Pekny slnečný deň 🙂 ako ste riešili koho zavoláte na oslavu krstín? Ja som výlučne za rodinu, krstní, babka, proste blízka rodina… to aj manzel … lenže už chce volat aj rodinných známych… nič proti ním nemám, len naozaj z toho titulu, že aj babatko bude malé, ja nebudem uvoľnená, ak budem kojiť tak pred komplet cudzími to robiť nebudem, krstiny beriem ako rodinnú udalosť 😪
@janka_haly na krstiny chodí len najbližšia rodina. Starí rodičia, rodičia a krstní.
Tak niekedy su rodinny priatelia viac rodina ako pokrvni pribuzni. A preco by si mala pred nimi kojit? Ved ked bude cas kojenia odides do inej izby. Ak mate v restike tak npr.do auta alebo tak.
Rodinnych znamych zaujimaju krstiny???
@zuzinka888 tak ale tam vôbec nejde o to že sú niečo viac sko rodina 🙂
@jana0215 no veď ano
@zooeynka tak vidíš …
my sme mali krstiny v reštike kde sme volali len moju mamu priateľovho oca a krstný rodičia, ale potom domov sme volali aj blízkych susedov rodinu a známych a kto chcel prišiel kto nie nie ako už kto uznal za vhodné. Celá naša rodina to tak robí ako keby predstavenie. Ale záleží hlavne na vás ako sa dohodnete
@janka_haly byt pozvana na krstiny"rodinnych znamych"tak sa slusne ospravedlnim a nepridem. Ved kasli na to,(ak to neplatis), uvidis kolki pozvani pridu - o to viac darov donesu;) S dojcenim nemaj problem - pojdes dojcit inam.
@zooeynka ja by som sa tiež blbo citila medzi dvoma rodinami… predsa je to rodina, ktorá sa chce medzi sebou porozpravat … 😌 a nejde ani tak o dary, ale skôr o náklady, predsa, pri malom je každé € dôležité 🙂
My sme mali tak, že na oficiálnej časti v cerkvi plus slávnostný obed atď bola len rodina a krstni, a potom prišli asi o dve hodiny aj kamoši, známi. Mali sme prichystané ešte obložené misy, pokrajala sa torta a hotovo. Nejake extra výdavky na známych to neboli,alkohol a vody boli tak ci tak nachystané. Dojcenie nebol problém, šla som do inej miestnosti. Dcéra celý čas spala v kočíku, dojčenie bolo 1x
@jaskolka a cele vam to ako dlho trvalo? Ja rátam tak 3-4 hodinky max 🙂
@janka_haly my sme pozvali len najblizsiu rodinu, krstni babatka, nasi rodicia a surodenci a stari rodicia. V kostole ale boli aj znami, do kostola mohol prist kto z nasich znamych chcel.
@lubina len jemu je to blbe to tak urobiť …
@janka_haly nuz ale aj priatelia by mali pochopit situaciu. Si po porode, dietatko je male a naklady na pohostenie treba tiez pocitat, nie kazdy si moze dovolit robit krstiny pre 50 ludi...samozrejme nakoniec sa musite aj tak rozhodnut sami, nasi priatelia to chapali, aj tak chodili babatko pozriet samostatne ku nam a v kostole boli tiez. Potom nechali nech to nasa rodina oslavi uz sama.
@janka_haly my sme pozvali aj rodinných priateľov. Oni pre nás a naše dieťa znamenajú veľmi veľa. Krstili sme v restike hotela, mala som k dispozícii hneď vedľa restiky izbu.
@lubina takto no 😩 chaoem, že časť za jeho rodinu nepojde z “mojich” peňazí, avšak potom tie peniažky tak či tak budú chýbať, ved menu stojí 34€ a ich je 5 (ako jedna rodina) … zároveň si ani neviem predstaviť rozdeliť tortu medzi toľkých ľudí a čo, jedny dostanú a oni nie? …
@palicka no vidíš, a ja s tými rodinnými známymi som neprehodila ešte slovo, preto tomu nerozumiem…
Tak o 12. 00 bolo krstiny, asi o 13.00 sme už boli v reštaurácii. Prípitok, Obed atď možno do 15.00, a potom prišli kamaráti, rodina, ktorá bola z väčšej diaľky, už vtedy odišla, no a voľne sa bavilo možno do 18.00,cca.
@janka_haly my sme mali len rodinu na krste a každý, kto chcel malého vidieť, prišiel potom ohlásene samozrejme neskôr na kávu domov. A tak by som to aj manželovi referovala, nech povie kamarátom, známym, že robíte krstiny v kruhu rodiny a oni môžu prísť potom inokedy na kávu, potešíte sa.
Krstiny sú rodinná záležitosť, tam by som kamarátov nevolala. Bez ohľadu na to, akí dobrí kamaráti to sú a aké blízke vzťahy máme.
To bábätko je už na svete? Myslí na to.ze môžeš byť slabá.unavena.nevyspata...dieta plačlivé a nespokojné..skrátka krstiny treba urobiť raz-dva...obrad.obed.kava a rozchod..z toho vyplýva.ze čo najmenej ľudí a nie takí.ktori nebudú vedieť odísť .Krstni rodičia a dedky babky úplne stačia.
@janka_haly nemôžeš ísť dojčiť do inej miestnosti?
Nerozumiem tomuto argumentu….