aj naďalej aspoň smybolicky, ak máme dobrý vzťah, neter si to váži a cítila by som to tak...neriešila by som "niečo za niečo" a netrestala neter za švagra...

autor
28. sep 2024

@lindous Nuz, ale neter je uz velka, a tiez nam ani vetu k sviatku nepovedala. Nejde o trestanie. Ale nasa dcerka sa coskoro urcite bude pytat, preco mi jej sesternici kupujeme darceky a ona od uja nikdy nic nedostane.

jj_anka
28. sep 2024

Nie, nekupujeme .

lindous
28. sep 2024

Tak ak to takto vnímate a chcete to stopnúť, tak stopnite, je to naozaj na vás a tuším si už rozhodnutá 🙂

autor
28. sep 2024

@lindous Ano viac menej som rozhodnuta. Len ma este zaujima ci je viac ludi, co nekuju neteriam a synocom ku sviatkom

katulienocka999
28. sep 2024

Ak sme pozvaný na oslavu tak kupujeme ak nie tak nie ak sa nejedná ale o krstnata, tam aj keď nie sme buď pošlem a si zavoláme alebo pri najbližšom stretnutí darček dáme 🙂 budget je väčšinou do cca 20e

sarandon
28. sep 2024

Uz to uplne minimalizujem. Mam 1 dieta ale 6 synovcov a neteri. 3 z toho su uz 19+. Nejde o peniaze, ale zratane a podskrtnute je to nespravodlive. Cas a peniaze co som do toho dala sa mojmu dietatu ani z jednej strany nevratil. Takze uz len uplna symbolika, postupne do stratena.

denisa0504
28. sep 2024

Len ak sme šli na oslavu, tak sme kúpili. Mojím tiež nedávajú nič

lucyluska
28. sep 2024

Ja kupujem bratovim deťom od mala. Sú to moje krsňata. Staršia už má 19r a stále niečo dostane. Vlastné deti nemám. Takže neriešim či na oplátku niečo dostanem ja. Keď mám viacej peňazí, viacej dostanú. Keď mám menej, dostanú nič, alebo veľmi málo 🤍

mane01
28. sep 2024

Nie, nekupujem, ani mojim nikto nekupuje. Ako, ked sa vyslovene v ten den stretneme, tak nejaku malickost dam, cokoladu alebo omalovanku. Ale to aj dospelym. Ja som rada, je nas vela a keby mali moje deti dostavat od kazdeho nejaku blbost, tak netusim, co by som s tym robila.

vilma7
28. sep 2024

Kým som nemala vlastne deti, kupovala. .teraz viac menej kupujem len svojim, synovec ma 25 a zarába, neter má 15..dala som jej v lete peniaze, nech si kúpi čo chce. Na vianoce nie sme spolu.

alenka7777
28. sep 2024

Už nie, dohodla som sa so všetkými, že to zrušíme. Neskutočne ma to otravovalo každú chvíľu niekomu niečo zháňať.

lilly256
29. sep 2024

Kupujeme neterke ale so sestrou vidíme v akej sume sú tie veci a ona na to kupuje v podobnej sume mojím deťom .
Nedohodli sme sa ale takto spravodlivo to robíme .
Keby to boli ako u vás , tak určite by som skončila s veľkými darmi a tá vaša neterka za to nemôže , tak by som dávala len niečo symbolicky .