Kto nedal svoje dieťa pokrstiť?

beatrice1111
8. feb 2022

Ahojte, mám tu niekoho, kto svoje dieťa nedal krstiť? Zaujímali by ma dôvody prečo nie. Ďakujem

ukulela
8. feb 2022

@beatrice1111 my. sme neveriaci, aj ked obaja (ale len) pokrsteni. rodina to akceptuje. svokra sa sice 1x opytala, ci budeme krstit, ale stacilo jej raz povedat, ze nie. pri druhom neriesila uz. nevidim dovod krstit dieta, ked vieru realne neprekatizujeme tak, ako si to cirkev ziada. ak sa neskor rozhodne ist tymto smerom, nebudem mu branit, aj ked teda nasou vychovou vieru neziska. nechodi v skole na nabozenstvo, tieto temy komunikujeme sposobom, aky my uznavame. vieru nezhadzujeme, povieme, ze niektori ludia veria v toto, ale my si myslime a verime tomuto .... hotovo.

sense
8. feb 2022

Moje dieťa nieje pokrstene. Hoci obaja rodičia mame všetky sviatosti, ale do kostola nechodíme. Ak sa bude chcieť dať raz pokrstiť tak sa môže, rovnako si mohla vybrať či chce alebo nechce chodiť na náboženstvo. Keďže mali 3 hodiny ökumenischen Unterricht.
Rodina to nekomentuje

tafita
8. feb 2022

@beatrice1111 ja mam pokrstene deti z dovodu - pokoj v muzovej rodine. Keby zalezalo na mne, krstit urcite nedam. Verim v Boha. V ziadnu cirkev, sektu, náboženstvo nie.
Deti kostol nenavstevuju, na náboženstvo nechodia. Aj preto povazujem krstiny za úplne zbytocne.

amarilka26
8. feb 2022

Ja som nedala pokrstit syna a ani nedam, aj napriek naliehaniu svokry. Jednoducho sa s tym nestotoznujem a nema to ziadny duchovny vyznam. A nechcem robit nieco, len preto ze sa to ma.

elistek13
8. feb 2022

Heh to je tazko, kazdy ma na to svoj nazor, svoje presvedcenie, no v kazdom pripade je to len na rozhodnuti rodicov

diamond007
8. feb 2022

@beatrice1111 nechodíme do kostola, neveríme v boha, nemali sme v kostole ani svadbu ale na lúke, nekrstime deti.
Ja to uznávam len u ľudí, ktorí chodia do kostola, žijú život (kresťana, atď...) Ale nepáči sa mi ak je niekto prvýkrát v kostole na svojej svadbe lebo sa to tak robí, lebo kostol je pekný a pod. (Vyjadrenia ľudí kt.nechodia do kostola, ale svadbu tam mali a aj deti pokrstili) a už tam nepôjdu ani.. V tom prípade je to pre mňa falošné, povrchné a neplatné.
A to mužovi rodičia sú v kostole každý týždeň, silno veriaci, my veríme v iné veci, od začiatku som sa vyjadrila že dieťa nepokrstim a nikdy nám nič nepovedali. Inak som sama není pokrstená.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalala
8. feb 2022

@beatrice1111 my sme nekrstili, lebo nie sme veriaci. Nevidime v tom ziaden zmysel. Rovnako sme sa nebrali v kostole.

ibrunova
8. feb 2022

My nie sme veriaci, takže u mňa krst nemá žiadnu hodnotu a nevidím v ňom zmysel.

oblecenieavecicky
8. feb 2022

Nie sme pokrstení ani my s manželom, ani naše deti. Je len veľmi malé percento ľudí, ktorí to robia naozaj z presvedčenia, pre ostatných to je len akási povinnosť, lebo sa to "patrí". Vidím to aj v škole, deti chodia na náboženstvo, lebo ich prihlásili rodičia, lebo ako by vyzerali.. do kostola ledva trafia, ale prijímanie treba mať, šak sú za to dary. Deti sa predbiehajú, kto dostal viac a pekne po prijímaní, prejdú na etiku. Ďakujem za takéto náboženstvo. Slušne žiť sa dá aj bez takýchto prežitkov. Hodnoty si vie inteligentný človek vybudovať aj inak.

mima1
8. feb 2022

My sme nedali a ani nedame.
Nech sa rozhodnu same deti ked budu chciet.
Za nas rozhodovali rodicia resp boli dotlacen ich rodicmi a doteraz si pamatam ze som to neznasala chodit do kostola ucit sa dake otazky aby som mohla ist na konfirmaciu kedze som krstena evanjelik.
Keby mozem hned to zrusim aby som to nemala

andreakg
8. feb 2022

@beatrice1111 ja mám deti pokrstené,som praktizujúci kresťan,ale tiež nerozumiem,načo dávajú krstiť ľudia, ktorí v živote do kostola nevkročia, akurát na sobáš a krst,ani nevedia prečo vlastne tie deti krstia,ja by som to normálne zakázala

berenike114
8. feb 2022

Dôvod je jednoduchý som neveriaca aj s mužom, nechodíme do kostola a nemienim deti k tomu viesť.
My sme obaja krstení a muž má aj prijímanie nakoľko musel, keďže to rodičia vyžadovali.

