Krstiny - oslava

4. máj 2022

Mame dve male deti, starsi pokrsteny v case korony, cize ziadna oslava, ziadny obed, navstevy. Proste 6 lufi v kostole a kazdy si siel potom po svojom.
A teraz by sa mal krstit mensi, uz ma 3 mesiace. A ja zas nechcem oslavu, ze vsetci surodenci, rodicia a synovci, neterw. Max by som zvladla ze krstny rodicia, ich partnery a hotovo. Ale neviem cito jeok. Jedna sami najma o to ze detispia na obed, mladsi ibs za mojej pritomnosti. A ked sa nevyspia tak vecer bufe mega narocny. Najrafsej by som.bola ze by nebola xiadna oslava. Ako ste toriesili vy ?

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. máj 2022

@tosomja Cize len kostol a potom vsetci sli po svojom ? Booze to by bol moj ideal, kovid mi vtedy vyriesil dilemu, este som sa ponahlala pokrstit v najvacsich zakaxoch. Teraz sa bojim ze ma budu prepierat v rodine za to

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. máj 2022

@tosomja toim nevysvetlim no, kedze je uz bez respiratora, bez obmedzeneho poctu a tak . No urobim tak, si ma povzbudila, som zvedava co povedia.

0silvia0
4. máj 2022

My sme pri druhom dietati oslavu ani nerobili. Povedz, ze oslavu nemal prvy, nebude mat ani druhy. Popripade zavolaj krstnych rodicov na obed a koniec. Pri kojencoch by som ziadne oslavy nasilu nerobila, ale ja nie som oslavovy typ.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. máj 2022

@0silvia0
@tosomja jooj to ani ja nie som oslavovy typ. Ako som.ochotna.ked budu deti starsie robit oslavu ak budu chciet, ale nasilu teraz prj takych malych detoch .
A ako to zobrali vasi muzovia ? Moj by strasne chcel.oslavu, on to.ma rad.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. máj 2022

@tosomja joooj zavidim 🙂 my s muzom mame na toto.iny nazor. Postavili sme dom a byvame ale nemame dokoncene a on uz rozmysla.kedy spravime gril party, ako nie som proti ale iba nasa mini rodinka a nie zas vsetci z keho a mojej rodiny, to je pre mna mega stres, ja si to v podstate neuzijem, nepokecam pri tolkych ludoch.
A na svadbe som mu ustupila, pozvali sme 70 ludi, ale doteraz rozmyslam ze fakt by stacilo o dvoch svedkoch, max rodicia

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dada0902
4. máj 2022

Joj no keby je to na mne spravím tak isto len tu zas u nás každý čaká na to kedy budeme krstiť aby pooslavovali a to nás bude asik cca 17 tak budeme riešiť aj restiku lebo toľkých by sme domou nenatrepali

giulliette24
4. máj 2022

Krst je náročný pre bábo aj pre mamu, keď je ešte aj mladší súrodenec tak o to viac, Nerobiť oslavu je na vašom rozhodnutí a nie je na tom nič pohorsujuce, rodina má isto rada vás aj nového člena, mali by to pochopiť. My sme oslavu mali pri každej dcére, no bol to deň utrpenia, kojenia v aute, plaču, trápenia mňa, ešte že kňazom už došlo že 2hodinovy pobyt v kostole počas celej omše nie je potrebný ak chceme krst.

autor
4. máj 2022

@giulliette24 u nas to nastastie asi bude mimo omse, len po kostole na cca polhodinku. Tam nech pride kto chce.
A ano je to riadne trapenie , hlavne pre dieta. Ja ked som bola na krstinach sesternice, to kazfy ju chcel na ruky a nedajboze ju chcela teta- jej mama vziat ze nakrmi, prebali, uspi, no nie, kdeze. Preto nechcem oslavu. Akazdy si mysli ze male dieta furt len spi, ze aky problem. Starsi bol take babatko, spal papal a spal ale mladsi je tvrdsi oriesok uz od porodnice

autor
4. máj 2022

@dada0902 este ste nekrstili ? Joj na tvojom mieste by som to cez zimu cez lockdown urobila mala vyhovorku.
Ja tiez aj rozmyslam cakat do zimy, ci nahodou bude zas lickdown a vredy pokrstit. Aj ked neviem no ci uz budu take tvrde opatrenia

evkamotka
4. máj 2022

Vsak este mozete pokrstit, dat si obed a odist s babom mimo. Bud sa o 2hod vratis s vyspinkanym alebo uz nie. Ostatni este pooslavuju. Krstiny nie su svadba, ludia si daju obed, kavu kolac a hotovo. Vec na 3hod

janetinka27
4. máj 2022

na krst nemusite volat celu rodinu ani do kostola.krsti sa pocas omse alebo mimo? u nas sa kesty robia v sobotu. staci,ak pride najblizsia rodina a doma si spravite male posedenie.