Ahojte, prosím Vás, koľko jedál ste mali na svadbe? Pozerám si inšpirácie a skoro všade je hlavné jedlo, medzitým torta a ďalšie jedlo po pol noci..Keď napríklad sa príde kostola o 16:30 q bude sa podávať hlavné jedlo s polievkou, nebudú hostia do pol noci hladný? Či stačia medzitým koláčiky a slané pečivo čo bude po stoloch? Alebo ste mali druhú večeru napr. o 21:00 a o pol noci ďalšie jedlo? Vlastne až 3 chody?
@miss_foxy Tak potom asi ani netreba ďalšie jedlo, stačí sladké a slané pečivo, prípadne obložené misy či chlebíčky a až o pol noci ďalšie, ďakujem. 🙂
@filipko_nelinka my sme mali okrem kolacov aj take tie snacky (syrove korbaciky, ovocie, zeleninu…)
Mali sme hlavne jedlo a polievku okolo 16 tej a o 22 bufet ala all inclusive. Zjedlo sa vsetko aj poodnasalo
Medzitym torta a zakusky a ovocie. Podla mna ak by bolo viac jedla bolo by to zbytocne plytvanie
My sme mali obrad o pol 4, do saly sme dosli okolo 17,kym sa usadili ludia a vsetko okolo bolo aj pol 6. Potom predjedlo a polievka. Tanec,hlavne jedlo. A potom okolo 22:30 svedske stoly
urcite treba aj dalsie jedlo o cca 9 tej - 10 tej vecer svedske stoly a kapustnica po polnoci
@filipko_nelinka o 17 sme prišli zo sobáša, vtedy bolo predjedlo, polievka, hlavný chod. O 20.00 druhý hlavný chod, o 22.00 sa vyložil teplý bufet, tam so už každý naberal čo chcel.
Boli sme na svadbe kde dali prvý chod a potom až o 22.00 teplý bufet a všetci hundrali a boli hladní.
Na svadbe chlebíčky?! Nesranduj.
@martul prečo? Chlebíčky som videla na dosť svadbách. A vždy sa zjedli.
Chodila som s kolegyňou na svadby obsluhovať a teda väčšina mala polievku, predjedlo, hlavný chod keď prišli. Potom tanec. Na stole slané /sladké od korbáčikov, ovocného baru po chlebíčky a malé koláče. Fakt záležalo na tom komu čo chutí.
Od cca 22 sa buď vyložil teplý pult alebo sa podával druhý chod. Kde bol teplý pult tam už málo kedy bola zvlášť kapustnica. Bola v tom teplom pulte a každý si nabral keď chcel a koľko chcel.
Hlavne jedlo, o 9 svedske stoly, po polnoci kapustnica. U nas je zvykom hojnejsie
@martul Nemyslela som len chlebíčky.. Slane pecivo ako pagáčiky, syrové pracliky, svadobne buchtičky a samozrejme v miskách ovocie a syrové misy a myslela som, zeaj pár chlebíčky, kanapkya také modernejšie a samozrejme candy bar by bol. Alebo to mam zrušiť a tak okolo 21 radšej Gordon blue ako druhé jedlo a o pol noci kapustnica alebo guláš by sa podával, nemyslela som, žeby som len chlebíčky ponúkla. ;-D
@patinqaa dakujem ,🙂
@mamina7070 Toto neviem po pol noci kapustnicu alebo guláš divinivy sa rozhodujeme.. 😉
@filipko_nelinka za mna skor ten gulas ale urcite svedske stoly o 9 tej ak nechces aby na tvoju svadbu spominali ako na tu kde nebolo dostatok jedla
Klasický predjedlo polievka hlavne jedlo o 22.00 švédske stoly teplé studené a každý si nabral kedy chcel co chcel koľko chcel a čašníci vždy dokladali co bolo treba
@filipko_nelinka za mna boli najlepsie svadby, kde podavali hlavne jedlo a okolo 9:00 -10:00 hod. vyložili švédske stoly. Uz ziadne ine povinne jedlo ma stol, kazdy sme si zobrali kedy sme chceli a co sme chceli a hlavne kolko sme chceli. Lebo napriklad deti uz toho vela nepojedli, Cize si zobrali za tanier hranoliek a hotovo. Ja to iste, len nieco male som si dala. Ak by mi niekto dal na stol plnu porciu jedla po polnoci , to by som uz aj tak polovicu nechala tam. To len ako postreh hosťa.
@filipko_nelinka my sme mali sobáš s omšou o 15tej, potom sme sa presunuli do sály. Mali sme predjedlo - obložený tanierik s pečivom, potom polievku a hlavne jedlo. Neskôr večer sme mali bufetové stoly a o pól noci ďalší chod. Medzi tým ešte torta atd.
@filipko_nelinka ja som nenapísala, že LEN chlebíčky. Proste kanapky, chlebíčky, gordon blu absolútne nie. To si fakt neviem na svadbe predstaviť. To jak obedové menu na stanici.
@martul Ja som na vela svadbách co bola podavalo sa práve toto aj na nete keď si pozriem svadobne menu vo veľa je maju Gordon bleu alebo rezne....tieto moderné co dajú panenka hostia sú z toho hladný, alebo je nedobre pripravená preto chcem klasiku sviečková, to ma rad kazdy, ja som sa pýtala na inspiraciu kto co mal a každá mi píše svoj nazor bud co mali alebo samé na svadbe alebo inde. 🙂 A už kto si co myslí je na ňom..
