Mozem sa spytat, ci pri krstinach staci ako krstny rodic iba jeden z manzelov, alebo musia byt obaja zapisani? Dakujem 🙂
@maminkasisa, a nebude sa farar vypytovat, preco nechceme mat oboch zapisanych? Nieje to automaticky? Co sa udava pri spisovani krstnych rodicov? Dakujem krasne
nas sa nepytal, zaujimalo ho, ci maju krst, prijimanie a birmovku, ale vsetko zavisi od knaza, niektorym nevadi, ani ked nie je birmovka, niektorym vadi uplne vsetko, niektorym vobec nic... moj syn ma za krsnych manzelovu sestru s manzelom a ona nema ani prijimanie ani birmovku a vobec nebol problem, a dcera ma moju kamaratku, a jej manzel jej nie je krsny.... ale nekrstil ich ten isty knaz....
Ak je krstnym rodicom slobodny clovek a nasledne sa vyda/ozeni automaticky sa aj ten druhy stava krstnym rodicom tomu dietatu. Ale ked uz je zosobaseni tak neviem ako sa to berie.
@maris5 no, to nie je pravda, ostava len jeden krsny, mozno to rodina tak berie, ale krsny je len ten, kto je pritomny na krste...
NETER má tiež len mňa ako krstnú a nikto sa nič nepýtal
dakujem za kazdu odpoved 🙂 A treba krstnej mame aj sobasny list, alebo ako to je?
Tak u nas sa pod pojmom krstni rodicia rozumeju ludia, ktori sa postaraju o dieta v pripade, ze obaja rodicia zahynu. Niekto si dava kamaratku matky plus kamarata otca, co mi pride divne, kamarati sa odstahuju,prerusia kontakty a cele je to o nicom. Vacsinou si kazdy dava surodenca. Ak je brat/sestra slobodny a bez partnera moze byt krstny rodic iba jeden, a v pripade smrti rodicov sa o dieta postara so svojim akt.partnerom. aspon takto sa to chape u nas, nie o tom, ze krstni donesu obcas darcek a pozvu sa na birmovku a pod.
@simulienka9
Koho sa ty rozhodnes mat za krstneho ten bude...farar sa do toho nema co starat...
Tak ako moze byt len jeden,tak mozu byt aj dvaja rozny...
Pretože ja chcem len sestru ktora je zosobasena, nie manzela... vadi to?
@simulienka9 nie nevadi to, ak knaz by to mal akceptovat....
@simulienka9
Nie nevadi...on tam moze byt len ako garde
staci iba jeden z manzelov, mozu byt aj dvaja krsny rodicia a nemusia tvorit par... /napr. Vasa sestra a manzelov brat/