Prosím je tu niekto taký čo sa dával krstiť v dospelosti ? Kolko dlho to trvá prosím ta príprava? A ako to prebieha?
V katolíckej cirkvi tá príprava trvá zhruba rok, v niektorých väčších farnostiach (alebo trebárs v univerzitných pastoračných centrách) sa to robí hromadne (nejaké sedenie hodinku-dve každý týždeň alebo koľko, niečo ako mávajú deti na ZŠ v rámci predmetu náboženstvo prípravu na prvé sväté prijímanie), a prihlasuje sa k nejakému termínu.
Ideálne je zájsť v "úradných hodinách" na faru, kde to človek chce absolvovať a spýtať sa priamo tam.
trva to asi 3/4 roka. v septembri zacina priprava, chodila som kazdy tyzden a niekedy okolo velkej noci ma krstili
@kacena4 a ako prebieha ta príprava?
sedelu sme viacery v kruhu a kecali, farar vysvetloval zaklady viery mám na to pekne spomienky
Ja som sa tiež ako dospelá dala pokrstiť v evanjelickej cirkvi. Pán farár mi dal knižku, dal mi čítať sekcie a potom sme sa o tom rozprávali. Trvalo to skoro 1 rok a chodila som skoro každý týždeň na tieto sedenia. Hovoril, že by to aj skôr mohlo byť, ale mal rôzne povinnosti pomedzi to.
v RKC sa krstí na Bielu sobotu.
Da sa to aj za 3m, krst,1.svate aj birmovka v 1nom, zalezi od farara, chodila som 3m kazdu nedelu na hodinu, mala som to individualne
Ja som bola v dospelosti pokrstená v evanjelickej cirkvi.