Ahojte. Mám byť krstná kamaratkinej dcérke. Požiadala ma o to keď ešte tehotná bola. Krst mal byť pred pol rokom ale zrušili, že je zima, dieťa by prechladlo v kostole. Odvtedy nič, žiadna tema o krstinách. Ja som sa potom ešte niekoľkokrát pýtala, že kedy plánuju atď. Najradšej by som už zrušila to celé. Dievčatko 8 mesiacov má, už som mala pripomienky, že pomaly chodiť bude. Nie je žiadna snaha z ich strany, žiadna organizovanosť nič. Nechcem aby sa nahnevala ale takto ma to nebaví. Dokonca už 2 x naznačili že asi bude ale nakoniec nič. Beriem to tak, že robia hlúpaka zo mňa. Myslíte si, že sa nahnevá keď cuvnem?
A prečo to riešiš? Či si dajú pokrstiť vlastne dieťa, o tom majú rozhodnúť rodičia… Prečo vnímaš, že z teba robia hlupáka?
Autorka, nebolo potrebne sa niekolkokrat pytat kedy planuju atd. Mozno si krstiny rozmysleli, nieco sa stalo atd. Stiahni sa, pockaj ci Ta oslovia znova
Predpokladám,že máš alebo chc3s kúpiť nejaký dar a toto ano/ nie ta obmedzuje a znervoznuje.Nechaj to tak,vypust to z hlavy.
@gab1sol preto riešim lebo ma požiadali/poprosili aby som bola krstná
Nevidím dôvod, aby si ty niečo riešila. To, že "máš byť" krstna, nie je nič. Ak ťa konkrétne oslovia, že vtedy a vtedy bude krst a poprosia ťa o prijatie úlohy krstnej, potom budeš riešiť. Dovtedy sa ťa to netýka.
Akože prečo rieši? Prvý dôvod, že ju požiadali, aby bola krsná a ak si to rozmysleli tak jej to kamarátka mala oznámiť, to je slušnosť. Autorka len berie veci zodpovedne. A áno pre tých, ktorí už potom nemajú záujem sa zaoberať krsniatkom je funkcia krsnej mamy nič.
Ja idem teraz krstiť trojročnú. A čo akože keď bude chodiť 🤣
Však v poriadku, že ťa o to požiadali… A čo? Však krst ešte nebol, či? A žiadosť prišla, ešte ani dieťa nebolo na svete. A možno ani nebude, ak si to rozmysleli. A ak máš k tomu takýto prístup, tak by som sa ani nečudovala, že by si to rozmysleli a nakoniec by oslovili niekoho iného.
Tiež sme nekrstili hneď. Deti mali vyše roka keď sme sa na to konečne odhodlali a bol na to správny čas. Vždy sa niečo našlo a nebola to naša priorita, že čím skôr pokrstiť. Určite z teba nerobia hlupáka, len čakajú na vhodný čas pre nich. Možno to bude o chvíľu a možno vôbec a čo? Keď budú mať termín, oznámia ti ho, nemusíš sa báť, že to bude deň pred tým, takže čas "pripraviť" sa na to budeš mať. V čom je konkrétne problém? Chceš to mať už konečne za sebou, alebo potrebuješ sa mesiac pred tým na to nachystať, alebo nechápem 🤷♀️ Alebo máš iné kamošky alebo niekoho v rodine kde by si bola krstná radšej?
@gab1sol ste veľmi múdra milá pani. Píšem, že plánovali už 2 x. Tak akože tiež mám plno plánov, ide leto, výlety a tak. Kopu darčekov som už kúpila, na narodenie, meniny, vianoce, stretká. Skôr ja mám v pláne zrušiť keď majú takýto prístup. Keď mali v pláne krstiť ako ročnú či dvojročnú na čo také veľké haló okolo toho a nakoniec ani slovo o tom 🤦♀️
@denisa0504 Ide trošku o niečo iné. Nemuseli ma vôbec požiadať aby som bola ja krstnou alebo stačilo by povedať dva mesiace skôr. Krstiny mali byť v októbri, potom v novom roku. Lenže bez vážného dôvodu zrušili. Tak akože aj zo slušnosti by sa patrilo. Už sa ani nepýtam či budú alebo nie.
Nepokrstili už bez teba? Aj také som tu už čítala 🤭
Neries to. Aj tak to nezmenis….
Planuj si svoje veci.
@rude_baby nie
Mila autorka,aj my sme krstných rodičov oboznámili s tým,že budú ,,krstní rodičia" ešte pred narodením dieťaťa,a tiež si počkali kým príde deň D...žeby mňa niekto naháňal,že prečo ešte nekrstíme,alebo že sme si dovolili stopnúť to a presunúť, no otravovalo by ma to popravde.Nie je to vaša vec ale ich.Pekny zvyšok dňa.
@misicka31 Nenaháňam nikoho, opýtať sa snáď môžem keďže týka sa to aj mňa.
Áno,ale nie niekoľkokrát ako píšete v úvode,veď uznajte,že je to nemiestne stále sa pýtať na niečo čo v podstate so mnou súvisí len okrajovo,je to ich vec,to je môj názor,pekný deň prajem
Byť krstným rodičom nie je o kupovaní darčekov. A keď máš svoje plány, tak sa drž tých. Je to ich dieťa, oni robia tak, ako to momentálne cítia.
@misicka31 neustále sa nepýtam. Myslím si, že žiadnu chybu som nespravila keď som sa asi 2 x opýtala kedy plánujú. Týka sa to aj mňa, snáď môžem sa opýtať. Nikto netvrdí, že byť krstnou je o darčekoch 😉
Ja Ta celkom chapem, ale, zial vyzera to tak, ze si sa na tu "funkciu" velmi upla.. Asi sa u nich nieco zmenilo a nevedia, ako Ti to povedat. Nesustred sa na to a neboj, oni Ti vcas oznamia, ak krst bude.
To netvrdím ani ja 😉 ale mňa by to otravovalo,ak by to bolo aktuálne zúčastnených by som oboznámila 🙂
Nerieš vôbec túto tému už s nimi.