Koľko je veľa darčekov na Vianoce?

3. dec 2023

Ahojte. Koľko darčekov dávate deťom na Vianoce? Čo je podľa vás optimálne množstvo? Myslite si, že cim viac darčekov, tým majú deti z Vianoc väčšiu radost? Čo si myslite o takom prístupe?

erikavesela
3. dec 2023

Samozrejme, ze to nie je priama umera...menej je casto viac...radsej dat dietatu povedzme 2-3 kvalitne, vytuzene darceky ako vsetko zakruzkovane v katalogu dracika ..rastucim mnozstvom darcekov sa rastost dietata nezvysuje

riamia91
3. dec 2023

Ja skôr si myslím, čím viac darčekov, tým je menšia pravdepodobnosť, že deti sa s tým budú aj reálne hrať. Proste nebude ich to zaujímať, tak ako keď dostanú 2-3 darčeky. A väčšia časť darčekov ostane bokom. Ja vyberám z toho kvanta tiež max 5 darčekov jednej /hračky 2, kniha, oblečko/. Vianoce nie sú o darčekoch a je to veru pravda. A hlavne rada by som videla aj stromček, nie iba darčeky. V dnešnej dobe je trh naozaj presýtený, okrem reklám v telke, nás v značnej miere ovplyvňujú aj sociálne siete. Nuž je ťažko vyberaťns rozumom.

nerko
3. dec 2023

Decká napísali list Ježiškovi. Majú po 4 darčeky a z toho len 1 hračku. Ešte im tam prihodím nejaké drobnosti, ako punčošky, ponožky, rukavice…čo by dostali aj tak. Niečo dostanú aj u babiek a krstnej. Tento rok som to zatiaľ neriešila, čo im idú kúpiť. Im musím viac dohovárať, aby to neprehnali. Optimálne množstvo je na zvážení každého rodiča…Neviem či by mali väčšiu radosť, keby dostali viac. Pre niekoho je “viac” 3 ks, pre iného 10. Milujem Vianoce, tá atmosféra, svetielka, rodina…Raz sme ležali na sviatky v nemocnici a už by som to nechcela zažiť. O to viac si vážim tieto spoločné chvíle v kruhu rodiny.

mili2016
3. dec 2023

Po minulé roky sme aj my kupovali viac darčekov ale keďže vidím že reálne sa hrá s jednou -dvomi tak som sa rozhodla že dostane dva darčeky jeden odomna druhý od manžela+ starký starká nejaké oblečenie

dadka1997
3. dec 2023

2 darčeky uplne stačia, syn chce auticko na ovladanie a k tomu mu kupim zimný overal do škôlky, a dcera chcela sovičku a tej chcem kupit knižku ... ved dostanu darceky od babky a tych je hodne 😅 cize mam o starosti menej

elis248
3. dec 2023

Mám 2 chlapcov. Mladší 2r dostane kocky, pečiatky, omaľovanku a malý traktorík. Starší 3r dostane stavebnicu, fixky, omaľovanku a tiež malý traktorík. S babkou ( máme iba 1 babku) som dohodná na knižkách a s bratom som dohodnutá pre chlapcov omaľovanky a nálepky. Pre bratovu 6r dcéru som zase dohodnutá (fixky, gumičky do vlasov a šumivá bomba do kúpeľa). Myslím si, že maximálne 4 darčeky stačia a darčeky primerane veku detí.

macekovam
3. dec 2023

Nikdy nedávam veľa... Vždy len koľko uznám za vhodne

ivangeline
3. dec 2023

Tak je ine vela malickosti a ine 5 ci 6 darov po tisicke. ;D

melanta
3. dec 2023

Čo je veľa darčekov podľa teba? Podľa niekoho aj tri. Pre niekoho aj 20 je málo. Ja kým bola dcéra malá som mala jedinú zásadu, že nedostávala na Vianoce a iné sviatky oblečenie. To nie je darček pre dieťa pre boha. To je povinnosť rodiča kúpiť dieťaťu pančušky či topánky. Keď bola tínedžerka, tak dostala aj to, lebo si to vyslovene želala. Ale ako dieťa rozhodne nie. Zimný overal do škôlky? To kto môže dať dieťaťu 2 darčeky a z toho jeden overal do škôlky?

