Krstiny - priateľ nechce porozumieť

janka_haly
26. júl 2023

Dcérka ma mat krstiny … mame 30 hostí, rázne som vyjadrila názor, že si neželám aby 5 týždňové babatko kolovalo 28 ľuďom po rukach… keď si ju chcú pozrieť, nech si ju pozrú v kocisrku, ok … keď chcú fotku, nech sa paci, rada na nej budem aj ja s malou- držať ju budem ja. priatel to nechce pochopiť …

viestta
26. júl 2023

@janka_haly priatel je tiez rodic, nebolo by najlepsie sa dohodnut aj o tomto a nepresadzovat len to svoje?(netvrdim, ze nemas pravdu ale na druhej strane netreba prehanat) Co budete robit, ked pridu naozaj vazne problemy so starostlivostou a vychovou?

sajmonka_1216
26. júl 2023

@janka_haly ja by som dovolila len najbližším, s ktorými som stále.. určite nie hocikomu..
ale možno je zbytočne o tom sa hádať... také malinké možno väčšinu dňa prespí a nebude ani nikomu kolovať po rukách..
my sme robili krstiny ked mala presne 3 týždne a prespala celý deň.. nikomu na rukách nebola... nakojila som a spala dalej

a_alexandra_a
26. júl 2023

Ak ti to vadí, na čo vám treba 30 hostí? Netvrdím, že som za to, aby ju všetci naťahovali ako mača a išla z ruky do ruky, ale priateľ je rovnaký rodič ako ty, jeho názor má presne rovnakú váhu ako tvoj, nie je o nič lepší ani horší. Treba sa rozumne dohodnúť

bolarazjedna
26. júl 2023

Na druhej strane, keď už budete v jednej uzavretej miestnosti, asi je to jedno, či ho majú na rukách, či nie. Ja by som trvala na tom, že umyť si ruky predtým ako chytia bábo do ruky. A ver mi, určite nebude 28lzdi ho chcieť držať. Možno 5-6. A také malé bábo možno ti bude stále na prsníku a potom v kočíku, z ktorého ho zrejme nebudete vyberať počas spánku. Môj 4tyzdnovy syn prespal celé krstiny aj hostinu, medzitým 1x papal. Nikto ho na rukách počas oslavy nemal.

janka_haly
autor
26. júl 2023

@a_alexandra_a a prečo nemať 30 hostí?

janka1011
26. júl 2023

@janka_haly ja tiež nechápem, čo ti vadí...zrejme prvé dieťa, že? 😉 pozvali ste si 30 hostí, tak zrejme je to len blízka rodina, keďže krstiny. Päť týždňovému je fakt že jedno kto ho drží a či sa s ním fotia alebo nie. Zrejme to aj tak celé prespí a ak aj nie, budeš rada, že ho má kto varovať.
Mne by sa tiež nepáčilo že tam prídem, dám dar/peniaze a mamička dá zákaz varovania a fotenia. Naše deti vždy na krstinách išli z ruky do ruky a nezanechalo to nich žiadnu ujmu.

kristinka92
26. júl 2023

a bolo nutne robiť krstiny tak skoro? 🙄 predsalen ste ešte v sestonedeli… keď ste ju chceli uchrániť pred natahovanim z ruky do ruky tak to nebol najšťastnejší nápad. starším príbuzným na oslave to proste nevysvetlis, každý len chce chce chce lebo malé babatko…ja by som to pochopila a asi ani sama nechcela na ruky brat niekomu take maličké dieta, ale toto nepochopí každý. zbytočne ste sa dostali do takej situácie…

janka_haly
autor
26. júl 2023

@janka1011 ide o to, že práve že to 5 týždňové bude spinkať a počas spánku ma spat a nie kolovať

janka_haly
autor
26. júl 2023

@kristinka92 ale keď ti poviem čo rodina .. naco idete tak? Sak nie je ani pokrstený … naco ma pas? Sak nie je ešte pokrstený … naco ho berieš do obchodu? Sak nie je ešte pokrstený 😃 nás farár je zas tiež toho názoru že do mesiaca krstiť a potom ma pindy … no tak sme to urobili takto šalamúnsky

a_alexandra_a
26. júl 2023

@janka_haly pretože ti to evidentne vadí? Na čo robíš oslavu kde pozveš k 5 týždňovému bábätku 30 hostí? Lebo rátaš s tým, že každý príde s darom? Ale na druhej strane si proti tomu, aby si malú vzali na fotku? Taký drobček väčšinu času prespí, tak to snáď hostia pochopia, že ju nebudeš budiť a môžu sa s ňou odfotiť v kočíku, prípadne si urobte hromadnú fotku v kostole kde budete všetci. Hlavne sa s priateľom nepohádajte na tomto, lebo je to totálna banalita 🙂

tiezjedna
26. júl 2023

@janka_haly čo má pas spoločné s krstom??
A ty predpokladáš, že niekto bude tak dementný, aby ťahal spiace dieťa na ruky?? Ak vieš, že tam budú takí exoti, tak fakt nechápem, prečo organizuješ megalomanský krst...

