Prosím Vás mal tu niekto teraz niekedy krst so svedkami?
@veronika19895 aj my sme mali normalne, sestru a jej priatela. alebo teda neviem, ci sa to berie ako svedok, kedze je krstna mama a nie su s priatelom zobrati, tak on nemohol byt krstny, ale bol tam.
@janett_332 neviem to vám kňaz povedal že keď niesu zobrati nemôže byť krstný? My s priateľom sme boli obaja krstni rodičia.
@terez246 ja to myslim tak, že tých ktorých chceme ako krstných môžu byť iba svedkami krstu. A bolo povedané ze ked by bol niekto krstným svedkovia su zbytočni
@veronika19895 my mame 1 naozaj krstneho, co ma vsrtky sviatosti a druhu - moju sestru- svedka krstu, ale deti ju volaju krstna mama.
@veronika19895 Stretla som sa s prípadom, keď krstní rodičia, ktorých si vybrali rodičia nemali sviatosti, tak oficiálnym krstným bol kaplán a vybraní krstní boli svedkovia. V rodine boli samozrejme nazývaní ako krstní rodičia dieťaťa, len to oficiálne musí byť tak. Čiže teoreticky aj starí rodičia môžu byť oficiálne krstní a Vami vybraní budú svedkovia. A dieťa bude volať svedkov ako svojich krstných. Preto sa to robí. 😊
@terez246 a ako to prebiehalo ze kto drží dieťatko?
@veronika19895 Neviem či sa rozumieme, ale moja malá má krstnú a jej priateľ nemá birmovku, tak je vedený oficiálne ako svedok krstu, ale pre malú je krstný a aj bol pri krste ako krstný, aj ju držal keď jej liali vodu na hlavičku.