Ideme na svadbu netery, 2 deti a a ja s manželom. Je to náša prvá svadba , na ktorú sme pozvaní. Prosím , koľko by ste dali peńazí do obálky? Vôbec neviem ako to chodí 🙂 Ďakujem za pomoc
100 je podla mna malo, ak idete styria.
Dala by som 300€.
Dala by som 100 eur.
Ja by som dala 200 do obálky a minimálne 50, ideálne 100 na redový (ak nie je u vás zvykom redový, tak rovno do obálky 250 - 300).
Ale samozrejme, koľko vám rozpočet dovolí. Ak vychádzate ltt, tak aj 50 poteší.
záleží aj aké veľké sú detičky, či máte ubytovanie.My sme pozvaní v septembri na svadbu, zenich je manželov synovec,nevestu sme nikdy nevideli. Ubytko si predpokladam budeme musieť riešiť sami. Nase deti dokopy nejedia nič čiže 100vka bude musieť stačiť,nehovoriac o tom, že momentálne sme na 1 príjme.
Ja sa drzim pravidla, min. 50e na hlavu, ak ide o velmi blizku rodinu, tak aj viac, podla uvazenia.
No co ja viem.. niektore mate latku vysoko nastavenu,vsak Vas nemuseli pozvat,aby ste si to "zaplatili"
Keby dali aj len 50€ je to kazdeho osobna vec.
Vsak vsetko okolo toho kolko stoji...saty,oblek,kvety,uces...
Neviem,no. V auguste sa zeni svagor,bude to von,v podstate zahradna party len v krajsom prostredi,to mu mam dat fakt 300€ podla Vas? 🤭🤭🤭
A to dvojicky nezjedia nic...
Dáš toľko koľko máš. Darmo ti tu bude niektoré písať že dala by 300 eur,keď by si ty potom musela byť o suchých rozkoch zvyšok mesiaca . Svadba není zárobkovo činnosť,pozvala vás lebo chcela,nie že na vás ide zarobiť. A ak by chcel na vás zarobiť,že sa jej nakaldy vratia,tak si nabudúce premysli koho pozvať na dajú oslavu.ja dávam 100 eur,a to chodíme štyria,lebo táto suma nám nenaruší rodinný rozpočet. Keby si MM preplatiť nakaldy,tak to by mi z tú sumu vyšiel predĺžený víkend a vykaslala vy som sa na nejakú svadbu,kde aj tak nie som schopná toľko zjesť,koľko by som mala dať.
@mell27 tak pozvi len toľkých,koľkých ste schopný zaplatiť bez očakávania preplatenia nákladov z ich strany. Je to suma veľká,žiaľ,ale ty chces svadbu, ak chces ušetriť vezmi sa a choďte len na obed/večeru do reštaurácie a máš to lacnejšie .
Nam davali v roku 2018 - 50 euro na hlavu ;)
My ideme o mesiac tak ja nedám viac ako 100€. A to ideme traja. Preboha, ved to neni o tom, že si ju mam zaplatiť. Tu svadbu. To pôjdem radšej na výlet. Som z týchto sum tu uvedených v šoku. 100€ na hlavu? 🤔 To ako fakt?
Koľko vás rozpočet pustí, nepíšeš síce aké veľké sú deti ale minimálne by som tých 150 dala. Úplný ideál mi príde 200-250.
@tamitamitami deti 11 a 16 rokov
My sme vzdy davali 100€. Pred dvoma rokmi sme boli mužovmu bratovi. Dvaja dospeli a jedno dieťa - 100€. Napriklad ked sa vydavala sestra a viem ze penazi je tam dost tak sme jej dali tortu za 100€ a nie peniaze. Podla mna je 200€ velmi vela. Ako pre koho.
@hortenziaj presne,normálne som v šoku z niektorych komentárov,lebo som netušila,že svadba sa robí preto,aby som zarobila.Teraz rozmýšľam,že muzovi navrhnem nech sa rozvedieme a urobíme veľkú svadbu,nech zarobíme.😂😂😂😂😂Ešte šťastie,že ja som stihla tú dobu,keď sa pár berie pretože chce a nie pre zárobok🤦
Ak idete 4 s detmi 11r a 16r, tak ja by som dala 400 eur. Je to neter, nie suseda z ulice.
Minimalne by som dala 200, ak rozpocet nepusti.
@hortenziaj jasné že pozvem toľko hostí, koľko si budem môcť dovoliť. Nečakám ani cent od nikoho... Ale z pohľadu svadobčana sa na to pozerám aj tak, že moja prítomnosť aj niečo stojí....
dala by som 200€, s ohladom na to, ze deti su uz velke. menej ako 200€ nie, ja osobne by som sa hanbila.
Svadobný dar pre mladomanželov 300e ( do obálky). Pri vyberaní do košíka (na šatku) 100e/dospelý, 50e/ dieťa. Čiže dokopy ďalších 300e. Pred 3 týždňami som bola na svadbe susedke a dávali sme 100e/osoba. Svadobný dar 200e.
@buberova svadobne dary sa nedavaju preto, aby pokryli vydavky na hostinu. Hostia si nemaju platit stravné, je to DAR, ktory kazdy dava podla svojich moznosti.
Ako nevesta nepozyvam predsa hosti preto, aby mi zaplatili svadbu, ale preto, ze ich tam chcem mat.
Autorka, ked nemate vela penazi, dajte 100e, ak mate teocha viac, 150e je v pohode.
300e by som urcite nedavala 🤦♀️ to je mega prehnane.
No podľa mňa pod 100€ by to bolo na hrane, že to nepokryje výdavky na hostinu...