Ahojte kočky z mužom sme 8rokov civilné sobášeny. V júli budeme krstiť dcérku a robíme posedenie keďže mame aj narodeniny takto bude všetko spolu. Farár nám povedal ze by nás mohol aj cirkevné zosobášiť.Moj muž chce a ja sa prispôsobím. Ale chcem vedieť či ste to niekto tak mala.... A už asi dat si svadobné šaty by bola blbosť nie....? Ďakujem za názory 🙂
Cca, do pol hodiny boli zosobášeni, plus potom krst, presne už neviem, ale tak hodinu sme boli asi v kostole, malého vtedy varovala jej mama v kočíku,tiez tak mohol mať, 8,9 mesiacov
@miselar tiež suseda mali krst naraz zo sobášom, mala biele šaty ale nie svadobné iba obyčajne a krátke. Ja si myslím ze daj si to v com sa budeš cítiť dobre a co si môžeš aj finančne dovoliť 🙂 keď už cirkevný tak boh sa nepozerá nato aké šaty budeš mat, hlavne ze bude všetko na poriadku ako ma byt cirkevne 😁
@miselar Kamaratka tak mala, krst i sobas mali zaroven, potom malu oslavu pre cca 15 ludi. Ich syn mal vtedy 10 mesiacov, stara mama a krstna ho "zabavali" kym neskoncil sobasny obrad, potom krstili. Cele to trvalo menej ako hodinu, mali len obrad bez omse. Oblecene mala take dlhe svetloruzove krajkove saty a kvetinovy vencek. Bolo to velmi pekne a nevyzerala tuctovo.
@miselar podla mna uplne v pohode ved sa nevydavas za ineho ale za toho isteho a na tvojom mieste by som si dala biele... Ved ukaz ake mas a baby ti poradia ci mozu byt.... 🙂
@tatiana1329 takéto
@miselar beries si toho isteho, ja by som si dala biele... Tieto saty su pekne inak by som dala uces a doplnky ale inak podla mna preco nie... Zase druha otazka je, ked mas moznost, ci nechces radsej nove svadobne saty... Mas jedinecnu sancu... 😉
@tatiana1329 ja by som skôr volila asi niake klasické spoločenské biele šaty. Už som v týchto bola 🤣
@miselar ved to mas take druhe svadobne... Kamaratka mali obrovsku svadbu ale saty mala biele spolocenske a vyzerala super 🙂
@tatiana1329 áno rozmýšľam také jednoduché biele šaty. Myslím ze to by bolo vhodné.
@miselar ja si myslím,že by to nebolo hlúpe si ich obliecť ešte raz😉
ahoj, svadbu sme mali tiez spojenu s krstom dietata, kde zaroven prisli krstit po nasej svadbe aj ini rodicia svoje dietky. :D bolo to zaujimave, treba sa potom spytat knaza, ci planuje krstit v ten den aj inych, ak je to vo vacsom meste :D za mna bolo spojenie tychto dvoch slavnosti velmi prijemne, najprv nas knaz zosobasil a hned po obrade nasledoval krst 🙂 spytajte sa aj na to, ci po vas nenasleduje iny sobas, pretoze krst, gratulacie hosti, fotenie to mozu natiahnut tym dalsim snubencom, tak aby ste hosti nenahanali 🙂 obliect si skutocne mozes hocico slusne, nemusia to byt svadobne saty, ale do kostola sa asi hodia zahalene plecia a nie minisaty :D ja som mala biele satenove spolocenske saty z Asosu.. vyber je cisto na tebe, nemusis mat vooobec svadobne 🙂
Kamoška tak presne mala, oni sobáš, a malý krst. Oblecene mala svetloružové šaty,krajkovy vrch, dlhe, normálne aj na ples si môže ich obliecť, účes, kyticku malú. Najprv mali oni sobáš a potom pokrstili im syna.