Koľko peniažkov sa dáva na 50. narodeniny?

sasha10
17. jún 2021

Ahojte, asi blbá otázka, ale vážne by som potrebovala poradiť koľko € sa približne zvykne dávať na 50 narodeniny keďže v rodine nikto nemal v poslednej dobe. Narodeniny bude mať svokra. Darček neviem vymyslieť, všetko čo chce si kúpi, má rada šperky ale tých má milión a ja nechcem dávať nič, čo by jej stálo v skrini. Preto by som zvolila radšej peniaze, možno s odkazom, že je to príspevok na nejaký výlet (na výlety chodia radi) len nechcem kupovať žiadny konkrétny pobyt. 200€ je optimálne? alebo 100€ plus niečo dokúpiť s tématikou na pamiatku k 50? alebo kôš? Pretože čo si všímam ak oni chodia na takéto okrúhliny vždy dajú peniažky plus urobia kôš s tým čo má človek rád. Tak ak by sme vyskladali kôš podľa jej gusta to by využila v podstate všetko a bol by pocit že aj niečo nesieme :D
Prosím skúste poradiť z vlastnej skúsenosti čo sa dáva na 50 alebo nejaké tipy.

Ďakujem

borka168
17. jún 2021

@sasha10 tak všetko závisí od vašich financií. My by sme ani omylom neboli schopní dat 200 eur na sviatok k 50tke. Zalezi ake finančné možnosti máte

borka168
17. jún 2021

@sasha10 a ešte k tomu ten darčekový kôš je podľa mňa fajn 😊 vybrať veci, čo má rada

katkamatka7
17. jún 2021

@sasha10 Darčekový kôš s maškrtami, čo má svokra rada, možno pribaliť fľašu, knihu, spomienkový fotoalbum. Kytica alebo ten darčekový kôš ,,dozdobiť" jemnými kvetmi. ( Moja mamina by sa potešila obyčajnej kyticu nazbieraných lúčnych kvetov). Obálku s peniazmi s nejakým motívom, (kľudne ručne vyrobeným, napríklad tematicky na relaxový pobyt alebo na štýl pohľadnice s prianím ), dať do darčekového koša. Suma v nej podľa možnosti, napríklad papierová 50, symbolicky dve 50, aby dosiahla ďalšiu métu. Ak môžete dať viac, nepokazíte, ak menej, tiež nič nepokazíte.

nelinka888
17. jún 2021

Dosť to aleží od osoby ktorá oslavuje. Keď že je to svokra ako čítam, tak by som sa dohodla aj s tvojimi švagrovcami ak ich teda máš a buď jej kúpila darček spolu, niečo väčšie alebo teda obálka. neviem aký máte rozpočet no pokiaľ malý tak tých 50€ je v pohode 100€ je už dosť asi

sasha10
autor
17. jún 2021

@borka168 Aj pre mňa je to vyššia čiastka ktorá by sa nám zišla doma, len oni nám tiež finančne pomôžu na narodeniny a na Vianoce to nám vždy dajú aj 100€ plus kúpia niečo čo potrebujeme. Ja zase volím lacnejšie darčeky na tieto udalosti lebo sa mi to zdá veľa, ale asi teraz by som chcela trošku to vrátiť. Či je to blbosť? Oni tie peniažky až tak nepotrebujú a zase nám prispejú lebo vedia že začiatky sú ťažké tak sa im nemám rovnať?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasha10
autor
17. jún 2021

@nelinka888 mám len oni keď sme sa pokúšali niekedy kúpiť niečo spoločne či už na Vianoce a pod. tak hľadajú stále "kvalitu" a samé drahé veci, aby asi naokolo bolo ostatným vidno že čo od nás dostali ich rodičia, ale ja som za darčeky ktoré sa využijú, ale ani ma nezruinujú keď sa skladajú 3 rodiny a výjde nás to viac, akokeby sme niečo kúpili sami 🙂 dakujem za názor na výšku peniažkov, asi to nebudem "zbytočne" navyšovať myslela som si že 50€ bude "naoko" málo. 🙂

s_a
17. jún 2021

Mne by teda nenapadlo dávať dospelým ľuďom na narodeniny peniaze 😮

sasha10
autor
17. jún 2021

@s_a Tak podľa mňa ak človek má všetko a nič si nepraje tak na takéto okrúhliny alebo napr. svadby je lepšie dať peniažky ako niečo zbytočné či?

borka168
17. jún 2021

@sasha10 no my to tak neriešime, sme vďační za každý dar aj peniaze. Ale nevraciam, to vôbec, vždy dáme taky dar na aký máme.

