Koľko peňazí dať ako dar na svadbu?

20. jún 2023

Ideme na svadbu netery, 2 deti a a ja s manželom. Je to náša prvá svadba , na ktorú sme pozvaní. Prosím , koľko by ste dali peńazí do obálky? Vôbec neviem ako to chodí 🙂 Ďakujem za pomoc

buberova
20. jún 2023

No podľa mňa pod 100€ by to bolo na hrane, že to nepokryje výdavky na hostinu...

zuzka0605
20. jún 2023

100 je podla mna malo, ak idete styria.

h2
20. jún 2023

Dala by som 300€.

zmrzlinka2021
20. jún 2023

Dala by som 100 eur.

vkatush
20. jún 2023

Ja by som dala 200 do obálky a minimálne 50, ideálne 100 na redový (ak nie je u vás zvykom redový, tak rovno do obálky 250 - 300).

Ale samozrejme, koľko vám rozpočet dovolí. Ak vychádzate ltt, tak aj 50 poteší.

mell27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika_23
20. jún 2023

záleží aj aké veľké sú detičky, či máte ubytovanie.My sme pozvaní v septembri na svadbu, zenich je manželov synovec,nevestu sme nikdy nevideli. Ubytko si predpokladam budeme musieť riešiť sami. Nase deti dokopy nejedia nič čiže 100vka bude musieť stačiť,nehovoriac o tom, že momentálne sme na 1 príjme.

nelca84
20. jún 2023

Ja sa drzim pravidla, min. 50e na hlavu, ak ide o velmi blizku rodinu, tak aj viac, podla uvazenia.

mimer
20. jún 2023

No co ja viem.. niektore mate latku vysoko nastavenu,vsak Vas nemuseli pozvat,aby ste si to "zaplatili"
Keby dali aj len 50€ je to kazdeho osobna vec.
Vsak vsetko okolo toho kolko stoji...saty,oblek,kvety,uces...
Neviem,no. V auguste sa zeni svagor,bude to von,v podstate zahradna party len v krajsom prostredi,to mu mam dat fakt 300€ podla Vas? 🤭🤭🤭
A to dvojicky nezjedia nic...

hortenziaj
20. jún 2023

Dáš toľko koľko máš. Darmo ti tu bude niektoré písať že dala by 300 eur,keď by si ty potom musela byť o suchých rozkoch zvyšok mesiaca . Svadba není zárobkovo činnosť,pozvala vás lebo chcela,nie že na vás ide zarobiť. A ak by chcel na vás zarobiť,že sa jej nakaldy vratia,tak si nabudúce premysli koho pozvať na dajú oslavu.ja dávam 100 eur,a to chodíme štyria,lebo táto suma nám nenaruší rodinný rozpočet. Keby si MM preplatiť nakaldy,tak to by mi z tú sumu vyšiel predĺžený víkend a vykaslala vy som sa na nejakú svadbu,kde aj tak nie som schopná toľko zjesť,koľko by som mala dať.

hortenziaj
20. jún 2023

@mell27 tak pozvi len toľkých,koľkých ste schopný zaplatiť bez očakávania preplatenia nákladov z ich strany. Je to suma veľká,žiaľ,ale ty chces svadbu, ak chces ušetriť vezmi sa a choďte len na obed/večeru do reštaurácie a máš to lacnejšie .

lawbaking
20. jún 2023

Nam davali v roku 2018 - 50 euro na hlavu ;)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1fifinka1
20. jún 2023

My ideme o mesiac tak ja nedám viac ako 100€. A to ideme traja. Preboha, ved to neni o tom, že si ju mam zaplatiť. Tu svadbu. To pôjdem radšej na výlet. Som z týchto sum tu uvedených v šoku. 100€ na hlavu? 🤔 To ako fakt?

h2
20. jún 2023

@mimer Nikto nepíše, koľko máš dať ty. Píšeme, koľko by sme dali my. Každý nech dá podľa vlastného uváženia a možností.

