nepoznate niekoho kto pecie pekne a nie drahe torty s fondanom aj ovocne podla zelania?v bratislave?
ale aby som prispela aj k veci - @kiarinka1105 nechceš spraviť tortičku?
ja nechcem velku tortu a nehovorim ze nezaplatim ak bude treba,tak sa netreba obuvat do vsetkych,ok?dakujem
, poznám osobne- kvalitné suroviny, dá sa dohodnúť, dovezú v chladiarenskom aute
http://www.icukraren.sk/icukraren-sk/TORTY-c1_0...
treba len posudiť či sa zdá lacné alebo drahé
Ale ved moze urobit aj tak ze si suroviny kupi-doda...
Ja som davala piect svadobnu hoci sama peciem...
Dala som domaci dzem bio svoj vladtny,vlastne domace orechy,maslo...okrem muky hafam vsetko..
A trojposchodova torta vysla aj tak 70 euro...
S tym treba ratat.je to normalna cena
No je pravda, ze teraz uz lacna torta je relativny pojem, lebo ked ma byt dobra tak na nu treba aj nejake tie kvalitnejsie suroviny. Ak by si chcela iba taku nejaku obycajnu mensiu torticku tak to by si podla mna zvladla upiect aj sama doma ale ak chces nejaku vacsiu alebo nejako zlozitejsie zdobenu tak treba rata s tym, ze to bude stat trosku viac 🙂 Ale to co napisala osky, ze by si si mohla aspon nejake suroviny nakupit sama a mozno by to vyslo trosku menej 🙂
@lorela suroviny tvoria, samozrejme, podstatnú časť sumy, ale daj si k tomu - elektrina -na pečenie - (ak nemáš rúru, kde vpraceš tri korpusy naraz, čo asi nemáš, tak minimálne 2,5 hodiny Ti ide, ak pečieš na dvakrát), na chladenie, na šľahanie, voda, saponáty na umývanie, elektrina na vysávanie, pohonné hmoty na nákup, poštovné, ak objednávaš z eshopu potrebné veci, proste aj tých bočných nákladov je tam neúrekom, plus, samozrejme čas, ktorý pri tom tá cukrárka trávi........tie ostatné náklady mimo surovín tvoria podľa mňa celkom vysokú sumu, určite viac, ako trebars 5-10 EUR za tortu 🙂
@aduskatt
@lorela
tak, tak dievčatá- piekla som ju ako svadobný dar od nás, takže som si nič neučtovala
no ja neviem, či sú suroviny to najdrahšie- a čo moj čas?
ked sa pečie torta s fondánom, može byť škaredá, nepresná- pretože fondán všetko zakryje, ale nahá dorta musí byť dokonalá- veru som spodný a stredný korpus piekla na dva krát pokiaľ som bola spokojná
@aduskatt ja pečiem ako hobby- len pre ľudí, ktorí si povedia- upeč mi tortu- a ja upečiem na akú mám chuť, vyzdobím ako sa mi páči (žadne Elzy a spol.) , vyučtujem si suroviny a k tomu mi zaplatia kolko uznajú za vhodné- často v naturaliach 🙂 a hlavne- odovzdám ju aj s malými nedostatkami- ale predsa len, toto bola hlavná svadobná- nebudem si robiť hanbu 🙂
@pepinda čo je nie drahá torta? presne kvôli tomu som prestala piecť na objednávky- robila som tento víkend "holú" trojposchodovú svadobnú s vanilkovým krémom, zdobenú ovocím- suroviny bez energii a vyšli na 53€