Koľko pekných bielych košíkov budem potrebovať na svadbu?

heltova9
3. jan 2022

Ahojte prosím vas koľko budem potrebovať na svadbu pekných bielych košíkov? A na čo všetko? A prosím vás chleba do kostola sa dáva piecť ? Keď nebudem mať odobierku...
Ďakujem pekne

lucilaines
3. jan 2022

@heltova9 tak ono asi zalezi, co si predstavujes, ze sa na tej svadbe bude robit. Ja som nemala ani jeden, ani moja sestra, ani sesternica a vlastne az do precitania tejto otazky mi nenapadlo, ze by som nejaky biely kosik potrebovala 🤷‍♀️Takze ak ty mas nejake plany a predstavy, na co ich vyuzijes, tak si to musis rozmysliet sama.

simsalabim
3. jan 2022

@lucilaines ja si tiez nespominam, ze by som na nejakej svadbe videla biele kosiky... asi aky kraj, taky mrav.

thereisabear
3. jan 2022

Nemala som ani košíky, ani chlieb.

vilma7
3. jan 2022

Košík? A to akože na čo? Hádam bude mať reštaurácia košíky na chleba 😀😀😀. Ja som nemala tiež ani jeden.

ivkasrnka
3. jan 2022

@heltova9 ja som mala košík v ktorom boli stužky pre chlapov, potom košík v ktorom boli dvojdecové fľašky, ktoré sa rozdávali. Inak žiadne a o chlebe som tiež ešte nepočula, len na večeru sme dávali domácu sliepku a rezance

julie19
3. jan 2022

O chlebe počujem prvý krát 🤷‍♀️… košík som mala len jeden na pierka pre mužov a na náramky pre slobodne dievčatá … ale nebol biely 😅

heltova9
autor
3. jan 2022

Tak som myslela že v čom ste mali koláče, fľaše, pierka... Peniaze vyberali

heltova9
autor
3. jan 2022

@vilma7 joj nie na chleba... Myslela som že v čom ste mali koláče, pierka, fľaše čo ste ulievali pred kostolom...

ivkasrnka
3. jan 2022

@heltova9 koláče v krabici bielej, peniaze do takej krabici co bola zatvorená a na vrchu mala otvor ako pokladníčka ale aby sa tam zmestila obálka, fľašu pred kostolom mali len tak v ruke a poháriky na malej tácke na ktorej bola taka guma nech sa nesmykaju

simca06022011
3. jan 2022

Nic z opisovaneho sa u nas na svadbach nerobili. Jedine maličké košíky mali male dievčatá na lupienky a potom v jednom bola ryža 😂

mauduska
3. jan 2022

my sme mali novembrovú covidovú svadbu bez hostiny. Mali sme 1 kosík na pierka, 1 na kartičky s menami (povinny zoznam učastnikov). Potom sme mali asi 3 alebo s koláčmi, 2 krabice s chlebíčkami.. Určite si nachystaj niečo na dary/obálky, aby sa to ľahšie odnieslo a vázy na kvety. My sme mali navarený nealko punč aby sa všetci zohriali a bolo to super. 🙂

vilma7
3. jan 2022

@heltova9 neulievali sme nikomu...sobáš som mala v záhrade.na mieste svadby, takže sme len prešli okolo budovy a boli sme dnu všetci v sále... takže ja som to ozaj nepotrebovala.

vilma7
3. jan 2022

@heltova9 peniaze vyberať? Ten zvyk ani nepoznám... myslíš v kostole? Za omšu? To si vyberá farár, alebo?

janai1
3. jan 2022

@vilma7 na hostine sa pred polnocou vyberá

queen_el
3. jan 2022

No ved to musis vediet ty, co vsetko budes potrebovat, toto nie su nejake povinne veci na svadbe, my sme napriklad nic z toho co spominas nemali, iba pierka, tak mi stacil jeden kosik

jaskolka
3. jan 2022

Chlieb do kostola? To prvýkrát počujem, kde je taky zvyk?
Košíky závisí od teba, na čo všetko ich chceš, teda ci chceš mať na svadbe (pierka, náramky pre družičky, na peniaze)