Pekný deň Prajem
Myslíte ,že nám niekde bud v evanjelickom alebo katolícka m kostole pokratia dieťa?
Ja som katolíčka , manžel evanjelik. Ja nemám ale birmovku a on nemá konfirmaciu. Svadbu sme mali len úradnú. Myslíte že je šanca?
pokrstia... Keď nebude chcieť jeden pôjdete za druhým 🙂
Určite je šanca. Ja sama som krstná dieťatku, kde rodičia nie sú ani zobrati, ani nemajú všetky sviatosti. Matka má len prijímanie a otec je ateista. Ja ako krstná matka mám všetky sviatosti.
určite áno, treba sa pýtať konkrétneho farára, ja som neznaboh a muž je katolík, svadba na úrade a pokrstili nám deti
Krst nie je závislý od toho, či ste vy zodobaseni, alebo ci mate sviatosti.
Krstni rodičia akurát ich musia mať.
Farár bude mať nároky na krstných rodičov nie rodičov dieťaťa.
V evanjelickom urcite. Moj manzel je pokrsteny katolik. Urcite poziadavky budu na krstneho rodica.
ja zas nie som si istá... záleží od farára. už ani v evanjelickom nerozdávajú krst pred dverami sv. chámu
Pokrstia. Krstny rodic potrebuje birmovku. U nas farar slusne poprosil rodicov pri takomto krste, ci by sa do dalsieho krstu (dalsieho dietata) zosobasili aj cirkevne - kedze slubuju pri krste, ze budu viest dieta ku krestanstvu, aby to aj dali teda najavo. No ziadne odmietanie ani "kazen"
Asi je dobre sa spýtať osobne lebo v našom meste čo som pozerala na strankach tak maju žiadosti a v jednom aj druhom prípade je napísané že treba uviesť datumy birmovania myslim a rodičov aj krsných.
@janickacrazy a museli ste sa zobrat ešte v kostole dodatocne?
A ešte baby treba stále dvoch krsných ? Lebo mi budeme radi ak budeme mat jedného človeka.dakujem
nie, nemuseli
stačí ti jeden krstný
Ako ze stale treba dvoch krstnych? Nikdy nebolo treba dvoch. Rozlisuj zauzivane zvyklosti ludi a cirkevne pravo. Lebo to su dve rozne veci
@evkamotka ďakujem ja som mala dvoch aj každý v rodine .Tak som si myslela ,že oficiálne treba dvoch 🙂
Ešte otázka. Môže byt jeden človek krstný dvom deťom?
A môže sa dieťa pokrstiť aj do roka ? Alebo hned do 3-4mesiacov veku ?
Dobrý deň. Ja som katolíčka, manžel evanjelik. keď sme krstili dcérku ešte sme neboli manželia a nebol s tým žiadny problém. krstili sme v evanjelickom kostole a máme dvoch krstných otcov. dcérka mala pri krste 8 mesiacov. Neviem ako na to bude reagovať vaša rodina, moja to skoro neprežila 🙂 ale ja nie som praktizujúci katolík. Dokonca po konzultácií s kňazom nám bolo povedané že krst v evanjelickej cirkvi je akceptovaný v katolíckej ak by sme sa rozhodli ju vychovávať v katolíckej viere môže ísť na prvé sväte prijímanie...samozrejme všetko to závisí od ľudí.
Jeden človek moze mat aj 50 krstnych deti. Koľko kolvek. Predstav si beznu situaciu, ze by si bola krstna vsetkym svojim neteriam/synovcom od tvojho brata (ktory ma trebars tri deti a ty by si bola vsetkym krstna). Ja mam dve deti, svagrina je obom krstna. Manzel ma styroch synovcov, vsetkym je krstny
Človek sa moze dat pokrstit kedykolvek od narodenia po smrtelnu postel. Ja som sa dala v 21. Za deti ziadaju rodicia v akomkolvek veku. ziadna hranica neexistuje
My mame okrsteneho syna v evanjelockom kostole...ja nie som krstena vobec, manzel je krsteny ale nema ziadne birmovku a pod, ci ako sa to vola.,.jedine fararku zaujimalo ci krstny otec je krsteny..inak nic
@rachel36a ďakujem 🙂 tak dufam sa nam to podarí
*pokrstia