Ahojte, prosim Vas viete mi poradit, ked je svedok krstu zena moze byt aj krstna mama alebo musi byt krstny otec?
dakujem
@zuzanka1707 u nas bol neviem preco dolezity krstny otec. Krstnu mamu sme ani nemali. Rimskokatolicka cirkev a dost prisny farar v nasom pripade.
Kludne moze byt jedna ako svedok krstu druha ako krstna mama 😉
@ivka27101 ked niekto nema potrebne sviatosti alebo je ineho vierovyznania je svedok krstu...
@ivka27101 ked nema kratny otec alebo matka krst prijimanie a birmovku figuruje iba ko svedok krstu 🙂
@klarissa25 naozaj lebo rada by som dala svagrinu a svagra ako svedkov a sestru ako krstnu mamu dnes chcem ist za fararom tak som sa len chcela uistit aby som neziadala hlupost 😂
@zuzanka1707 tak vies ale ono to zalezi aj od farara niektori su proste taki ze maju svoje pravidla a ostatne ich nezaujima, ale teda jasne ze je to mozne...
tazko povedat, ako podla mna staci aj jeden krstny rodic, no je pravda, ze zalezi najviac na fararovi, ako sa k danemu pripadu postavi
Uplne staci jeden krsny rodic! Pokial ten druhy nema potrebne sviatosti, tak nebude zapisany ako krsny ale pritom moze byt. My to s manzelom mame tiez tak, ze ja som krsna alebo on nie, lebo on nema ani krst ani ziadnu sviatost.
@zuzanka1707 len to budu uz traja. Zaujimave, daj vediet co to povie. Podla mna bude skor zadrhel ze je ich nejako vela :D aj ked 2ja len svedkovia. Uvidis
@evkamotka no ved prave ze budu traja ak by to nebolo mozne tak tak svedok svagrina a kratna mama sestra 😄
dakujem vam vsetkym za odpovede 🙂
@zuzanka1707 spravne som to pochopila, ze vy chcete tu svagrinu, len ona nema sviatosti? tym padom nemoze byt v kostole krsna mama ale iba ako svedok? lebo po pravde som z toho trochu zmatena :D
@erikamamo ona chce sestru za krstnu...
@klarissa25 aha, tak potom naco potrebuje svagrinu ako svedka?
@erikamamo tak chce svagrinu a svagra mat ako svedkov 😉
@zuzanka1707 nemusi, staci jeden krstny rodic.
@zuzanka1707 my mame "krstnych rodicov" Zapisany je len jeden, kedze druhy nema sviatosti,tak bol len ako svedok krstu.
tak bola som na fare. Farar mi hovori ze o tomto este nepocul ze som ojedinely pripad😂 ale pristupil na to s tym ze kratna mama bude sestra kedze je pokrstena atd a svagrina bude svedok krstu...
Som pokrstena konfirmovana syn evanjelik zenil sa v ev.kostole nevesta krstena katolicka vsetci to tak chceli tri deti vsetky krstene v ev.kostole krstni rodicia dcera a ja krstny svedok / predsa,som babka mam svoj vek inac asi nie je Pravda ze krstny svedok ked nema sviatosti,su aj ine dovody .
@zuzanka1707 nebudu traja. Svedok krstu nie je krstny rodic. Len zapise ze niekto bol pritomny ked sa krstilo, no svedok krstu nie je ziadna cirkevno pravna ani duchovna funkcia. Svedkovia krstu su vsetci pritomni na danom krste, len preto ze niekoho farar vyslovne uvedie, nestava sa alternativou ku krstnemu rodicu. Nema to ziadny duchovny ani pravny zaklad
Ako to myslsi ze svedok krstu ? Na krste nebýva svedok iba krstní rodičia.