Ahojte mamičky mám na Vás otázku čo sa týka krstu. Som vlastne už čo nevidieť budem slobodná mamička chcem dať pokrstiť dieťa no počula som že s tým môže byť problém za krstnú som si vybrala kamarátku má birmovku a všetky sviatosti okrem manželskej. ˇZije ako druh a družka aj z partnerom majú spolu dieťa. Je to problém ???
@nikusapechova cháp to tak, keby môj brat žil len ako druh a družka , tak by splnal podmienky.
@nikusapechova Ahoj, pri prezerani modreho konika ma uputala tvoja otazka... neviem, na nu jednoznacnu odpoved... tu by ti, myslim, vedel dat hociktory knaz, resp. ak si si uz vybrala kostol, v ktorom chces krstit svoje dietatko, tak sa spytaj tam... tu ti mozu mamicky povedat len svoje skusenosti a nazory... vonkoncom si nedovolim posudzovat tvoje pohnutky byt slobodnou mamickou ani preco tvoja kamaratka zije s partnerom ako druh a druzka... ale myslim, ze kazdy knaz, ktoreho poziadas o krst svojho dietatka, ti polozi otazku: Ak chces dat pokrstit svoje dietatko... pri krste sa rodicia i krstni rodicia "zavazuju" vychovavat dietatko v krestanskych hodnotach... preco sami neziju podla krestanskych hodnot a pravidiel, cize v tomto pripade v manzelstve?... vobec mi neodpovedaj, naozaj nie som povolana ziadat nejaku odpoved od teba... ale asi sa ta to knaz opyta...skus ratat aj s touto moznostou.. drzim palceky, nech vsetko dobre dopadne 🙂
Ahoj my sme mali krstneho slobodneho kamarata a nebol vobec ziaden problem..
no v prvom rade to zavisi od knaza, napr. pri prvom dietati sme mali za krstnych brata a jeho frajerku, zili uz spolu. Lenze nas sa knaz nepytal kto su co su a tak, a ani my sme nevedeli ze to moze byt problem. cize boli krstni v pohode (momentalne su uz zosobaseni) Pri druhom babu sme mali za krstnu moju sestru, tiez slobodnu a aj farar uz bol iny. Ten sa hned pytal na jej stav a az vtedy sme sa dozvedeli ze by to mohol byt problem. takze tak 🙂
@nikusapechova možno to nebude problém, vychádzam zo seba, ja ked som krstila, birmovala syna, tak môj brat nesplnal podmienky, hoci mal všetky sviatosti, ale bol rozvedený, neženil sa v kostole, čiže žil v hriechu,aj tak nemohol byť ani krstným ani birmovným rodičom, ale možno kto je slobodný a žije tak ako Tvoja kamarátka, tak cirkev to neskúma,u môjho brata bolo len to ,že je rozvedený ale len svetsky a nie cirkevne nechápala som to celé, pochádzam tiež z nitrianskeho kraja ale nie z okresu.