Kto pomáha vyberať oblek pre ženícha?

26. feb 2023

Kto pomáha vyberat oblek pre ženícha? Jeho matka alebo nastavajuca ? Myslela som si ze nevesta nemôže vidieť ženícha ale to je len v opačnom prípade ze ženích nemôže vidieť nevestu v svadobných šatách? Ďakujem za odpoveď 🙏😇

pribinak
26. feb 2023

Ženích má 2 roky, že nevie ísť do obchodu či požičovne a vybrať si sám oblek? Pripadne s nevestou?

galganka
26. feb 2023

My sme boli spolu. Pomihli sme si svokrou vybrať aj ženíchovi, aj svokrovi. 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
26. feb 2023

Mozu sa vidiet. Uz je 21. storocie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
26. feb 2023

@stanulienkat obzvlášť ak je už nevesta v 5. mesiaci, tam už o nevinnosti nemôže byt ani reči 🤣🤣🤣

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
26. feb 2023

Hocikto. Kľudne aj mama,aj sestra,aj nastávajúca.
Aj všetky spolu 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
26. feb 2023

@elizabet173 kľudne😃

babulkomale
26. feb 2023

😂😂😂

danica2711
26. feb 2023

ak si myslíš, že na to sú nejaké striktné pravidlá, tak si ich vygoogli

lintu
26. feb 2023

Hovorí sa, že ženích nemá vidieť nevestu pred svadbou v svadobných šatách. O opačnom prípade som ešte nepočula. A keď sa neviete dohodnúť ako ženy, nech ide s otcom, svokrom, kamošmi, sám.... Predpokladám, že pani predavačka ochotne pomôže.

kris_tin257
26. feb 2023

S mužom som vyberala ja lepšie povedané ja som vyberala mužov oblek 😀 ale u nás na predajni som sa stretla s tým že chodili so sestrou mamou kamarátom kamarátkou hocikým, nikdy neprišiel ženích oblek kupovať sám

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
26. feb 2023

dnes uz moze aj zenich zenicha vidiet..

katica06
26. feb 2023

Môj muž je dospelý, svojpravny, samostatný , oblek si vybral sám, ani matka ani nik iný mu nepomáhal. Poobede mi oznámil že, kúpil. On sa v tom má cítiť pohodlne, jemu musí sedieť. Nepoznám také zvyky , že by sa mal promenádovať v rôznych oblekoch pred poľnou rodinnly😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajka0207
26. feb 2023

Môj muž si vybral sám. S mamou nebol v obchode roky predtým, tak načo ju obťažovať, nemá predsa 5 rokov.

ivana.natasha
26. feb 2023

My sme išli spolu, vybrali sme a kúpili. Aj vestu a kravatu. A aj svadobné šaty, prvý krát som išla mrknúť, že čo vlastne majú a urobila predvýber (až dvoch šiat 🤣). Potom sme vybrali. Nič zložité.

zuzuliennka1
26. feb 2023

s tymi satami je to pekna tradicia, moment prekvapenia, ale ziadna povera ani nic podobne.
ono to mohlo mat nejaky hlbsi vyznam v minulosti, ked dvaja pred svadbou spolu nezili ako dnes a teda zenich videl nevestu v satach az pred sobasom.
ale dnes ked si vsetko pary chystaju sami a casto uz ani s rodicmi nebyvaju, ze by sa nevesty chystali na sobase z rodicovskeho domu - je toto uplne zbytocne a casto aj nezrealizovatelne, ked dvaja snubenci vlastne travia uz pred svadbou vsetok cas spolu 🙂 a dokonca si casto aj saty a oblek riesia proste spolu.
a zenich si snad dokaze oblek vybrat aj sam

diewcatqoo
26. feb 2023

Vyberali sme spolu aj jeho oblek, aj moje saty, aj kyticu, aj vyzdobu, aj menu, aj vsetko. Zili sme roky pred svadbou v spolocnej domacnosti a s kym inym ako s nim by som mala taketo veci vyberat.

4stanka4
26. feb 2023

My sme boli spolu+ moja mama nakolko si aj ona kupovala saty

euka210
26. feb 2023

My sme boli kupovat spolu oblek.

sabinami
1. mar 2023

To je predsa úplne jedno 😄 moj manžel bol sám u krajčíra kde si dal ušiť na mieru oblek podľa svojej predstavy

milanemila
1. mar 2023

My sme vyberali manzelovi oblek a koselu spolu, latku aj strih aj vsetko aj som s nim chodila na skusky, ked mu ho sili. Neviem co by tam mala robit jeho mama 🙈

martinp288
1. mar 2023

Predajca

kvetinka75
1. mar 2023

veď je to úplne jedno kto mu ho vyberie. svokra vybrala môjmu mužovi košeľu - hrozná, krčivý materiál. Tak som mu kúpila inú. A bolo. Oblek som mu už sama kupovala.