Krstiny a nepoznaný hosť

23. jún 2024

Plánujeme krstiny s cca 15 hosťami. Klasika - obed v reštaurácii a potom malé posedenie pri káve a torte. Okrem krstnych rodičov pozývame ešte svojich rodičov a súrodencov. Švagrine majú deti, ktoré už majú 23 a viac rokov, ktoré sme nepozyvali. Dnes som sa ale dozvedela, že jedna švagriná pozvala svoju dcéru bez nášho vedomia. Tá dcéra je po liečbe drogovej závislosti a je veľmi nespoľahliva. Svorka nám to dnes oznámila, že je teda táto slečna pozvaná, ale že vlastne nie je isté, či príde. Po predychani prvého šoku som svokre vysvetlila, že počet hostí sa nahlasuje cca týždeň vopred a teda prístup, že nevieme, či sa slečna rozhodne dostaviť nie je možný. Priznám sa, totálne mi to pokazilo náladu a aj tesenie sa na krstiny. Lebo čo už s ňou, je to rodina a treba ju tolerovať podľa svokry. Asi s tým nemá zmysel bojovať, manžel sestre nechce oponovať.

autor
23. jún 2024

Názov mal byť "a nepozvany hosť"

mamina7070
23. jún 2024

napis svagrinej sms alebo na messenger ze potvrdila si dve osoby v restauracii tj ju a jej muza a takto je planovane sedenie

mamina7070
23. jún 2024

svokre si mala povedat ze slecna nie je pozvana a bodka

mimicka2013
23. jún 2024

Ako ze ste nepozvali sesternice/bratrancov mne pride trosku zvlastne, ale je to vase rozhodnutie. Ak je uz teda menej ako tyzden do krstin tak nech manzel zavola sestre, ze uz sa neda navysit pocet a hotovo. Kapacita je potvrdena a nebudete navysovat.

autor
23. jún 2024

@mamina7070 ohradila som sa, že pozývame hostí predsa mi a že ak už ju tam tak veľmi chcela, mala sa opýtať nás. Svokra na to, že ona chápe moju pripomienku, ale že aj ona je rodina a že teraz je to citlivé a že to treba tak brať, že je to tak.

autor
23. jún 2024

@mimicka2013 2 mužove neeyre žijú v Čechách a študujú na VŠ. Vídame sa cca raz za rok. Táto neter bola ešte pre mesiacom na protidrogovom liečení a aj vzhľadom na jej správanie a zjav sme nechceli rozširovať počet hostí a obmedzili sme to na najbližšiu rodinu.

30katrusa40
23. jún 2024

A to je problém objednať o jednu porciu naviac a keď nepríde vezmeš domov ? My keď sme mali krstiny aj pri prijímaní sme mali jedlo nahlásené na väčší počet než sme pozvali. A to isté aj so sedením.

autor
23. jún 2024

@30katrusa40 problém to nie je, problémom je slečna a tiež to, ako ju pozvali.

30katrusa40
23. jún 2024

Ak ti to stojí za hádku s rodinou a dusno na krstinach tak choď proti tomu. Ale ak chceš mať kľud tak to predychaj.

autor
23. jún 2024

@30katrusa40 nie nestojí. Ale je to opäť po stý krát toho, ako nerešpektujú niečo, čo chceme alebo nechceme a už ma to proste unavuje. Asi by som nemala gule povedať švagrinej, že neter nemôže prísť, ak by nám zavolala a opýtala sa, ale tento prístup má vytočil.

koniarova
23. jún 2024

A čo ti pomôže táto diskusia? Veď sama píšeš,že nemáš gule jej to povedať. Tak ti zostava jedine s prepáčením držať hubu a krok. Ale je to vaša oslava,mala by si to povedať, ak ti vyslovene vadí. Ale švagriná ju chce mať zrejme pod dohľadom a verí,že jej kontakt s rodinou asi pomôže. Teda podľa mňa je to tak. Je preliecená, ja by som jej šancu určite dala. Čo také hrozné by asi mohla urobiť?

autor
23. jún 2024

@koniarova Trochu sa vyzalovat, to mi to pomôže 🙂 Liečenie dokončila, či jej pomohlo, neviem. Aké má správanie, neviem. Asi 2 roky som ju nevidela. Ona so švagrinou nebýva, takže ju nemá pod kontrolou ani teraz.

koniarova
23. jún 2024

Tak ti neostáva nič iné,len to prehltnúť alebo to povedať švagrinej. Možno ťa milo prekvapí.

alickapusinka
23. jún 2024

Takže švagrinina dcéra a syn nie sú vaši príbuzný správne to chápem.

dota6
23. jún 2024

Len jedna poznámka. Dávate krstiť dieťa, teda ste veriaci? Alebo len naoko veriaci?
Lebo váš Boh hlása lásku a porozumenie pre všetkých bez ohľadu. Nemala by si ukázať teraz to porozumenie? Alebo to nejak selektujete? :D
Naber gule a povedz svokre, že nie je miesto pre nepozvané návštevy.

