Kto kupuje šaty na krst pre bábätko?

20. sep 2021

Ahojte, tie, ktoré máte krstiny hlavne dievčat za sebou, kto u Vás kupoval šatičky? Mama dievčatka, chce, aby ich kúpila krstná mama, no ja som bola doteraz v tom, že krstní rodičia kupujú košieľku a sviečku.
Ja sama mám chlapca a ani ma nenapadlo o niečo také prosiť krstných rodičov.

3vita
20. sep 2021

Samozrejme že šaty si kupujú rodičia. Košieľku a sviečku by "mali" krstní rodičia ale my sme si aj to kupovali sami

veronice
20. sep 2021

Ako sa dohodnete tak bude. Mala mala 6 tyzdnov ked sme krstili, obliekla som ju do cisto bielych dupiek a svetrika co som doma mala, zabalila do perinky a kosielku a sviecku zohnala krsna (lebo chcela). Takze ako sa dohodnete, tak bude.

lenka262626
20. sep 2021

Ja som bola krstna mama a oblečenie pre malu som nekupovala. Oblečenie pre ňu kupila babka (mama otca malej). Ja ako krsna mama som kupovala zlate nausnicky, košielku a krsny mal na starosti sviečku (z každej strany bol bol jeden krsny rodič). Zas mám kamosku, čo bola Krstna mama a ona malej oblečenie kupovala. Je to skor o dohode.

veronikazuko
20. sep 2021

Kupuje krstná mama oblečenie do krstu a košieľku. Krstný otec sviečku.

nikuska625
20. sep 2021

Ja som krsna mama chlapcom aj dievčatku a kupovala som oblečenie, košieľku aj sviečku. Našim dievčatám tiež krsna mama kupovala šaty, košieľku aj sviečku. My sme sa takto dohodli.

selu11
20. sep 2021

Ahoj, my sme všetko kupovali sami. Aj šaty pre malú, aj košieľku aj sviečku. Krstní rodičia kúpili zlatú retiazku a dali peniaze. Kamarátka to nechala na krstnú (viac menej proti svojej vôli) a bola veľmi sklamaná s výberom, najmä šiat.

dbs2014
20. sep 2021

Ahoj
No my keď sme krstili nášho synčeka tak sme oblek kupovali my a krstná(moja sestra) kupovala košielku a sviečku ... Ale keď sme išli za krstných s manželom my tak sme kupovali malej šatôčky ,čelenku ,botičky
Košielku aj sviečku ...takže je to o dohode a finančných možnostiach 😉

pribinak
20. sep 2021

U nás v rodine a v širokom príbuzenstve oblečenie kupujú rodičia, krstní rodičia kupujú košieľkou a sviečku a darček pre bábätko + tortu.
Ale asi sú aj iné zvyky. Musíte sa dohodnúť.

Len si to neviem predstaviť, keď to oblečenie bude malé, alebo veľké? Lebo každý výrobca má svoje vlastne číslovanie
Alebo sa rodicom nebude páčiť?

janka1011
20. sep 2021

Jasné, že rodičia si dieťa na krst obliekajú sami. Neviem si predstaviť povedať krstnej - kúp mi pre malú šaty na krst 🙈 Krstný rodicia dávajú dar, vecný alebo peňažný to je už na každom a u katolíkov ešte košieľku a sviečku.

tara42
20. sep 2021

Tak my sme to mali uplne inak. My ako rodicia sme kupovali saty, sviecku, kosielku, tortu. Krstni rodicia nausnicky, peniaze, ostatni tiez dary, peniaze. Podla mna je to jedno. Ja som si chcela dcerku obliect sama, aj tortu vybrat aka sa mi paci, kosielka detto.

srferreira
20. sep 2021

Co sa tyka oblecenia u nas vsetko platili krstny. Oblecenie sme vybrali spolu. Kosielku vybrali oni. Chceli tak. Ja som im ani nic nehovorila, navrhli si oni, ze zaplatia.

jess_y
20. sep 2021

Šaty som kupovala ja (rodič). Ba aj košielku a sviečku som kúpila ja 🙈 som nevedela, že to má krstná tak sme mali nakoniec dve 😃

janetinka27
22. sep 2021

autorka, je to o dohode. nikde nie je povedane, ze krstna musi kupit oblecenie. vyriesi to komunikacia 🙂