Koľko vás stála malá svadba?

23. jún 2024

Prosim vás koľko vás stala svadba? Pýtam sa hlavne tých, ktorí do toho nechceli dávať veľa peňazí. Ja by som najradšej žiadnu oslavu nerobila, ale sme dvaja, takže kompromis - niečo malé, bez nejakých tradícií a cirkusov. Žiadne predbiehanie sa v tom, kto ma na svadbe krajšiu výzdobu, lepší catering atď. Mám to v pláne urobiť ako rodinnú oslavu ako každú inu, s uvoľnenejsim dresscodom, ani šaty nebudem mať úplne tradičné. Kde bude maximálne obed - predjedlo, vývar maso s prílohou, večera s mäsom, prílohami, šalátmi v podobe menšieho rastu nejaká torta a koláče - ale toto úplne minimum, žiadne vyslúžky sesterni brata koňa neviem kde, a alkohol ideálne nie všetky druhy ale napr. Jeden druh bieleho, tmavého tvrdého alkoholu, prossecco… a to je všetko, poznám tych ľudí, viem čo kto pije. Najradšej by som bola keby mi podnik dovolí si to nakúpiť. Žiadne veľké priestory, kľudne nech to je v malom dedinskom podniku. Možno ešte fotograf, ale to si ešte rozmyslím. Ale žiadny dj, štarejší, kameraman…. Ideálne by som sa chcela zmestiť do 1500-2000€. Je to podľa vás reálne? Ja som na toto strašne lakomá, priznám si to. Nikdy som po svadbe netúžila, chápem že to je pre niektoré dievčenský sen, ale mne to nič nehovorí a príde mi nezmyselne dať kľudne všetky úspory alebo si dokonca niekto berie úver, do jedného dňa. Rodičia by nám sice radi prispeli ale nechcem to. Myslím, že keď už nám chcú dať nejaké peniaze, nech to je na niečo zmysluplnejšie, z čoho budeme mať nejaký úžitok.

tundra
23. jún 2024

Kolko ludi?8 alebo 18 alebo este viac?

sibrez
23. jún 2024

nás vyšla svadba okolo 2000 my sme mali svadbu v 2022, hostí 20 dospelých plus 3 deti ( z toho 2 nase). Len v najblizsej rodine. Mali sme obrad plus spolocnu veceru - polievka + hlavne jedlo, bola torta, par kolacov ( 3 druhy), alkohol bol len pripitok, na stole boli limonady, potom si kazdy mohol objednat kavu alebo na co mal chut co sa tyka pitia. saty som mala za 80 eur kupene take jednoduche k nim tenisky biele, jednoduchsiu kyticku, bola som na make up aj ucese ale vsetko velmi jednoduche, manzel si kupoval oblek v HMku taky co este vyuzije. Okolo 21:00 sme to zabalili, rychlo som hostom zabalila po kusku z torty a bolo vybavene. Bolo to prijemne rodinne posedenie bez DJ, hudba bola pustena len taky podmaz aby sa hostia mohli rozpravat, kedze to bola len rodina,kazdy si to este o takom case vedel odsoferovat domov bezproblemov, nikto nemal na druhy den opicu. takze same vyhody...... Mali sme aj fotografku, ktora nam spravila portretove fotky, pofotila obrad a gratulacie po obrade. Najvacsou položkou zo svadby bola ta vecera, druhou najdrahsou boli obrucky.

really8
23. jún 2024

Podla mna nerealne. Ale zalezi co vsetko do toho ratas. Ak aj obrucky, kadernicku, kyticu, oblek, saty atd atd….

nikha2809
23. jún 2024

Nás vyšla do 2000€ so všetkým okrem obeda a pitia v reštaurácii, to platil svokor.Bolo nás 11

dixitka
23. jún 2024

2000 je určite reálne. Nás vyšla asi 3000, ale mali sme aj výslužky, ja šaty za 500, muž nový oblek cca za 300… takže tam by sa tá tisícka ešte dala ušetriť 🙂

beata_k
23. jún 2024

Uplne v pohode sa zmestis do 2000€.