hederamonstera
8. feb 2022

Ja to mam v plane - nepokrstit. Moja svokra je ale az fanaticky veriaca, tak sa bojim ako bude reagovat. S manzelom pokrsteni sme, v nasich rodinach (a celkovo v komunite priatelov) je to bezna vec, az taka, ze neveriaci su zaskocen, ze to nechceme spravit, lebo “sa to robi”.
Nemam nic proti viere ale neznasam cirkev ako instituciu. Manzelovi je to jedno, stoji pri mne.

kandelabra
8. feb 2022

Ja deti pokrstené nemám. Som z tradične kresťanskej rodiny, a rodina samozrejme má k tomu pripomienky. Mne na tom úprimne povedané nezáleží. Ja chcem zo svojich detí vychovať dobrých ľudí. Viera, krst ani to, či človek do cirkvi patrí, alebo nie bohužiaľ nevypovedá nič o jeho charaktere. Poznám kresťanov,a rovnako aj neveriacich, korí sú ozaj super ľudia, ale aj takých, čo robia podrazy najhrubšieho zrna. Čiže pre mňa sú priority niekde inde.

mami92
8. feb 2022

Ja mam 2dcerky pokrstene a teraz čakám tretie a to rozmýšľam ze už pokrstiť nedám. Sprotivilo sa mi to keď sledujem TV a co ty kňazi robia s deťmi sak to už každý je tam uchyl a pedofil

zuzanockamt
8. feb 2022

Som veriaca (po svojom), manžel nie je. Deti nie sú krstené. Nebudem im niečo vnucovať. Nech si vyberú v dospelosti, aké náboženstvo budú chcieť.

basska_b
8. feb 2022

Ja nie. Ja som neveriaca, muz bol v nejakej charizmatickej evangelikalnej cirkvi, cize nema rad take tie katolicke obrady. Moja svokra bola pokrstena den po porode v porodnici U Apolináře, lebo bola vojna a nevedelo sa, kolko sa tie deti doziju. Inak je neveriaca jak remen a aj muzov brat a jeho rodina. Moja rodina je komplet katolicka a rozhodnutie nekrstit nekomentovali. Mne to pride uz take dake prekonane. Je to pekna tradicia, ak cela rodina zije vo viere a tak vychovava aj deti. Ale robit to preto, aby sa babka nehnevala... to naco. Ak sa moje deti rozhodnu vstupit do cirkvi, rozhodnu sa potom a rozhodnu sa slobodne

marisoul
8. feb 2022

@beatrice1111 ja ti odpoviem z iného pohľadu. Som veriaca, deti mám pokrstene ALE. Do kostola ich nevodim, ani sa s nimi nemodlim sa s nimi (za ne však ano) Boh nám dal slobodnú vôľu a preto, či budú chcieť veriť a praktizovať necham na nich, keď budú staršie a budú tomu rozumieť. Pokrstit som ich dala, z môjho presvedčenia, ale oni nech veria z toho vlastného. Budem rešpektovať ich rozhodnutie, pre mňa je veľmi dôležité, aby boli dobrými ľuďmi.

