Krstiny bez hostiny

16. sep 2020

Ahojte, mali ste niektorá krstiny bez hostiny ? My by sme to tak chceli, že by sme krstili poobede, ale farár nám dal jedine termín o 11, a nechceme hostinu, iba max pozvať na koláčik, tortu a posedieť chvíľu, kvôli korone a aj kvôli tomu že syn je ešte malý. Ako by ste to vyriešili vy ? Chceli sme max že starých rodičov pozvať, ale mužov brat je krsný, a asi by aj jeho sa patrilo, a to potom keď jeho, tak aj mužovu sestru s deťmii, aby sa neurazila, že brat ide a ona nie, a potom keď ich tak aj mojich súrodencov s rodinami....a to sme hneď na 20 ľudoch, čo sme sa chceli vyhnúť. Ako by ste to vyriešili vy ?

elenka74
16. sep 2020

Ja by som pozvala len starých a krstných rodičov, je celkovo taká situácia, aká je, ostatní to musia pochopiť.

h_petra
16. sep 2020

Nepozvat krstných na pohostenie po krstinach je troska od veci 😄😄😄.
My sme krstiny robili az ked sme si boli isty, ze deti zvládnu aj obed v reštaurácii. Ved nemusite krstiť hneď, kludne s tym počkajte.

kattky
16. sep 2020

Je to bezne ze teraz sa hostiny nerobia a ak pozvat na kavu a zakusok ludi, tak urcite starych a krstnych rodicov. Ostatny by to maly pochopit

monane
16. sep 2020

kamarátka to mala tak, že mali len starých rodičov a krstných a ende a to tiež sme neboli na obede, ale sme boli len u nich na záhrade, dali sme si kávu, tortu, zákusok a išli sme domov, žiadne dlhé vysedávačky

miaumiauxc
16. sep 2020

My sme to mali takto - pokrstili sme dcérku v kostole boli krstný rodičia babky moja sestra (8r). Na obed sme išli k nám ale len ja partner malá + krstný rodičia ..poobede prišli na kávu babky + ta moja sestra... Žiadne veľké oslavy ani nič.. neriešila som či sa niekto urazí alebo nie bolo mi to fuk a to ešte ani nebola korona.

bert22
16. sep 2020

pozvite iba starych rodicov a krstnych rodicov. myslim, ze ked im to odvovodnite, tak vsetci normalny to pochopia a neurazia sa!

bubinko1506
16. sep 2020

My sme tak boli teraz na krstinach. V kostole boli len rodicia s dietatom, stari rodicia a my ako krstni rodicia. Po obrade sme sa jednoducho pred kostolom rozlucili a kazdy isiel po svojom. Obed, resp. hostinu planuju rodicia robit, az ked sa situacia zlepsi. Mne osobne je fuk, ci sa ide po krste na kavu, obed alebo kazdy domov (bez ohladu na koronu).

ratira
16. sep 2020

Podla mna sa nema kto proste urazit. Ono sa bezne robia krstiny aj bez nejakych tych velkych oslav, alebo nepozvany poprichadzaju potom na nejake tie domace navstevy

tosomja
16. sep 2020

My budeme mať len krstnych. Bez hostiny. Ani na ten koláčik nepôjdeme, doma upečiem navarim 🙂

hettinka
16. sep 2020

Krstiny sme organizovali pri 1. dieťati, mali sme veru tiež do 20 hostí, dieťa to prerevalo a dosť náročné to bolo. Pri druhom sme teda oslávili doma, tortu sme objednali, obed dovarili moji rodičia, kým sme boli v kostole.
Slušnosť je pozvať rodičov, možno starých rodičov a krstných rodičov. Ostatná rodina môže prísť aj inokedy. Nikto sa neurazil, manželovi súrodenci a ich rodina prišli o týžden neskôr, takže reálne som mala 2x po 10 ludí, ale nerobila som už také oslavy, len kávu, koláč a chlebíčky.
My sme tiež boli na krstinách len pri 1. dieťati a ak sme boli my krstní rodičia, inej rodine nie. Rovnako sme nechodili a nepozývali širokú rodinu ani na prijímanie.

queen_el
16. sep 2020

Starých rodičov a krstných, ak sa ostatní urazia, tak to je ich vizitka...ale ak sú krstiny o 11, tak sa sluší pozvať na obed, stačí aj doma, ale trošku odveci by bolo okolo 12 si dať kávu a koláč bez obeda...

mariet24
17. sep 2020

My sme krstili samy len s krstnou mamou, (samozrejme potajomky dátum nik nevedel, lebo inak by sa všetky naše babky a prababky nanominovali do kostola) všetkým sme povedali že oslava bude neskôr, spravili sme keď mal malý 5 mesiacov (to sme spojili všetky naše narodeniny a meniny čo sme medzi časom mali a spravili jeden obed v reštaurácii)

hadecka39
17. sep 2020

Normálne a v tejto dobe by som povedal, že je to aj dobré rozhodnutie a podľa mňa ho aj každý pochopí. Nemáš sa teda prečo stresovať, spravte si krstiny tak, ako uznáte za vhodné

autor
17. sep 2020

Vďaka za rady...tak nakoniec tak spravíme, že len obed doma pre starých rodičov a krstných. Ostatným povieme, že je pokrstené a môžu prísť na návštevu dakedy, vzhľadom na okolnosti okolo korony.

evuska135
17. sep 2020

My mame o 2tyzdne krstiny, mame ich doma s rodinou, nejdeme do restauracie ale mame zaplateny catering, misy.