elanor
26. júl 2023

si zbytocne vztahovacna a hystericka.
Aj tvoj fesak je taky isty rodic ako ty, Nie si len ty jedina primadona, ktora ma na dieta narok a pravo.
No, ale jak je libo. Lebn si otca odhanaj od dietata, nedovol mu nic, ani nikomu inemu. A za pol roka, za rok, tu zase nezabudni vyplakavat, ze otecko nic nerobi, ani decko nevie prebalit, ani sa s nim zabavit, ani pokocikovat ani nic.
Jaaaj, a hostia na krstinach su ti asi iba dary dobri, ze? Darceky a eurace sem, a decka sa ani prstom neopovazte dotknut, iba z polkilometra nakuknut.
Prehanas, ale ze strasne prehanas.

Predpokladam, ze prvorodicka, ze? To by vela vysvetlovalo...

kristinka92
26. júl 2023

@janka_haly ja by som sa na take reči…. 🙂 my sme krstili až keď mala 4 mesiace. presne z toho dôvodu že chodiť medzi desiatky ľudí s bábätkom ktoré ma nízku imunitu a aby si ho podávali hore-dole… za mna nie. nehovorím že ma matka sedieť v sestonedeli doma na riti a nevystrčit nohy z domu, to vôbec. ale je podstatný rozdiel keď sa ide pokocikovat do prírody, príde za ňou len úplne najbližšia rodina, ak chce a iné je robiť oslavy s desiatkami ľudí. dupľom v dnešnej dobe kedy každý egoisticky pozerá len na seba a svoje potreby a niektorí experti nemajú problém ist k takému babatku aj s chrípkou a soplami… prvoradé je mi zdravie môjho dieťaťa, krstiny počkajú. čo by rodina povedala potom keby na tej oslave chytíte s takým drobcom nejakú chorobu?? či to je jedno? hlavne že je pokrstený?

viestta
26. júl 2023

@janka_haly salamunsky by to bolo ak by ste krstili v troch mesiacoch. Cela rodina, dedina vratane farara ti moze kecat do toho, kedy maju byt krstiny ale otec dietata nemoze do toho ako bude na hostine povedat nic. No fasa. Kto vlastne o tom vasom dietati bude rozhodovat? Okolita pospolitost alebo vy dvaja, jeho rodicia. Alebo dokonca iba a len ty?

svetlonos
26. júl 2023

@janka_haly
12:48 -tento tvoj komentar hovori za vsetko. Tebe nietvani rady ani pomoci.
Viac ti zalezi na nazore a reciach ostatnych ako na dietati a sebe - teda nedikazes sa presadit.
Farar je debil debilny - ved on nerodil, nema pinatia. Keby mohol krstil ny snad este picas poridu - keby nahodou!
A 30 ludi na krstiny?? Ta nema?
Vies ake by bolo salamunske riesenie?
Vyparit sa do ineho mesta, pokrstit dieta len s krstnymi rodicmi, a oslavu urobit dodatocne - Najlepsie tak ked male zacina byt nepisedne - vtedy nech si ho tych 30 ludi prestrieda 🤪
Alebo zrovna az potom tie krstiny aj v kostole.
Mna osobne by cely farar aj s nazormi rodiny mohli tak akurat poskrabkaz po chrbatiku 😁 Je mi totiz ukradnute, co si kto mysli, pokial ide o moj konfort.
Ale pokial mas rodinu kladucu otazky - naco ma pas, naco s nom do obchodu, ked nie je pokrsteny - tak to je na odstahovanie sa na koniec sveta 🤯
S priatelombste mali este pred tehotenstvom vediet vase nazory na vychovu a podobne.
My sme sa zhodli, ze nam ohladom vychovy a dietata celkovo nebude nokto kecat!

kristinka92
26. júl 2023

@janka_haly a na takéto reči od rodiny treba len rázne odpovede:
-naco ho berieš do obchodu keď neni pokrstený? - nato aby sme mali čo jesť. či do krstín nám postačí len voda z kohútika? alebo vam mám napísať zoznam a budete my chodiť nakupovať vy, môže byt?
-naco ma pas? - lebo chcem aby mala pas.
nie si povinná sa nechat buzerovat a skákať ako ostatní kážu.

