Koľko stoji svadba v kostole na východe?

6. sep 2024

Ahojte, potrebujem sa zorientovat v tejto sfere.

Vyslovene Vas prosim. Viem, ze je to individualne od milion veci, to ja vsetko viem. Mna len zaujima vasa skusenost , ak ste mali svadbu v kostole Prešov/Košice. Ja uplne chapem, ze niekoho vyzdoba moze stat 1000 eur a niekoho aj 10000. Mna zaujima len cisto v globale aby som si to aspon nejak vedela zmapovat, budeme mat svadbu o 2 roky bud v Presove alebo v Kosiciach, zatial mame len termin.

Zaujima ma len (samozrejme to mozte aj rozvynut ale nie je to nutne):

- v akom meste
- kolko hosti
- ci bola kapela alebo Dj
- ci bol ludovy subor na cepcenie, nakolko aj im sa plati
- stravna jednotka
- celkova suma za svadbu

Dufam , ze nikoho nepoburim, ze je to individualne a, ze ceny samozrejme nebudu take iste o 2 roky ako dnes. Mna to len zaujima ako je to teraz.

Ďakujem pekne za odpovede.

bessie12
6. sep 2024

sice v kostole mat svadbu nebudem a na Slovensku bude len hostina, ale svadbu mam buduci rok a nas rozpocet na slovensku stranu je cca 10-12 tisic €.
Cepcenie mat nebudem. Pocet hosti bude okolo 40. Budem mat DJ. Kapelu sme nechceli aj z dovodu, ze to je drahsie ako DJ. Za jedlo pocitame cca 60€/osoba + korkovne. Vyzdoba zalohu budem platit ak si dobre spominam 200€. Kolko to dokopy bude netusim, ale lacne urcite nie. To sa dozviem az v priebehu buduceho roka. Kolace cca 400-600€ uz aj s tortou a vysluzkami. Alko a nealko pocitam nieco cez 800-1000€. Fotograf 650€, DJ 750€.
Svadba bude v KE da sa povedat, ze (takmer) v centre mesta. Zaloha bola 500€.

btus
6. sep 2024

my sme mali svadbu v Španej doline v kostole a neplatili sme nič. Ale je pravda, že my sme ani nič nechceli. Bola len klasická výzdoba, čo má kostol a na oltár dali nejakú väčšiu kyticu. Ani by ma nenapadlo, že takéto niečo sa robí a ešte sa za to aj platí. Veď nechajte len takú obyč výzdobu a 1000 e minte radšej na dovolenku.

cacianka
7. sep 2024

Svadba v kostole je predsa zadarmo.
Platí sa iba dobrovoľný príspevok, a je na vás či dáte 5 € alebo 50 či 500€.
Výzdoba - je to vysoko individuálne, podľa tvojej predstavy a zvyklostí farnosti .
Možno majú umelú výzdobu, možno v ten deň bude svadieb viac a dohodnete sa.
Všetko ako odkomunikujes na fare

autor
8. sep 2024

@cacianka asi som to zle napisala.. ja chapem veci okolo kostolq, ale myslim to s oslavou a pod.

bessie12
8. sep 2024

Autorka, aký máte približný rozpočet? Podľa toho sa treba riadiť. My sme si stanovili cca 30 tisíc € za komplet všetko. Šaty a oblek ešte zatial nemáme. Do svadby ostáva cca 9,5 mesiaca, tak na to máme ešte čas. Obrúčky už máme doma. To je jedna z tých drahších poloziek. Nejaké tie doplnky pre mňa taktiež už mám doma.
Ale všetko záleží len od vás co všetko by ste chceli mať. Aká je vaša predstava ?