nely1704
17. jún 2021

Svokra určite nečaká peniaze a bude možno z nich nemilo prekvapená. Skús niečo čo vieš, že má určite rada plus knihu s venovaním napríklad... Niečo jednoduché a trefne

katkamatka7
17. jún 2021

@sasha10 Ak vám pomáhajú finančne a majú sami dosť, takéto peniaze sa zvyknú považovať aj za : ďakujeme za pomoc, už máme svoje, netreba nám viac pomáhať. Ale nemusí to mať skrytý význam.

bolarazjedna
17. jún 2021

Ja by som takej blízkej osobe nedávala peniaze na okrúhle narodeniny, je to také neosobné podľa mňa. V prvom rade ma napadlo, prečo tvojho manžela sa neopytas? Je to jeho mama, u nás co sa týka darčekov manžel rozhoduje co sa týka je rodičov, a ja zase v prípade našich.

Ja som mamine na 50tku zariadila obed v restike, kyticu, tortu a kúpila taky set nausmice+prívesok zo zlata. Na 60tku dostala od nás tyzdnovy výlet do Chorvátska - 30 rokov nebola pri mori a keby ze ich my nezoberieme autom, by tam už ani nešli s ocinom.
Myslíš, že by tvoju svokru nejaký pobyt nepotešil? Taký s procedúrami, masazou, vírivkou, švédskym stolom? Ťažko radiť, keď my ju nepoznáme. Skus sa poradiť s manželom, so svokrom. Možno ešte nejaký vysnívaný kurz, kde môže rozvíjať svoj koníček.. Napr nadá mama raz bola na kurze výroby makaróniek.

Ja som na 30tku dostala hlavne peniaze, plus čokoládky, likeriky a tak, no a z tých peňazí som si kúpila digitalne piano, takže koniec koncom aj peniaze sa dajú dobre využiť, len pozor, aby to minula na niečo, čo naozaj jej ostane v pamiatke.

amelie2017
17. jún 2021

Svokra mala nedavno 70tku a keby som jej mala oplacat darceky, tak by sme asi cely mesiac nejedli. Byt tebou, dam jej ten darcekovy kos a k tomu 50€ v nejakom originalnom prevedeni. Tie ramiky alebo drevene obalky, na sashe najdes toho plno.
Alebo ak ma rada sperky, tak mozno pandora naramok a vhodne vybrat privesok nan. 50 rocna je este mlada zena, urcite by potesil.

evabb35
17. jún 2021

@sasha10 v našej rodine sa na päťdesiatku rozdávajú vázy rôznych veľkostí a tvarov. Niekto dokonca dostal vázu s číslo 50. Ale tuším to bol muž. Dokonca sa vázy dávajú aj ako svadobný dar. Asi sme nejaká vázová rodina. A hlavne velikánske kytice z čerstvých kvetov. Do tej vázy. Ja som skôr za nejaké umelecké dielo - obraz.

sasha10
autor
17. jún 2021

@bolarazjedna No pretože ani on netuší čo. Vážne popravde majú doma všetko čo chcú povedala by som že posledné roky čo dostáva sú len zbytočnosti čo vidím že im doma stoja. Už raz ako také podakovanie od nás dostali pobyt, aby si oddýchli a načerpali síl, len kvôli vybratiu dovolenky a momentálnej situácii vôbec neviem vybrať termín a všetky sa rýchlo míňajú, preto by som radšej zvolila peniaze s popisom že nech to berie ako príspevok na výlet ktorý si sama vyberie, či už víkend alebo čo by chcela ona. Proste na dovolenky bežne chodia, má rada šperky ale tie dostáva od ostatných pravidelne čo si všímam a jej šperkovnica už prekypuje. Má rada knihy to už od nás dostala poukaz na nákup kníh. Taktiež má rada také osobné vyrobené veci tak sme jej s manželom vyrezali také drevené srdce so spoločnými fotkami. Všetky nápady sme takpovediac za tie roky minuli a teraz náš nič na takéto okrúhliny nenapadne. Iné koníčky nemá. Tak mi ostávajú len tie peniaze, alebo kúpiť niečo čo si myslím že nebude mať využitie ako ďalší šperk do zbierky? To mi príde také z mojej strany zbytočné.

