Chcem sa spytat taku vec chcela by som aby bola krstnou mamou mojmu malemu sestra.Ta ale zije v USA a nebude moct prist tohto roku na Slovensko. Niekde som citala, ze nemusi byt pritomna fyzicky ale v krstnom liste bude zapisana. Ma niekto podobnu skusenost? Okrem toho ze nebude moct prist je v Usa vydata ale nie zosobasena v kostole myslite ze bude aj to prekazka? Dakujem za vase tipy, nazory a skusenosti 🙂
Ja som tak krstna mojmu synovcovi...nemohla som byt na krste, lebo bol na opacnom konci zemegule a takisto som bola tesne pred porodom 🙂
Ja som tiez krstna bratovim detom a nebola som pri krste takze ano da sa
tak vdaka baby za odpovede 🙂 este musim zistit ako to je s tym sobasom
Ale, práve ten sobáš je problém, musia ho mat v kostole
@memek Ja si myslím,že ten sobáš asi nemusí byť až taký problém,záleží od farára a okolností,Ja som riešila,či by nebol problém nemať svadbu v kostole a farár povedal,že sa dá napísať žiadosť "vrchnosti",aby ju uznali. My sme s priateľom krsný,ale na papieri som len ja,lebo niesme manželia a teraz budeme mať druhé krsňa a ja zachvíľu po krste rodím,tak som tiež dávala zistiť,či nás farár nevyženie z kostola,že s bruchom a slobodná 😀 tak uvidíme čo povie 😉
ahoj aj mne bola sestra malému za krstnú,no ochorela a nemohla prísť,tak bola zapísaná-takže to nieje problém,skôr to,že nemá sviatost manželstva v kostole...a tým pádom musí byť aj pokrstená,svaté príjmanie,birmovka a svadba.,no ak myslíš rímskokatolícky krst
Ked si evanielicka tak hej... my mame len krstného otca.
precitala som si len nadpis..... 😕
@rejocka sestra je pokrstena ma aj birmovku a 1sv prijimanie. vydavala sa v usa a jej manzel je baptista a obaja sa radsej vzali na urade lebo zas by mali komplikacie ze ona greko on baptista. uvidime co povie farar ze ci sa to bude dat nejako zariadit neviem koho ineho by som vzala za krstnu. dieta by malo byt pokrstene ako rimokatolik.
aj my sme mali takýto problém-sestra všetky sviatosti,ale vydatá len na úrade.kaplán,ktorý zapisoval syna ku krstu začal na nás vyskakovať,že ako budeme viesť dieťa k viere,keď mu dáme za krstnú osobu,ktorá žije v hriechu.Tak sme sa otočili a išli za iným do druhej farnosti.ten okamžite volal nadriadenému onho kaplánka a ten dostal vyhubované a nám sa ospravedlnil,že má takéhoto podriadeného,lebo krst sa nemá odmietnuť.Takže....záleží na akého ochotného a ľudského farára natrafíš.Je to všetko len o chcení a ľudskosti.
a zabudla som napísať,že sestra tiež žije v zahraničí a syna nám držala v zastúpení krstného rodiča svokra.V krstnom liste je však zapísaná sestra.
my mame krstnu segru a ta je slobodna a kamoska mali krstnu tiez sestru slobodnu a krstneho kamarata zenateho a nikto z toho vedu nerobil, myslim, ze zalezi od knaza
@memek da sa to....aj moja kamoska je krsna, nebola na krste pritomna, lebo bola v zahranici, malu drzala jej sestra ale v papieroch je uvedena ako krstna ona.