Kto pomáha vyberat oblek pre ženícha? Jeho matka alebo nastavajuca ? Myslela som si ze nevesta nemôže vidieť ženícha ale to je len v opačnom prípade ze ženích nemôže vidieť nevestu v svadobných šatách? Ďakujem za odpoveď 🙏😇
My sme boli spolu. Pomihli sme si svokrou vybrať aj ženíchovi, aj svokrovi. 🤷♀️
Mozu sa vidiet. Uz je 21. storocie.
@stanulienkat obzvlášť ak je už nevesta v 5. mesiaci, tam už o nevinnosti nemôže byt ani reči 🤣🤣🤣
Hocikto. Kľudne aj mama,aj sestra,aj nastávajúca.
Aj všetky spolu 😉
@elizabet173 kľudne😃
😂😂😂
ak si myslíš, že na to sú nejaké striktné pravidlá, tak si ich vygoogli
Hovorí sa, že ženích nemá vidieť nevestu pred svadbou v svadobných šatách. O opačnom prípade som ešte nepočula. A keď sa neviete dohodnúť ako ženy, nech ide s otcom, svokrom, kamošmi, sám.... Predpokladám, že pani predavačka ochotne pomôže.
S mužom som vyberala ja lepšie povedané ja som vyberala mužov oblek 😀 ale u nás na predajni som sa stretla s tým že chodili so sestrou mamou kamarátom kamarátkou hocikým, nikdy neprišiel ženích oblek kupovať sám
dnes uz moze aj zenich zenicha vidiet..
Môj muž je dospelý, svojpravny, samostatný , oblek si vybral sám, ani matka ani nik iný mu nepomáhal. Poobede mi oznámil že, kúpil. On sa v tom má cítiť pohodlne, jemu musí sedieť. Nepoznám také zvyky , že by sa mal promenádovať v rôznych oblekoch pred poľnou rodinnly😀
Môj muž si vybral sám. S mamou nebol v obchode roky predtým, tak načo ju obťažovať, nemá predsa 5 rokov.
My sme išli spolu, vybrali sme a kúpili. Aj vestu a kravatu. A aj svadobné šaty, prvý krát som išla mrknúť, že čo vlastne majú a urobila predvýber (až dvoch šiat 🤣). Potom sme vybrali. Nič zložité.
s tymi satami je to pekna tradicia, moment prekvapenia, ale ziadna povera ani nic podobne.
ono to mohlo mat nejaky hlbsi vyznam v minulosti, ked dvaja pred svadbou spolu nezili ako dnes a teda zenich videl nevestu v satach az pred sobasom.
ale dnes ked si vsetko pary chystaju sami a casto uz ani s rodicmi nebyvaju, ze by sa nevesty chystali na sobase z rodicovskeho domu - je toto uplne zbytocne a casto aj nezrealizovatelne, ked dvaja snubenci vlastne travia uz pred svadbou vsetok cas spolu 🙂 a dokonca si casto aj saty a oblek riesia proste spolu.
a zenich si snad dokaze oblek vybrat aj sam
Vyberali sme spolu aj jeho oblek, aj moje saty, aj kyticu, aj vyzdobu, aj menu, aj vsetko. Zili sme roky pred svadbou v spolocnej domacnosti a s kym inym ako s nim by som mala taketo veci vyberat.
My sme boli spolu+ moja mama nakolko si aj ona kupovala saty
My sme boli kupovat spolu oblek.
To je predsa úplne jedno 😄 moj manžel bol sám u krajčíra kde si dal ušiť na mieru oblek podľa svojej predstavy
My sme vyberali manzelovi oblek a koselu spolu, latku aj strih aj vsetko aj som s nim chodila na skusky, ked mu ho sili. Neviem co by tam mala robit jeho mama 🙈
Predajca
veď je to úplne jedno kto mu ho vyberie. svokra vybrala môjmu mužovi košeľu - hrozná, krčivý materiál. Tak som mu kúpila inú. A bolo. Oblek som mu už sama kupovala.
Ženích má 2 roky, že nevie ísť do obchodu či požičovne a vybrať si sám oblek? Pripadne s nevestou?