muchotrafka298
3. dec 2023

Ja neviem urcit, kolko je privela darcekov alebo kolko je malo. Na socialnyh sietach som videla velakrat u znamych obsypane vianocne stromceky darcekmi, ze pomaly ta halda bola vacsia ako strom. Pritom cez rok zili tak, ze sa v kuse dohadovali, nevedeli sa vystat a na Vianoce struhali formu, ze aka su krasna ukazkova rodina. Pripadne sa zadlzili a brali si uvery a splatky na dary, lebo nech kazdy vidi, ze na to maju.

mandzula
3. dec 2023

Ja som bola z rodiny zvyknuta na vela malych darcekov, tak som to robila aj u dcery, a, ano, ako dieta myslim, ze mala radost z velkej kopy blystiacich sa balickov.
Tento rok mam 1x velky problem, co jej kupit, a hoci ona sama mi hovori, ze toho vela nechce, ze jej staci to, ze jej platime fitko, volako mi to neda a stale dumam, co jej kupit.

iwesska
3. dec 2023

Ja kupujem viac drobnosti. Kym niekto kupi 1 darcek za 100e, ja kupim viac drobnosti,ktore viem,ze urcite potesia. Deti tak maju viac prekvapenia a radosti a v konecnom dosledku ma to stoji menej penazi. Ja si pamatam,ze v detstve som milovala to otvaranie balickov,aj ked som si tam nasla "len" nejaky zapisnicek,zaujimave pero, knizku, sprchac...Ratalo sa mi to viac akoby som dostala len 1 velku vec. Moje deti su rovnako na tom.

lenkakravcova
3. dec 2023

Dieťa poteší viac jedna - dva hračky, ktorú/ē si veľmi prialo než desať ďalších hlúposti. A nie, oblečenie má ako dieťa nikdy nepotešilo (pamätám si ako som plakala keď som dostala ponožky a pančušky - dieťa nechápe ich hodnotu). Ani kozmetika. Ani jedlo (jedine Kinder vajce s hračkou 🤣).

lucia147852
3. dec 2023

U nás sú 3 darčeky. 1 ktorý naozaj chce, 1 ktorý vyberiem ja a 1 ktorý je vzdelávaci, napr knižka

mandzula
3. dec 2023

@iwesska rovnako to vnimam aj ja. Nam mama kazdu vec zabalila extra, bolo vela balickov, vela rozbalovania, sustania, ocakavania, radosti. Prebrala som to po nej, akurat ze ako dieta rastie, moja ma 17, je to volake zlozitejsie, fakt uz neviem, co jej dat, na oblecenie ma svoj vkus, kozmetiku velmi nepouziva, na elektroniku velmi nie je, obdobie hltania knih ma za sebou.

henka123123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
3. dec 2023

@muchotrafka298 presne tak, rodičia sa majú v prvom rade snažiť o šťastnú rodinu po celý rok. To je najväčší darček. Tých rodín aké spomínaš, s falošnými šťastnými vianočnými fotkami, tých je veľa.

tehotna40
3. dec 2023

Každý dostane po 4 darčeky, minulý rok dostali po 5. Samozrejme potom ešte u starých rodičov, ale to neovplyvním, roky sa snažím to obmedziť, nech starý rodicia kupujú jeden darcek, no často tam dostanú toho viac ,ako doma.

ivik4
3. dec 2023

2-3 darceky dostane vzdy

anetka34
3. dec 2023

@muchotrafka298 Ja toto tiež nepochopím, tiež som videla na sociálnych sieťach už deň pred vianocami nastailovaný vianočný stromček už aj s darčekmi samozrejme kvôli profi fotke, ktorá ide na FB, čo na tom, že deťom pokazím atmosféru. U nás sa roky pri malých deťoch dávali potajomky tie darčeky až tesne pred štedrou večerou aby to malo to skutočné vianočné čaro. Aj teraz idú pod stromček až pred večerou, aj keď už vedia o čo ide. Predsa to má svoje čaro. A je ich primerane 2-3 pre každé dieťa. U babky u nás tiež nemajú viac. Skôr ma už roky babky poprosia aby som niečo kúpila buď oblečenie, alebo hračku.