guliver19
26. júl 2023

@janka_haly premotivovana mamicka. Si myslis ze 30 ludi bude chciet drzat tvoje dieta na rukach?😀

h2
26. júl 2023

A prečo sa už dopredu hádate, či dovoliť, alebo nedovoliť niečo, čo ani nemusí nastať? Vôbec si nemyslím, že každý z 30 hostí bude nutne trvať na tom, aby mal tvoje dieťa na rukách. Zrejme budú chcieť babky a možno zopár žien z najbližšej rodiny. Tým vysvetlíš, že kým malé spí, bude v kočíku. Keď bude hore, zopár najbližším ho dovoľ zobrať na ruky, veď budeš celý čas pri ňom a keby plakal, zoberieš si ho.

maryetta
26. júl 2023

Tak kym bude spat ani by mi nenapadlo aby si dieta niekto bral. Resp ho rusil ze zrazu ho chce na ruky. Bud nech pockaju kym sa zobudi alebo proste nech spi.
Moji boli nespavci a ja som bola rada ak ich niekto na ruky vzal okrem mna 🤣
Kazdopadne aj ked 30ludi. Predpokladam ze vsetkych mate radi. Su vasi pribuzni a nie cuzdi ludia.

jantato
26. júl 2023

nechapem čo to vlastne riešiš, ako ine veci som riešila, ale dopredu kto a kolko ludi bude mat dieťa na rukach??? moj mal 4 tyždne keď sme krstili, ano za mňa super tak skoro krstiny, 90% dňa prespal.... a veru vela ludi ho na ruky nebralo, zratam určite na jednej ruke.
A na tu chvilku čo ho v zavinovačke chytili,cvakli jednu dve fotky....veru maly ani nevedel o tom a keď videli že spi,zvačša len pozreli a nechali spinkať.
Taketo veci dopredu riešiť, neviem....upne zbytočnosti.

januska12323
26. júl 2023

Keď bude spať tak necháš v kočiari, keď bude hore nech sa kľudne fotia neubudne z neho. Prečo vôbec chcete krstiť keď sa ani zobrať neviete? Kresťania len keď vám to vyhovuje?

nataly420
26. júl 2023

Toto su problémy kokos …

janka_haly
autor
26. júl 2023

@elanor ja som chcela na krste 4 ľudí 😘 čiže v ty h darčekoch a euracoch sa strašne mýliš a takto súdiť človeka hovorí viac o tebe než o mne 🙂

janka_haly
autor
26. júl 2023

@maryetta práveže z priateľovej strany tam budú aj ľudia ktorých som videla raz … ono ide o to, že aj keď sme boli na návšteve tak spinkal a mali potrebu ho budit.. o to mi ide, nie o hluposti čo tu vypisujú …

janka_haly
autor
26. júl 2023

@januska12323 styk si mala až po svadbe, kresťanka?😂

lukbe
26. júl 2023

@janka_haly jasné,že dieťa nemá čo kolovať a ani budiť ho nemajú. Nepochopím takéto moresy a takých ľudí.

janka_haly
autor
26. júl 2023

@lukbe konečne normálna odpoved, dakujem! Iba toto riesim a každý tu rieši že utláčam priateľa kvôli malej a chcem len €€ a dary ..🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

viestta
26. júl 2023

@janka_haly takze normalny nazor je rovnaky ako tvoj. Chudak chlap , co ho este caka🤦🏼‍♀️

elanor
26. júl 2023

@janka_haly uvaha na zaklade toho co si napisala. Stacilo napisat viac.
Ved si nemusela suhlasit s vacsim poctom ludi. Ked uz s k tomu pristupila, tak sa treba zariadit. A nie dopredu chytat hysaky. Lebo hysaky chytas. MOzno zbytocne. Usta mas, tak povies na mieste co a ako. A ked to niekto nebude akceptovat, nic ti nebrani v tom sa dvyhnut a ist kocikovat spiace dieta von do mesta / dedinu (neviem kde ste), alebo ak to mate blizko, ist bars aj domov, a nech sa urazi aj pol rodiny. A co?
Robis z komara somara. A to je fakt.

lukbe
26. júl 2023

@janka_haly veď práve, krstiny nie sú o fotení,predvádzaní sa a ľudoch. Má tam byť najblizsia rodina. Matka má toho aj tak dost v tomto čase a dieťa má mať svoj režim. Áno, vidia ho,potešia sa,oslávia a majú dat viacmenej matke a dieťaťu pokoj.