Krstiny - dve krstné mamy

barbie19
21. júl 2014

Ahojte.. stretli ste sa uz so situaciou, ze dieta ma dve krstne mamy? Ja riesim tento problem, ale zatial sa mi nikto nevedel konkretne vyjadrit.. Vraj to zalezi od farara..

marca1331
21. júl 2014

asi zalezi u nas boli dve mamy..a pri druhom len krstna , ...

kaktusik007
21. júl 2014

@barbie19 vsetko zalezi od farara... ja mam krstnu mamu pre svojich synov taku, ktora ani sviatost krstu nema....

asi tak 🙂

effkaa
21. júl 2014

nas maly ma dvoch krstnych otcov. u evanjelikov to nebol velky problem...

naja94
21. júl 2014

@barbie19
Katolicky krst take nepripusta... Dieta ma mat jedneho krstneho otca a jednu krstnu mamu... Ak tam chces silou mocou zakomponovat dalsiu osobu, tak len v ulohe "svedok krstu"... Podmienky katolickeho krstu najdes aj na internete - napriklad krstny rodic by mal mat svoatosti ako krst, sv. prijmanie, birmovka... Je tam aj nejaka vekova hranica...

bonaqa2013
21. júl 2014

Bratové deti majú len krsnú mamu- mňa. Myslím to vážne, sme evanjelici. samozrejme všetky sviatosti mám t. j. krst aj konfirmáciu. Tak isto už aj jeho deti.

bronia13
21. júl 2014

nas drobec ma 3 krstne mami, pan farar/deakon povedal ze nech napiseme aj nejakeho chlapa tak sme tam napisali svagra,ani o tom nevie ze je krstny, dve krstne su na SK a potom moja sestra ta je tu v USA - takze len ona bola pritomna. Ked sme krstili nasu "sudruzku" tak myslim ze sme davali len 2 krstne mami, tiez si myslm ze to zalezi od knaza.

slobodnabaculka
21. júl 2014

Tak napr. já mám doma sedem klackú a tí majú tolik krsnych mam, že ich ani na prstoch svích ruk nevím porátat.

agnesino
21. júl 2014

moja malá má tiež dve krstné mamy, tak som sa rozhodla, vôbec neľutujem a nebol s tým nijaký problém

barbie19
autor
21. júl 2014

Ja chcem jednu,ktora zije v zahranici a druhu zo SR. Len som zatial nenasla toho "spravneho" farara.. tak dufam,ze sa to podari..

marbalulka
21. júl 2014

@barbie19 @naja94 my sme tiez katolici a v rodine mame takisto dve krstne mamy. viacero knazov mi hovorilo, ze ide o to mat 2 rodicov, ci su muzi, ci zeny, ci obaja, traja uz nemozu byt, nikto proti tomu nic nemal. muzi v nasej rodine takmer ani nie su

naja94
21. júl 2014

@marbalulka
U nas sa to tiez riesilo a knaz to nedovolil... Ja som si to hladala na nete a vsade sa pisalo to iste - to, co som pisala v prvom prispevku + dalsie podmienky...
Kopirujem vysek z kanonickeho prava tykajuci sa prave riesenej veci:
"Kán. 873 – Za krstného rodiča sa má brať iba jeden krstný otec alebo iba jedna krstná matka, alebo jeden krstný otec a jedna krstná matka."

Mozno niektori knazi akoby povolia 2 krstne mamy, avsak do papierov uvedu ako krstnu len jednu... Druhu uvedu len ako svedka krstu...

Ja osobne si myslim, ze ak ma mat ten krst nejaku hlavu a patu, tak je ozaj lepsie nekomplikovat to neviazanym poctom krstnych mam a krstnych otcov... Potom uz v podstate devalvuje samotny post krstneho rodica... Nemala by to skratka byt delena funkcia, ak si ma zachovat patricnu dolezitost... Ale to je len moj nazor na vec ;)

lucia2358
21. júl 2014

Dcéra má dve krstné mamy. Jedna je krstná a druhá je ako svedok krstu.

marbalulka
22. júl 2014

@naja94 wau, tak to je cudne. my to tak v rodine mame, pretoze nebolo akeho krstneho otca dat a knaz povedal, ze mozu byt aj dve mamy. a ja som to vtedy pocula 1x, tak som sa pytala na to ineho knaza a on, ze "ano, da sa to vselijako spravit". to ci su zapisane ako krstne mamy, ci jedna je svedok, uz neviem..

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz