Ahojte. Ideme krstit maleho, 4 mesacneho, krstn je moja kamaratka, a krstny bud nebude alebo bude manzelov kamarat. Ako by ste robili oslavu, ak krstni nie su rodinni prislusnici ? Iba vy a krstni rodicia, v pripade krstneho tam zahrnut aj jeho deti a manzelku. Alebo by ste tam zavolali aj inych rodinnych prialusnikov (stari rodicia, surodenci...)
@dolly_xd a krstni sa pozbaju s rodinou tvojou ? Ja sa bojim hlavne, ze ak by bola iba krstna, ta nema deti a ani partnera, tak by to bolo blbe byt tam sama. Zvazujem len ze krstni a rodina krstneho. Ale zas neviem co stari rodicia a tak
Urcite aj rodinu krastneho - jeho manzelku a deti. A urcite aj moji a manzelovi rodicia a surodenci s rodinami.
A co sa tyka krstnej bez manzela, ved venovat sa jej budete vy. To nie je ze pridem s muzom na posedenie a nepohnem sa od neho. To chodis od cloveka k cloveku, kecas, rozpras sa. Pripadne vymyslite nejaku hru pre celu rodinu, kde sa zabavite vsetci 🙂
@zmrzlinka2021 na krstinach hru ? Ci aky program robis na krstinach ?
pozri, napr. https://www.megaparty.sk/zabavne-hry-na-party-p...
Najhorsie je prist, najest sa a len kecat, hlavne ak nie ste zohtrata partia, co vie kvakat do nemoty a smiat sa.
Zucasnila som sa aj takychto krstin, dokonca aj svadby - najkrajsie zazitky, ludia sa nenudili
@zmrzlinka2021 dakujem.
Ako keby bolo len krstni, tak tam sa mebojim, s nimi si mame co povedat. Horsie je to s rodinou
Ano pozna sa každý s každým , veď predsa to nieje prvá akcia na ktorej sa stretli? Vy sa často nestretávate?
@dolly_xd no krstnu poxnaju mpji rodicia aj surodenci, kedze sme kamosky od skolky. A krstni mal byt povodne muzov brat, ako aj pri prvom, ten odmietol, tak ak farar dovoli bude bez krstneho, a ak jie, tak muz ma.kamosa, co ponzame len my dvaja a rodina uz nie. Zato to riesim.
Tak to vôbec neries veď sa spoznajú, zoznamis ich a môže každý voľne komunikovať
tak ak idu za krstnych rodicov, tak sa podla mna stavaju ako keby sucastou rodiny. takze je na mieste, aby sa spoznali medzi sebou.
U nas - my, nasi surodenci, nasi rodicia, nasi stary rodicia, krstny rodicia s detmi. Tak bolo aj u kamosky, ja ako krstna som bola s partnerom, krstny - ich kamos bol sam.
Ak ma vasa krstna partnera, povedala by som jej nech pride a partnerom.
Myslim ze ked je niekto dospely a normalny, aj ked sa ocitne na krstinach, kde inych nepozna, dokaze to normalne ustat 🙂 vsak sa prihovori, pokeca. Je tam toho. Neries.
A ja by som volala starkych, rodicov, sutodencov s rodinami a krstnych s rodinou. Narovinu sa viete krstneho spytat, ze pozvany je aj s manželkou a deťmi a nech daju vediet. Uz za tie "tri porcie jedla" by som sa neokunala a pozvala aj jeho rodinu. Ked uz maju ludia manzelky, etiketa pozyva aj ich
@zmrzlinka2021 neviem ako inde, ale u nás sa krstiny sa neslavia tak ako svadba. Jednoducho sa vo kostole pokrsti dieťa a najbližší majú pohostenie, zjedia obed, koláč, vypijú kávu a idú domov. Maximálne 2 hodinová udalosť. Takže asi by nebolo kedy hrať hry a obávam sa, že v kruhu najbližších by tie hry boli skôr trápne ako zábavné.
Stačí keď je jeden krstný rodič. My tak máme, dcérka má len krstnú mamu. Odobrené aj pánom fararom. A na krst sme pozývali aj najbližšiu rodinu- rodičov, súrodencov s rodinami. Myslím, že aj tak neprišli všetci.
Ahoj, rozhodne krstný rodicia s rodinami plus ďalšia najbližšia rodina… takto je to u nás