Ahojte.. stretli ste sa uz so situaciou, ze dieta ma dve krstne mamy? Ja riesim tento problem, ale zatial sa mi nikto nevedel konkretne vyjadrit.. Vraj to zalezi od farara..
@barbie19 vsetko zalezi od farara... ja mam krstnu mamu pre svojich synov taku, ktora ani sviatost krstu nema....
asi tak 🙂
nas maly ma dvoch krstnych otcov. u evanjelikov to nebol velky problem...
@barbie19
Katolicky krst take nepripusta... Dieta ma mat jedneho krstneho otca a jednu krstnu mamu... Ak tam chces silou mocou zakomponovat dalsiu osobu, tak len v ulohe "svedok krstu"... Podmienky katolickeho krstu najdes aj na internete - napriklad krstny rodic by mal mat svoatosti ako krst, sv. prijmanie, birmovka... Je tam aj nejaka vekova hranica...
Bratové deti majú len krsnú mamu- mňa. Myslím to vážne, sme evanjelici. samozrejme všetky sviatosti mám t. j. krst aj konfirmáciu. Tak isto už aj jeho deti.
nas drobec ma 3 krstne mami, pan farar/deakon povedal ze nech napiseme aj nejakeho chlapa tak sme tam napisali svagra,ani o tom nevie ze je krstny, dve krstne su na SK a potom moja sestra ta je tu v USA - takze len ona bola pritomna. Ked sme krstili nasu "sudruzku" tak myslim ze sme davali len 2 krstne mami, tiez si myslm ze to zalezi od knaza.
Tak napr. já mám doma sedem klackú a tí majú tolik krsnych mam, že ich ani na prstoch svích ruk nevím porátat.
moja malá má tiež dve krstné mamy, tak som sa rozhodla, vôbec neľutujem a nebol s tým nijaký problém
Ja chcem jednu,ktora zije v zahranici a druhu zo SR. Len som zatial nenasla toho "spravneho" farara.. tak dufam,ze sa to podari..
@marbalulka
U nas sa to tiez riesilo a knaz to nedovolil... Ja som si to hladala na nete a vsade sa pisalo to iste - to, co som pisala v prvom prispevku + dalsie podmienky...
Kopirujem vysek z kanonickeho prava tykajuci sa prave riesenej veci:
"Kán. 873 – Za krstného rodiča sa má brať iba jeden krstný otec alebo iba jedna krstná matka, alebo jeden krstný otec a jedna krstná matka."
Mozno niektori knazi akoby povolia 2 krstne mamy, avsak do papierov uvedu ako krstnu len jednu... Druhu uvedu len ako svedka krstu...
Ja osobne si myslim, ze ak ma mat ten krst nejaku hlavu a patu, tak je ozaj lepsie nekomplikovat to neviazanym poctom krstnych mam a krstnych otcov... Potom uz v podstate devalvuje samotny post krstneho rodica... Nemala by to skratka byt delena funkcia, ak si ma zachovat patricnu dolezitost... Ale to je len moj nazor na vec ;)
Dcéra má dve krstné mamy. Jedna je krstná a druhá je ako svedok krstu.
@naja94 wau, tak to je cudne. my to tak v rodine mame, pretoze nebolo akeho krstneho otca dat a knaz povedal, ze mozu byt aj dve mamy. a ja som to vtedy pocula 1x, tak som sa pytala na to ineho knaza a on, ze "ano, da sa to vselijako spravit". to ci su zapisane ako krstne mamy, ci jedna je svedok, uz neviem..
asi zalezi u nas boli dve mamy..a pri druhom len krstna , ...