evabb35
17. jún 2021

@sasha10 My s manželom si kupujeme na narodky spotrebnú elektroniku, napríklad internetové rádio. Aj svokre sme kúpili televízor, vysávač, mobil... Čo jej asi dosť pomohlo, lebo ona sa nevyzná v takomto tovare a nemá auto, v ktorom by si takýto tovar mohla doviesť. Pre milovníkov kníh vydávajú rôzne darčekové kolekcie kníh. Napr. Agatha Christie vyšla v takomto formáte. Takže ak je knihomoľ, nemáte problém. Určite viac ocení knihu ako šperk. Určite má už svoje obľúbené šperky a nemusíte sa trafiť do jej vkusu.

evabb35
17. jún 2021

@sasha10 Myslím, že darčeková poukážka na nákup kníh poteší knihomoľa v každom veku. Kníhkupectvá a antikvariáty sú pre knihomoľa raj.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
17. jún 2021

Ja volim kombinaciu, maly trefny darcek a kyticu, kos a obalocku. Napriklad som dala vyrobit tricka, namalovat salky na kavu s vygravirovat lyzicky .....

evabb35
17. jún 2021

@sasha10 Dnes sa predávajú také krásne šperky, že si ani neviem predstaviť ženu, ktorej by sa nepáčili. Najmä pokiaľ šperky rada nosí. Aj hodinky náramkové sú darček, ktorý poteší a pritom majú aj praktické využitie.

mandarinka555
17. jún 2021

@sasha10 Ja sa v robení košov vyžívam...vždy ozdobím sisalovým vláknom, je to pekné a k tomu stovečku 🙂

sasha10
autor
19. jún 2021

Ďakujem za názor žienky, asi som tie peniaze isto prehodnotila, mali ste niektoré pravdu že peniaze sú neosobné. Vzala som si to z tej jej strany, že ak sa niekto opýta tak sa pochváli tak od dcéry som dostala na 50 toto a od syna toto a od nás povie čo? Nikto sa nechváli tým že dostal peniaze. A asi dostať peniaze od syna ak ich nepotrebujem tak asi by ma to nepotešilo. No moja dilema čo kúpiť zostala stále na bode mrazu, keďže nič nechce, nepotrebuje, a šperky aby jej stáli v šperkovničke fakt kupovať nechcem. Nedostali ste niekedy darček alebo darovali, hoci nie na 50 čo vás fakt prekvapil a povedali ste si že super nápad? Niečo bez ohľadu na to čo má človek rád alebo aké ma hobby? Keďže ona nemá žiadne okrem kníh ale tých ma spústu to by som ani nedohladala aké nemá a zase nie je ani extra fanatik aby chcela nejaké špeciálne vydania. A poukážku na knihy už od nás dostala. Niečo do záhrady, na terasu?

bolarazjedna
20. jún 2021

Co tak pekná sada tanierov, kryštálov pohare (na víno, na šampanské, čo ma rada), alebo sada šálok na kávu, na čaj? V obchodoch s keramikou nájdeš také veci veľmi pekne, elegantné, aj cenovo nie najlacnejšie (myslím tak ze vhodné na 50tku, a nie lacné výrobky). Skus ísť do takého obchodu a inšpirovať sa.
Alebo smart hodinky mi ešte napadli, sú aj veľmi pekne, elegantné pre ženy.

zuvelyn
20. jún 2021

Svokrovcom a rodičom by som penaize nedávala najmä ak píšeš že je to pre vás záťaž aj tych 50eur, predpokladám ze svokrvoci to vedia, finančne vam o i pomáhajú,to by bol celkom pekný trapas podla mňa. Skôr im kupte nejaký víkendový pobyt (my kupujeme hádam na každý sviatok) alebo ked čítajú knihy tak balíček kníh. Ja som inak zástanca peňažných darov, ale nie vlastným rodičom

dada0902
20. jún 2021

My tu 100 plus peknú fľašu ☺️ záleží veru od financií kto si koľko dovolí a ci je to rodič svokrovci alebo len teta s ujom súrodeneci a kolko ty majú financií ci potrebujú viac alebo majú dostatok že nevedia co s nimi 😄

andreadca
12. aug 2021

Ja som mala 50-tku pred 3 týždňami a postupne na oslavách som dostala samozrejme €, exteriérové kvety (to som si vyslovene žiadala namiesto živých), paverpolového anjela, 2 knihy, machový obraz, aranžmá na stôl a najlepší bol drevený homemade hrebeň, ktorý ma tú časť v ktorej sú uchytené zuby v tvare "kopcov" kam ma tí dvaja darujúci zoberú na turistiku, plus sú na hrebeni vypalené názvy tých "kopcov"s nadmorskými výškami. Pre mňa veľmi originálne a veľmi sa na to teším a som taký turista...no...skôr prechádzkar🙂

andreadca
12. aug 2021

@andreadca nie homemade ale handmade 🙂