tamitamitami
20. jún 2023

Koľko vás rozpočet pustí, nepíšeš síce aké veľké sú deti ale minimálne by som tých 150 dala. Úplný ideál mi príde 200-250.

autor
20. jún 2023

@tamitamitami deti 11 a 16 rokov

kapanek1
20. jún 2023

My sme vzdy davali 100€. Pred dvoma rokmi sme boli mužovmu bratovi. Dvaja dospeli a jedno dieťa - 100€. Napriklad ked sa vydavala sestra a viem ze penazi je tam dost tak sme jej dali tortu za 100€ a nie peniaze. Podla mna je 200€ velmi vela. Ako pre koho.

rorino
20. jún 2023

@hortenziaj presne,normálne som v šoku z niektorych komentárov,lebo som netušila,že svadba sa robí preto,aby som zarobila.Teraz rozmýšľam,že muzovi navrhnem nech sa rozvedieme a urobíme veľkú svadbu,nech zarobíme.😂😂😂😂😂Ešte šťastie,že ja som stihla tú dobu,keď sa pár berie pretože chce a nie pre zárobok🤦

tahomi
20. jún 2023

Ak idete 4 s detmi 11r a 16r, tak ja by som dala 400 eur. Je to neter, nie suseda z ulice.
Minimalne by som dala 200, ak rozpocet nepusti.

h2
20. jún 2023

@rorino A ty si kde v komentároch videla, že svadba sa robí preto, aby na nej nevesta so ženíchom zarobili? Čítam tie isté komentáre a nikde nič také nevidím.

mell27
20. jún 2023

@hortenziaj jasné že pozvem toľko hostí, koľko si budem môcť dovoliť. Nečakám ani cent od nikoho... Ale z pohľadu svadobčana sa na to pozerám aj tak, že moja prítomnosť aj niečo stojí....

matkahelka
20. jún 2023

dala by som 200€, s ohladom na to, ze deti su uz velke. menej ako 200€ nie, ja osobne by som sa hanbila.

rorino
20. jún 2023

@h2 tak čítaj znova😉nie je to tak po lopate napísané,ale je to tam

h2
20. jún 2023

@rorino Kde konkrétne? U koho?

michaela3345
20. jún 2023

Svadobný dar pre mladomanželov 300e ( do obálky). Pri vyberaní do košíka (na šatku) 100e/dospelý, 50e/ dieťa. Čiže dokopy ďalších 300e. Pred 3 týždňami som bola na svadbe susedke a dávali sme 100e/osoba. Svadobný dar 200e.

rorino
20. jún 2023

@h2 😂tak to fakt nebudem odznova čítať a pridávať kto kto s tým kalkuluje.Je to pre teba také podstatné a dolezite@aby si dokázala,že máš pravdu?Veď si to čítaj ak máš čas,nájdeš to,,dobrú zábavu.😉

h2
20. jún 2023

@rorino Načo by som to znova čítala? Už som to raz čítala a nič také som tam nevidela. Keď ty áno, tak sa pokojne s mužom rozveď a spravte si novú svadbu. Len aby si potom nebola prekvapená, že na nej nielenže nezarobíte, ale ešte prerobíte.

joannita
20. jún 2023

@buberova svadobne dary sa nedavaju preto, aby pokryli vydavky na hostinu. Hostia si nemaju platit stravné, je to DAR, ktory kazdy dava podla svojich moznosti.
Ako nevesta nepozyvam predsa hosti preto, aby mi zaplatili svadbu, ale preto, ze ich tam chcem mat.

Autorka, ked nemate vela penazi, dajte 100e, ak mate teocha viac, 150e je v pohode.
300e by som urcite nedavala 🤦‍♀️ to je mega prehnane.

rorino
20. jún 2023

@h2 ja som sa nevydavala na to,aby som zarobila😂😂😂😂,buď naschvál nečítas s porozumením,aby si mohla zaparat,alebo nerozumieš irónii.Ale mne je to jedno,nepotrebujem sa jednou témou zaoberať dookola a točiť ako škrečok v koliesku.😉