ciernabrigita
8. feb 2022

Tak my to máme takto: manžel neveriaci, ja veriaca (čiže v niečo verím a neuznávam niektoré veci, ktoré nám predkladá cirkev či miestny farár) a mám sviatosti, do kostola však chodím, keď chcem, nie keď niekto nakáže (rozumej, ak sa mi chce, idem tam či je piatok, či nedeľa, či sviatok, keď sa mi nechce, nejdem a nemám z toho žiadny zlý pocit. Takže sa môže stať, že tam pol roka nejdem a názor druhých mi je ukradnutý, hlavne kvôli tomu, že tam idem, lebo mám tú potrebu a nie aby ma suseda videla a urobila som si tak čiarku).
Svadbu sme mali v kostole - manželovi to bolo jedno a ja som to tak chcela. Prečo? Lebo (kvôli výzdobe a podobným kravinám to veru nebolo - výzdobu som si tam nedala žiadnu, dokonca to bol kostol, kde som nikdy nechodila, ale patrí už pod farnosť, kde bývame - čiže pre mňa cudzie prostredie, žiadna výzdoba, cudzí farár, žiadne tieto kvetinkové úmysly). Jednoducho som to tak cítila, že je to správne pre moju vnútornú spokojnosť a bol to kostol, kt. bol najbližšie k domu aj k sále. Ľudia v dedine nám to radi aj po rokoch vyhadzujú na oči, neriešim...
Deti sme dali obe pokrstiť - manžel s tým taktiež nemal problém. Dohodli sme sa, že krst bude a následne už nič, ani na náboženstvo nebudú chodiť. Prečo? Lebo to tak chcem a jemu to neprekáža. Kto to nechápe, jeho problém.
Keby nebola korona, staršieho by som vzala občas na omšu, teraz sa nám to vzhľadom na veľkosť okolitých kostolov skomplikovalo, ale nevadí mi to, neujde mu to nikam (totižto, nevidím význam stáť kvôli kapacite 10metrov od kostola, len aby sa rátalo, že som tam bola, prípadne aby sa medzitým dieťa hralo na ihrisku a ja odpočítavala koniec). Ak bude chcieť, môže tam následne chodiť aj on aj dcéra pravidelne, nebudeme im brániť, rovnako ak sa rozhodnú nechodiť do kostola a neriešiť to.
Niektorí členovia rodiny to nejdú predýchať doteraz, ale to je ich problém, nie náš. Cirkev ako takú nemusím, ale nerada by som zatratila svoju vieru kvôli kňazom a im podobným, čo sa nevedia vpratať do kože.
Obľubujem omše na sviatky, kde sa viac číta, spieva alebo potom radšej osobnú pobožnosť než klasickú omšu, kde je každý mysľou inde a ide to ako z naučeného gramofónu. A preto som tŕňom v oku veľa ľudom 😈

dadulamamula
8. feb 2022

Deti som dala pokrstiť, sama som pokrstená .. A jedine čomu verím je v Boha, nie žiadnu cirkev ci sektu..

travelllerka
8. feb 2022

Ja som nedala pokrstiť, lebo som chcela, aby sa deti samé o tom rozhodli, keď budú dospelé. Ja som sa ako pubertacka veľmi hnevala na rodičov, že ma dali pokrstiť ako dieťa, že som nemohla o takom niečom dôležitom rozhodnúť sama. Osobne nemam vôbec nič proti viere a kostolom, kľudne podporím deti, keď tam budú chcieť ísť.

lucka114
8. feb 2022

@beatrice1111 máme dve deti,ani jedno nie je krstené, ani ja nie som. Môj muž je, ale iba preto, lebo "sa to tak robilo" ... Do kostola nechodíme,nie sme veriaci, ani k tomu vedení ...

henka123123
8. feb 2022

Jedno dieta mam a druhe nie

cubo2
8. feb 2022

Ani my nemame dcerku pokrstenu a to z jednoducheho dovodu - naco? Nie sme veriaci. A ani z rodiny na nas nikto netlacil.. a keby aj, moze sa aj na hlavu postavit, je to nase dieta.

zuzka1117
8. feb 2022

Mám dve deti , ani jedno nie je pokrstene. chcem aby sa samé rozhodli v čo verit budú a v čo nie. Keby som ich dala pokrstiť, prišlo by mi to farizejske, keďže do kostola nechodíme , ani svadbu sme v kostole nemali a ja nerobím veci len preto, že sa to patrí. Samozrejme moja rodina bola prekvapená, ( lebo však sa to patrí ) , ale nakoniec to prijali.

sulejmanka
8. feb 2022

Mám dve deti - nepokrstene. Čakám tretie - tiež nedám pokrstiť. Svokra naliehala na krstenie veľmi, nedala som aj tak. Dôvod je, že nie som veriaca.

barboraalexej
8. feb 2022

Moji dvaja synovia krsteny nie sú, napriek tomu, že my rodiča máme všetky sviatosti... Ja nesúhlasím s krstením detí... Prečo by som im ja mala vyberať vieru?! Keď budú starší sami sa rozhodnú. Mne práveže príde až smiešne, že ľudia dávajú krstiť deti len preto, že sa to tak robí, aj keď oni sami do kostola nejdu ako je rok dlhý.... Pre mňa nepochopiteľné

annamalaga
8. feb 2022

Uff, keď tu čítam tie komentáre , vidno, že Slovensko je skôr ateistická krajina, zápas rokov bude aj odluka cirkvi od štátu. A keďže viacerí to robia, lebo rodina a do kostola nechodia, ako píšu baby je to zbytočne. Len veľmi malo ľudí , reálne aj svoju vieru prežíva a žije, robiť to preto, že sa to musí, je zbytočne.

zuzanka.zuzu
8. feb 2022

ešte napríklad Židia nedávajú deti krstiť 😉 tak to je tiež dôvod, čo povieš? 😂