pkgirl30
3. dec 2023

no môj syn je síce autista a u neho som sa naučila že čím menej tým lepšie. Dohodla som sa s rodičmi že jeden darček od nich a jeden odo mňa pôjde pod stromček a ostatné budem vyťahovať postupne po celý rok a je spokojný

2006_1211
3. dec 2023

Myslím ze to je aj podľa toho aké drahé darčeky boli teda ak dieťa dostane mobil a pizamo myslím ze je to plne postačujúce ale ak dieťa dostane nejaké dve drobnosti co stali možno 20 € tak je to málo no veľa záleží na tom co si rodičia môžu dovoliť ale myslím ze jeden vytúžený darček je niekedy viac ako veľa darčekov po čom dieťa netúžilo

abbey1
3. dec 2023

Ešte k tomu chýba otázka, koľko je už veľa za darčeky.

minenkak
3. dec 2023

Každá jedna zbytočnosť čo sa kúpi je navyše

mooonika1975
3. dec 2023

U nás nehrozi, že u babiek, dedkov ,u tety , uja dostanu ďalšie hračky, darčeky sú u nás pod jedným stromčekom a nie zbierať po rodine "hovadiny" , nemám rada blbosti, ani nevhodné darčeky, Dajú všetci peniaze a ja kúpim dva darčeky čo chcú, 1 vyberame podľa seba. Ponožky a tielka a pyžama a slipy, to nie je darček, to je spotreba, to kupujeme cez rok.

anicka2608
3. dec 2023

Moja dcerka 4r, ma tesne pred Vianocami este meniny, rodinu som "vycvicila", ze ja nakupim co uznam za vhodne a potom kazdemu nieco nadelim, potrebujem 12ks darcekov, ale ratam medzi to aj tie meniny, vacsinou su to darceky ako knizky, omalovanky a na vianoce aj hracka...

luccija
3. dec 2023

To je individuálne niekto kupuje veľa aj počas roka, druhá nie.Vzdy u dieťaťa zabodoval jeden, dva darčeky a ostatné len rozbalila a hrala sa až po pár dňoch.S odstupom času hodnotím, že dostávala zbytočne veľa🙂

tykat
3. dec 2023

Ake velke deti?
Do 3r rokov dostavali 2-3ks to co sme vedeli ze ich zabavi.
Od 5r cca 5-6 vacsinou vzdy to co velmi chceli a zopar takych co sme tipovali ze potesi napr.pyzamko s oblubenym hrdinom alebo spolocenska hra co si spolu zahrame.
Od cca 12r. uz vyberame s nimi, moze sa stat ze jedno dieta dostane 1 darcek (mobil, notebook, 3d tlaciaren...)+nejake mini drobnosti a druhe 5ks lebo nic velke nechce (knizky, sluchadla, ext.disk, vesele pyzamo...). Vzdy davame v priblizne rovnakej cenovej hladine, dcera tento rok dostane aj peniaze lebo jej darceky su za polovicu sumy co dostane syn a nebudeme kupovat blbosti za par stoviek len aby mali rovnako.
A u nas muz presadil pravidlo ze ziadne prakticke veci, oblecenie a kozmetika...tak respektujem, to si nedavame.

bubinko1506
3. dec 2023

Moji maju 7, od nas dostanu kazdy po 2-3 darceky (lego, knizka, nejaka drobnost). Oblecenie na sviatky nedostavaju, to ako darcek neocenia. Od starych rodicov dostanu tiez po jednom darceku (bud knizku alebo hracku). Vianoce pre nas nie su o mnozstve darcekov, ale o spolocne prezitom case.

slavomira236
3. dec 2023

Syna pred vianocami aj narodky to asi dostane mobil bude mat 10 sat a na vianoce uz len knihu a do knihy 50tku..z hrackami sa nehraje saty mi lupujem cely rok..nebudem kupovat blbosti aby tam nieco bolo..minuly rok dostal drahsi darcek nintendo...6rocnej tiez kniha nejake gumicky pero z hrackami sa tiez prestava hrat takze nebude mozno nejake mini zvieratko a tiez do knihy papierovu staci...