My sme Mali okolo 14 gulas, potom obcas, veceru a potom vecer este svedske stoly, tam boli salaty, kura, rezne,... Ale napriklad nam sa to vecer nezjedlo, mali sme svadbu takto koncom jula a bolo teplo.
My sme mali predjedlo, polievku a druhe okolo pol 6 az 6, ked sme dosli do saly a potom okolo 9 alebo pol 10 sme mali svedske stoly... raz sme boli na svadbe a teda velka porcia hlavneho jedla, potom sli rezne a salat a potom este klasika stehno a ryza. Bolo toho mega vela a straaaasne vela odpadu... hlavne jedlo sme davali taku nejaku klasiku nejake maso, ryza zemiaky... aby sa kazdy najedol... a este taka poznamka, ja som sla za hudbou, aby vyhlasila, ze bufet je otvoreny...
Boli svedske stoly kolo 8-9 tusim, na vyber tam bolo aj masite aj pre vegetariánov.. dalo sa dat nieco mensie aj viac, ako kto chcel.. vseobecne, vsetko co si kazdy sam pride, zoberie je naj.. aj taky "candy bar" s kolacikmi sladkymi, slanymi sa ujal.. cestou si ľudia prehodili par slov s inými a tak
Ďakujem všetkým, my budeme mat v máji, tak určite som si vybrala co ste mi napísali, nás bude pomenej, mala svadba tak pre nás sa svedske stoly asi neoplatí, asi by nám nespravili pár kúsok ale popýtam sa na to a ešte si premyslime. 🙂
My sme vecer boli AJ radi za svedske stoly, ludia uz velmi nejedli a takto jedlo co zostalo sme rozdali po rodine a vsetci mali rv nedelu este obed. Keby sme.dali kazdemu porciu na tanier, asi by sa vela vyhadzovalo.
Ja plánujem budúci rok svadbu, okolo 17.bude klasika polievka a hlavne jedlo, neplánujeme žiadne vyprážané ako hlavný chod, lebo to si vedia dat hocikde. Chceme niečo špeciálne takže podľa toho aj vyberám. A potom okolo 21:30 budú bufety. Po polnoci nechystám už kapustnicu, lebo to veľa ľudí jest nebudem a radšej dám bohatšie bufety. Bude nás do 50
@nelka93 Ďakujem. 🙂 Nakoniec som sa rozhodla takto: Hlavne jedlo bude domácu slepačí vývar s domácimi rezancami, ďalšie jedlo klasika sviečková s domácou knedľou, prekliata brusnicami a slahackou, predjedlo nebudeme mat. Na stole budú svadobne buchtičky (lekvar, tvaroh,mak, orech) a budú oskvarkove pagáčiky, syrové praclíky a nivove kocky...o 21 budú studene a teplé misy: budú tam 3 druhý mäsových rolad, pár kuracích a bravčových reznov...potom si dáme bryndzové porohu zo slaninkou, kataster stehna s loksami a kapustou, opekané zemiaky a ryza, pečivo...yrove a zeleninove misy medzi tymto druhym chodom potom bude candy bar zo zakuskami.....a o pol noci divonovy guláš. 😉 Z každého niečo, dúfam, že dobre. 🙂
@filipko_nelinka my budeme mat svadbu budúci rok. V NL budeme mat mexický bufet (niekoľko rôznych druhov jedál) a holandský fast food. A tu na Slovensku sme rozmýšľali nad hlavným jedlom, aby boli aspoň 2 -3 druhy jedál. Aby si kazdy prisiel na to svoje. Ale chceme mať aj predjedlo a neskor po 22 hod. aj bufet. Ale co presne ešte nevieme. Počet hostí bude do 30-35.
My hlavne jedlo okolo 17. Potom okolo 20- 21- svdske stoly a po polnoci kspustnica. Kolace, korbace, pagace samozrejmost kt.stale doplnali. Chlebicky som teda nevidela na svadbach skor este pred sobasom ked sa slo po nevestu a tak. A od oblozenych mis nas hned odhovorili- stoji to viac ako " dalsie" jedlo- hostia to rozprtia, sunka hned zmeni farbu, ak vam nezjedene jedlo davaju ako " branc" na druhy den je to vsetko taje obchytane rozprtene.
@zuzinka888 Nie sunkove nebudú len ovocno syrové. 🙂 acisto mäsové kde budú tie rolády amaso... Ešte som zabudla bude cestovinový salat s kuracím mäsom, grécky salat, miešaný salat a šunkovy...
@filipko_nelinka mas klasické jedlo keď dôjdete po obrade a potom švédske stoly... ci do rána budú iba na alkohole, slanom a kolacoch? 😳
@filipko_nelinka už som dočítala ďalej 😁 za mna ti tam odporucam klasicky majonézovy šalát este.
@filipko_nelinka my sme mali obrad (na mieste hostiny, nešli sme z kostola) o 17tej, cca o 17:30 sa podávalo jedlo, klasika polievka, predjedlo, hlavné jedlo. Následne sa trochu tancovalo, pripadne ľudia kecali, dali si cigaretu alebo vyšli na vzduch, neskôr sa podávala torta, medzitým sme mali vyložené sladké, slané a chlebíčky. Okolo 11tej sa otvoril bufet s ďalším jedlom, takže kto chcel si nabral. Nikto sa nesťažoval že by bol hladný 😁 Jasné že aj program bol, takže ľudia nehľadali len jedlo