petka1402
23. jún 2024

Upresni trosku, počet ludi, lokalita, plus ci to zahŕňa aj šaty a obrúčky ci len čisto hostina

xsuzannex
23. jún 2024

Mali sme 23 ludi. Cisto len rodicia, surodenci s rodinami. Oznamenia som urobial sama, vyzdobu sme si nakupili sami a sama som si aj vyzdobila miesto kde bola hostina.. ale tie najdrahsie veci sme mali s lepsimi cenami, lebo fotograf je kamarat, dalsi kamos bol majitel restiky kde bola hostina, a manzel je zvukar, takze o hudbu sa postaral on. Plne sumy boli len za pozicanie siat, kvety a pani co cesala a licila.
Oo a este kolace sme brali od studentov jednej skoly ck sa ucia na cukrarov.. maju predajnu a lacnejsie kolace .

mandzula
23. jún 2024

Rok 2019, 25 ludi, 3 000 €.
Byt tebou, vezmem sa o dvoch svedkoch.

sun_shine_2020
23. jún 2024

Ahoj, vyzdobu si vies urobit sama, nemusi byt precackana.
Kameramana nepotrebujes, DJ - podla mna stacia kvalitne repraky a popustate si hudbu. Ja by som vsak zaplatila fotografa, aby ste mali pamiatku (za 15-20 rokov ta mozno potesi, ze mas foto s babkou atd..).
Saty vies zohnat podla mna lacno na bazare.
Kolace - ak nebudete davat vysluzky, tak ich vela netreba.
Drzim palce a uzite si to! 😊

miskamisiq
23. jún 2024

Nás výsla svadba podobne ako @dixitka. V roku 2022 nás to vyšlo cca 3500 euro. Šaty som mala z požičovne za 500 euro a muž si tiež kupoval oblek.
Bolo nás 25 ľudí, 3-chodova večera, alkohol a nealko sme riešili po svojom. V reštaurácii sme platili len kávu a pivo kto chcel pit. Tiež sme mali pár koláčov a tortu.
Neboli ochotní minut úspory na jeden večer, tak sme sa rozhodli len v kruhu najbližšej rodiny.

kitycat
23. jún 2024

Da sa usetrit na vela veciach.
Saty obycajne, dlhe biele. Bazare su plne. Topanky nejake co schovas pod saty.
Muz kosela, kravata, vesta a nohavice.
Kvety? Tebe a mamam male kyticky a zenichovi do klopy.
Neviem ci kostol ci radnica, ale dat poobedny obrad, potom, fotky a na skoru veceru do nejakej krajsej restauracie, kde maju pekne priestory a fekor, takze ty zdobit nemusis, mozno pni nieco maju a vyzdobia ked im spravite utratu.
Ako dezert zakrojite tortu, na podmaz pustene radio a hotovo.
Urcite by som si ale dala fotografa na obrad a spolocne fotky s rodinou.

Pozvanky digitalne a dress code si daj. Bezova, belasa, svetke tony. Ty ako nevesta sa nestratis a fotky budu elegantne.

My sme mali vacsiu svadby, penzion, 40 hosti, foto a video, ale takto by som pojala lowcost.

Saty som mala z bazaru, za 8 eur uplne dokonale 😂

nataliik
23. jún 2024

Rok 2019, 14 ľudí a 800€ so všetkým

pralinka86
23. jún 2024

Najdrahšie polozky su asi saty/oblek, prenájom priestoru, fotograf.
Cize zalezi kde to bude, kedze oblecenie si poriesis.
Za mma, aj ked male, tak som chcela mat s tým malo starosti. Cize tam, kde bola "hostina" to aj rovno jedoducho ozdobili, odporucili nejakeho obyc dj-a, co len pustal podmaz, ked sa chcelo tancovat, pustil. Sem tam cosi povedal, usmernil, netrebalo ziadneho starejsieho ani nikoho zo znamych otravovat.
Jedlo je v podstate jedno aké asi mate, vsade +- rovnako je to. Po hlavnom jedle, par kolacikov na candy bar, mozno nejake svedske stoly, kazdy si vezme co chce, kedy chce a potom mozu ist domov. Viac myslim, ze netreba. Mini torta na symbolicke prekrojenie este.
Kedze toho nebude vela, tak by som vybrala, nech je to aspon dobre, nemusi byť niečo mega uzasne ala chobotnica, ale chutne. Neide o množstvo a pri tej výslednej sume par eur hore dole
Fotograf na obrad a nejake vase portréty na pamiatku uplne staci, aj tak znami potom poslu co pofotia. A moze z toho byt pekny uvoľneny den. Rozpustite to kedy budete chcieť

gaia14
23. jún 2024

mali sme teraz pred mesiacom, 15 ludi, len zajednana terasa v restike a menu sme nahlasovali dopredu. Fotky nam robila kamoska, nie vela. cca 700 eur jedlo, cca 700 eur sa prepilo. cca 600 eur obrucky. moje saty 100 euro, vynosim aj po svadbe, zenichov oblek tiez tak okolo 100 a vynosi aj potom. kolace a tortu zohnala svokra ako sucast daru, neviem kolko stali. vyzdoba bola len restauracna, poprosila som ich nech daju obrusy na stol :D nic viac sme neriesili, na daroch sa vsetko vratilo, mali sme tam len velmi blizkych ludi. zorganizovane za dva tyzdne, ziadny stres rok predtym.

