Mali ste na krstinach veľa ľudí? Koho zavolat ?Koľko vás to vyšlo? ..muž je z opačnej strany Slovenska mam im platiť ubytovanie alebo ako to riešiť?
My sme nevolali nikoho, mali sme obed doma, ako v bežný deň. 🤭
netreba kalkulovať
búd chceš zavolať ci nie
jedna suseda pobožná hneď prerátavala obálku, len aby vedela koľko sa jej ''vrátilo
ale je to ta co chodí každú nedeľu do kostola. smutne ( chamtivosť?)
Ani my sme nerobili veľké halo, načo. Starí rodičia, rodičia, krstní a hotovo.
Starí rodičia, krstni a manželovi súrodenci. Ja nemám súrodencov. Spolu nás bolo 17 a robili sme to doma s objednaným catheringom. Za mňa krstiny majú byť v takom užšom kruhu.
Starki, rodicia a surodenci. Samozrejme s partnermi aj rodinami. Co boli z druheho konca republiky, si normalne nasli aj platili ubytko, ked dostali pozvanie na krstiny. Za mna, nie je to ziadna svadba, ze tam mas od 40-50 ludi a platis vsetkym pobyty a pod.
A kolko stoji - to sa pytaj v restike, ak teda chces mat servis, stol ci salonik, kolko ludi, co vsetko v menu.
Autorka bolo nás presne sedem, dieťa, rodičia, starý rodičia, krstný a bodka
38 hostí ako to niekto písal nás bolo na svadbe, pre mňa bolo uplne cez robiť rok po svadbe ďalšiu ,, svadbu,,. Ak na to máš tak rob aj pre sto ak nie tak v kruhu rodiny
Nás bolo 15 (naši rodiaciq, súrodenci s rodinami a starí rodičia) spolu (torty, slávnostný obed, alkohol, výzdoba) nás to vyšlo na 800€. Tento rok február. Ubytovanie sme neplatili, všetci boli z okolia. Ak by neboli, nechám na nich či chcu prespať alebo nie, no ubytko by som neplatila.
Nas bolo 20 dospelých a 5 deti, mali sme to v takej menšej dedinskej reštike, obed plus pivo čapované, nealko alko, Kofola, limonáda a káva a platila som cca 630€ plus teda ostatný alkohol a koláčiky, slané veci a ovocie sme si mohli priniesť vlastné, keď to tak počítam celkovo to bolo ale do tisícky, lebo sme mali objednané tri kartóny koláčov po 60€ ale to sme z nich balili ešte mužovi do práce plus spomínaný alkohol a vína cca 100€ ale ten sa naň poväčšine aj vrátil domov. Tak plus mínus 1000€ a oblečenie pre malého som objednala tu na modrom koníky a ja mala šaty z hm narýchlo kúpené za 25€ a nuž oblek zo svadby , ešte sme dávali farárovi 50€ za krst.
Robili sme to doma, len my rodičia, deti, krstní a starí rodičia. Teraz by som možno zaplatila catering, nech sa netrápim s varením. Ale vtedy sme to pripravili doma a nebolo to nič strašné. Bola som rada, že to bolo v malom a celá návšteva doma aj s obedom trvala krátko.
Ved to je len na vas... mozete oslavovat aj len z krstnymi a vasimi rodicmi a surodencami, alebo pozvete aj blizkych rodinnych priatelov. My sme mali 38 hosti (vratane nas) a bolo to tak ideal... Rovnako kolko vas to vyslo je strasne tazko povedat...viem, ked rozratam, kolko nas vysla restauracia na hlavu (ale to mas individualne podla lokality a menu), viem, kolko stala krstinova sviecka, kolko stali moje saty, maleho oblek, detom kosele, viem, kolko stali zakusky a kolko ma vysli darceky pre hosti... ale to je vsetko, co ty robit mozes a nemusis... porozmyslaj, aky priebeh krstu chces mat a potom podla toho sa odvija aj cena...