luccija
23. jún 2024

Je to maximálne drzé, že švagriná ju pozvala, keď ty nie.Mohla zavolať vieš čo je po liečení dobre by jej padlo byť v rodinnom kruhu atď ..zavolaj ju.

pralinka86
23. jún 2024

Nerieste to so svokrou, ale rodičmi mladej damy. Svokra nie je hovorca ani za nu zodpovedna
Mozno mlada tam ani nechce ist, ale ktosi to považuje za vhodne

autor
23. jún 2024

@dota6 Akože keď si každý hosť dopozve ešte ďalších ľudí, tak máme ukázať porozumenie a pozvať ho? Ako to súvisí s vierou? Slečna sa o nás nijak nezaujíma, nevidame sa. A ani nevieme, či vôbec príde, či má o to záujem.

autor
23. jún 2024

@luccija áno a najmä v takejto situácii, v akej sa dievča nachádza.

martul
23. jún 2024

A neda sa to vydržať? Je to len jeden človek navyše, nie 20, a čo, že je po liečbe, veď hádam nedá dieťaťu drogy, a že je nespolahlivá, veď jej nedáte strážiť dieťa...

autor
23. jún 2024

@pralinka86 svokra sa stará do všetkého, len nie je schopná vysvetliť vlastnej dcére, že sa zachovala drzo a nevhodne.

prasiatko30
23. jún 2024

V prvom rade by som zdvihla telefon a odkomunikovala to s rodicmi vasej netere. Za druhe - ak bola mlada minuly mesiac na lieceni je viac ako pravdepodobne, ze ju rodicia nechcu spustit z oci a dufaju, ze tym ze ju zaclenia do normalneho diania rodiny jej pomozu v jej doliecovacom procese. Sice je to pekny zahul a zataz na teba, dufajme, ze ziadna z nas sa nebude musiet postavit pred podobny problem, ale mozno pre tvoju svagrinu a neter to moze byt dost velka pomoc, aj ked tebe sa to nepozdava. Preco nepovies tvojmu muzovi aby sa porozpraval so sestrou? A normalne sa jej spytal ako je na tom dievca po lieceni, ci sa snazi dostat do normalneho zivota a ci ju chce doniest vlastne preto aby neostala doma sama a bez dozoru co by mohlo byt mozmo dost delikatne

autor
23. jún 2024

@martul áno dá sa. Len človek na krstinach vlastného dieťaťa nechce stretnutie s rodinou "vydržať". To je celé.

mamina7070
23. jún 2024

ja by som povedala svokre nech teda ak ona pozyva nech zaplati cele pohostenie alebo nech je ticho a nestara sa
vase krstiny vy pozyvate

autor
23. jún 2024

@prasiatko30 muž to so sestrou nechce riešiť, on v tom nevidí problém. Neter so švagrinou nebýva, nemá ju ani teraz na očiach. Švagriná žije na strednom Slovensku, neter v BA a krst bude na severnom Slovensku.

kamatopo
23. jún 2024

Pozri ak sa dá zajednaj ešte jednu porciu. Raz dva ju zoberieš domov. Máš pred sebou krásny deň, nekaz si ho. Švagriná určite chcela dcéru po jej náročnom období dáko vyčleniť do normálneho života. Viem ze vy ste tí čo máte hlavne slovo no raz môžeš byť aj ty na jej mieste a tiež budeš vďačná, keď ta niekto podrží.😉.

beata_k
23. jún 2024

Takze ani muz a ani nikto s tym nema problem len ty si si postavila hlavu. Dobre tomu rozumiem? Hmm, miluj svojho blizneho. Tej slecne ako ju volas by dobre padlo ak bude medzi ludmi. Poriadky si rob so svokrou a nie s neterou.

pluss
23. jún 2024

no za mňa je to maximálne neslušné a nevhodné pozvať niekoho ďalšieho...pokiaľ neboli pozvaní...rodina nerodina...je to neslušné a ja by som ich zrušila...miesta zajednané..jedlo tiež...však to takto by sa ti tam mohlo nanominovať xy ďalších ľudí..

autor
23. jún 2024

@kamatopo ja viem. Je to pre ňu ťažké. A preto keby zavolala a takto to mne alebo mužovi vysvetlila, nemali by sme to srdce jej povedať že nemôže prísť. Hnevá ma ale ten spôsob a vlastne divná som ja, keď sa mi to nepáči. Proste - švagriná si urobí po svojom a my sa musíme prispôsobiť.

prasiatko30
23. jún 2024

Je ro urcite cez, ze ju pozvala bez vasho vedomia ale nevies ako sa citia - mozno je to len dovod aby ju pritiahla do rodiny a aby prisla na ine myslienky. Vies pokial su deti male tak si neuvedomujeme co vsetko sa moze stat a ver mi, ze drogy budu okolo nasich deti a ostava nam len modlit sa aby sa nedoatali do zlych priatelstiev a a by to ostalo vsetko take idylicke ako ked boli babatka.