Ahojte. Poraďte, koľko zákuskov na osobu by ste dali na kratšiu svadbu? Svadobná hostina bude trvať asi 4 hodiny. Bude na nej svadobné menu, nápoje, torta a zvažujem aj malé pagáčiky. Plánujem dať minizákusky. Rozmýšľam že asi 5ks.
@simka17161 u nás je ešte tradícia dávať každému krabičku koláčov a kus torty. Cize potom sa na osobu ráta viac. A torta sa objednáva špeciálne na tento účel na krajanie, tým pádom nieje zdobená
@simka17161 rátaj kľudne tých 5 na osobu, veď ak sa nezje, zoberiete domov. Radšej mať trochu viac ako tŕpnuť, či nebude málo...
Na 4 hodiny sa mi to zdá tiež veľa a zbytočne. Keď tak by som zákusky dala ako výslužku. Na tom posedeni aj tak nikoho nebude mať chuť po tom všetkom jedle. Veď bude predpokladám že polievka a hlavné jedlo, možno aj predjedlo, torta a pagáče. Nerátam nápoje. Plus je teplo, ja by som sa viac potešila zmrzlinovemu poháru, než koláčiku.
@klarolinne Svadba bude v októbri. Predjedlo nebude a pagáče dám neskôr.
@simka17161 urob ako myslíš. Poznáš si hostí, vieš koľko asi zjedia. Tým že to nie je v lete, nebude sa to topiť. 5 ks koláčov na osobu celkovo bohato stačia. Závisí od toho koľko máte hostí. Keď napr. 50, 250 zákuskov je proste veľa ná taký krátky čas. Jedine rozdať zvyšok
@simka17161 Na osobu by som dala (co sa hostiny týka) tých 5 zákuskov a do vysluzky podľa veľkosti rodiny. My sme dávali párom bez detí tých 10 zákuskov a rodinám s detmi 15 + torta.
Bude nás 18. A na výslužky máme aj jednotlivcov. V cukrárni odkiaľ plánujeme kúpiť zákusky je vo výslužke 12 minizákuskov pre pár, pre jednotlivca sa sa neudáva. Myslela som že by to mohlo byť 8 az 9 ks ale neviem či to nebude vyyerať málo. Krabička má 14 krát 14 cm.
@simka17161 ja to poviem inak, radšej nech sú tie koláče chutné a menej, ako veľa a chuť na jedno kopyto.
Zákuskov netreba veľa. Alkoholu nakúp.
Nam povedala cukrarka, ze na osobu tak 5 kolacov 🙂