vyrovnanaosoba
23. jún 2024

Zoberte sa o dvoch svedkoch, choďte na obed s rodičmi. Koniec, ušetríte a za peniaze co by ste dali do svadby, si kúpte niečo domov 😄

autor
23. jún 2024

Pardon, myslela som, že som počet ľudia napísala ale ako som to furt prepisovala aby to malo hlavu a pätu tak mi to vypadlo. Počet maximálne 30, z toho 5 deti.

gaia14
23. jún 2024

30 ludi do 2000 eur je nerealne podla mna...

autor
23. jún 2024

Obrúčky do toho nepočítam, lebo tam som schopná sa odviazať, keďže to budem reálne nosiť. Šaty mám vybrané za 60€ partner oblek má, takže to nič. Makeup a vlasy nebudem nijak hrotiť, nejakú základnú vizáž zvládam aj sama. Takte čisto len ten event počítam do tých dvoch tisícok

autor
23. jún 2024

Teraz som to počítala, tak tých ľudí by bolo maximálne 22.

autor
23. jún 2024

@mandzula ja by som sa strašne chcela 😂 vieš ako veľmi nechcem takúto nezmyselnosť robiť. Kokos fakt by som najradšej išla na úrad a potom to už len rodine oznámila. Ale partner to tak nemá, bohužiaľ. A nemôžem úplne odignorovať jeho predstavy

autor
23. jún 2024

@nataliik a ako ste to mali? Tých 800 mi príde až nereálnych.

tundra
23. jún 2024

Ceny v restauraciach,isli min.o 100% hore.Kazdopadne, drzim palce😉

matkahelka
23. jún 2024

Za mna, ak neratas obrucky, saty, oblek, co su najsrahsie polozky, tak sa zmestis s prehladom do 3K. my sme boli v nedelu na oslave ako hostia, pozicany stan od cateringovky vratane stolov a stoliciek, predjedlo, polievka a potom uz len svedske stoly. 27 ludi, z toho 6 deti do 6 rokov. torta nebola, ale zakuskov bolo do sialenstva, aj vysluzky sme dostali. alkohol bol drahy - 3druhy tvrdeho, 2 druhy tokaj vina. susedov to stalo vsetko 1700€. a z tych svedskych stolov sa zvysilo tolko jedla, ze kazdemu este domov zabalili, my sme dostali tolko, zo som od nedele, varila az v piatok. ak si nevyberiete luxusnu drahu restauraciu a vramci menu nebude hovadzia svieckova ci kacacie prsia, tak myslim, ze sa vam z tych 3K este aj dost zvysi.

nataliik
24. jún 2024

Tak bolo to pred 5 rokmi. Saty som si kúpila za 50€, muž oblek nechcel mal len koselu a nohavice. Obrúčky som nechcela zlaté, tam sme tiez usetrili. Také drobnosti ako pierka, darčeky pre rodičov boli dokopy do 50€. S farárom sme sa dohodli na obrade bez omše pre verejnosť, nakoľko muž je introvert a nemusela som robiť vyzdobu nikde. Kaderníčka stala 15€, bola to známa. Maľovala som sa sama. Fotografka bola kamoska, ktorá bola pozvana. Koláče som síce kupovala aj ako" vyslusku ", ale keďže hostia boli páry, stačilo mi menej + farárovi, organistke, kostolnikovi a do prace 2 krabicky. Ale to sa dala kúpiť veľká krabička za 10€. Kyticu som si spravila sama, len som kúpila kvety. Ostatok rozpočtu bola restauracia, len vtedy bolo tuším ( nepamätám si uz) 10€ na osobu za menu, my sme pozvali iba na obed a posedenie, kde sa vypilo malo a zjedlo trocha pohostenia teraz keď chceš aj večeru, tak cena niekde okolo 40€ za osobu.

A mali sme to tak, že bol obrad v kostole a potom posedenie v restauracii, ale tam sme boli tak 3hod, nakoľko babka už bola staršia a nevládala toľko a muž je introvert.