Krstná mama

mmichaela28
23. mar 2024

Ahojte, chcela by som sa spytat na nazor niekoho nezainteresovaneho.
Planujeme krstiny nasej druhej dcery, prvej dcere bola krstna mama moja sesterka, kedze som jedinacik. Manzel ma sestru, ta to asi zle znasala, kedze moj manzel je krstny otec jej dcere a tak automaticky cakala ze krstnou bude ona. Odvtedy nase vztahy ochladli, navstevovali sme sa malo. Manzel jej vtedy povedal ze nasmu druhemu dietatu bude krstna ona.
Lenze mladsia dcera bola dva mesiace chora(kasel, priedusky, tak sme skoncili v nemocnici, ona sa mi ani raz neozvala, ani manzelovi ako sa mame, info mala len od svokry, ak tak, s ktorou byva. Celkovo ma manzel so svojou rodinou slaby vztah, vzdy sa im ozyva on prvy, vola ich k nam aby prisli.
Po tomto vsetkom ja nechcem aby bola ona krstnou mamou, manzel vsak chce aby bola jejo sestra ked sme jej to slubili, vraj vzdy sa uprednostnuje moja rodina. Moja rodina je vsak velmi kontaktna, navstevujeme sa, volame si, aj ked byvaju 100km daleko. S manzelom sa preto hadame a uz sa o tom vlastne ani nechce rozpravat.
Nechcem manzelovej rodine ublizit, ale ked sme aj na navsteve nerozpravaju sa so mnou, ale vraj ma maju radi. Neverim tomu
Neviem ci mam robit, nechcem urobit chybu, na jednej strane ak nebude krstna mama myslim ze sa nebudu uz ani rozpravat ale na druhej strane je mi uplne proti srsti jej takuto ,,funkciu” dat.
Ak ste to docitali az sem, dakujem a prosim o vas nazor.

viestta
23. mar 2024

Tu je problem: Ty pochadzas z kontaktnej rodiny, manzelova rodina to ma inac. Ty chces aby sa manzelova rodina prisposobila tvojim predstavam, ale oni maju predstavy ine. Manzelovi sa zda v poriadku to na co bol zvyknuty. A teraz kto to ma spravne nastavene? Vies s kludnym svedomim povedat, ze to vase je spravne a jedine mozne?

bolarazjedna
23. mar 2024

Keď ste jej to sľúbili, tak ju poproste, možno budete prekvapení, a odmietne to ona sama, keď vám ochladli vzťahy. Ak aj nie, a bude teda ona krstná.... Na vzťahoch to podľa mňa nič nemení.. Kto vás/vaše deti má rád, tak sa bude zaujímať bez ohľadu na to, či je krstný rodič či nie....
S krstnou mamou mojej sestry od detstva nie sme v kontakte (pohádali sa rodičia kvôli vážnym problémom v rodine), zase moja krstná mama odjakživa nerozlisovala mňa a moju sestru, rovnako nám doniesla darčeky a rovnako nás mala rada.
K viere aj tak v prvom rade budete deti viesť vy rodičia, takže ani kvôli tomu v tom nevidím problém...

maryetta
23. mar 2024

Ved mozu/maju byt dvaja krstni rodicia. Tak nech je aj jeho sestra uz ked jej to slubil. A mozno prave to dieta vas zblizi.
Mozno sa neozvala lebo si mysli ze ste ju zas a znovu “odpisali” napriek “slubu” ktory jej tvoj muz dal.

vkatush
23. mar 2024

@mmichaela28
Krstní, ktorých sme chceli, nemohli ísť ku krstu, manželov bratranec so ženou (pričom celé tehotenstvo sme rátali s nimi, aj po narodení, tesne pred krstom sme zistili, že sa nedá). Tak nakoniec šla moja sestra, ale povedali sme si, že aj keď na to nebudú mať oficiálny titul, pre malého budú aj oni krstní.
A aj keď na to nemajú papier, malý im je vzdialenejšia rodina, aj tak ho ľúbia ako svojho, stále si voláme, chodíme sa navštevovať, posielame si fotky/videá, oslavujeme spolu sviatky, chodíme na výlety,...
Smejeme sa, že malý má dve krstné 😁

Asi by som urobila kompromis u vás, a to ten, že ustúpiš mužovi, aby sa aj jeho rodina podieľala na tejto pocte (keď tvoja bola prvej dcére). A snažiť sa tie vzťahy korigovať, stretávať sa viac, volať si, dávať si update o malej. Snáď to potom budú robiť aj sami od seba. Ak nie, je to ich strata ...
Nestojí vám to za hádky medzi vami. Nakoniec, je to len "titul".

mmichaela28
autor
23. mar 2024

@viestta vsak ano ja chapem ze tie vztahy su ine v kazdej rodine, ale je extrem, ked my sme 4 dni v nemocnici a ich nezaujima, ci sa malej polepsilo alebo ako je vlastne na tom. Alebo sa dva tyzdne neozvu a netusia co je s nami, svokra prechadza nasou dedinou autom, popri nasom dome, my sme na dvore a ani nepribrzdi? To sa mi zda uz cez.

deti95060810
23. mar 2024

manželovu sestru by som dala.

viestta
24. mar 2024

@mmichaela28 chodi svokra kazdy den, zle je. Nechodi kazdy den, tiez je zle. Chudery ssvokry, neveste nevyhovies aj ked sa pokrajas...

maciatkoe
24. mar 2024

Ale tie deti su aj tvojho manzela. Prvemu dietatu si krstnu vybrala ty, a slubili ste ze druhemu dietatu bude krstna sestra tvojho manzela. Aj tvoj muz ma pravo nieco rozhodnut. Ak ti stoji za to, ze sklames svojho manzela, a nedas za krstnu jeho sestru, nech sa paci.

mamina7070
24. mar 2024

@mmichaela28 a ty s manzelom sa ako casto ozyvate jeho sestre kedze je krstny jej dietatu? ako casto tam teda chodite volate atd ?

mmichaela28
autor
24. mar 2024

@viestta povedela dokonala nevesta.
Netreba to hrotit zas, nevravim aby tu bola kazdy den, my sa ozyvame im niekolkokrat do tyzdna.

mmichaela28
autor
24. mar 2024

@mamina7070 niekolkokrat do tyzdna.

viestta
24. mar 2024

@mmichaela28 vsak ked sa im ozyvate, tak ste v kontakte. Ci?