Ahojte, poradte prosim vas, bratranec nas pozval na oslavu jeho 30.narodenin a tak dal nepriamo vediet, ze dary nechce, ale peniaze. Kolko by ste dali? Ja vobec neviem, som na materskej, manzel ale nezaraba zle, cize vo financnej tiesni nie sme, ale zasa hypoteka na krku, nemame ani malo ani vela, tak by som priblizila nasu fin.situaciu. bratranec robi oslavu v restauracii, vieme, ze tam sa pohybuje cena na hlavu na jedlo plus pripitok a kava okolo 15 eur. Cize tak aby sa mu vratilo akoze aj ta vecera, co tam zjeme, aby mu aj nieco ostalo pre neho...
No kolko by to malo byt podla vas?
tiez tak ako pise @queen_mary
Dala by som 50€ a nejaku flasku
Tiez tak max 50-100 plus nejaku flasu (ak pije).
50
my davame 100 a flasu na taketo okruhliny, ale v nasich koncinach uz davno slavnostna vecera, alkohol a zakusky nestoja 15€/osoba
100 eur je akurat a flaska
Za 15€/osobu sa uz dnes nerobia oslavy. Ja by som dala 100€ dar + flasa + kvety.
@matkahelka a to mu tam idú platiť stravu???? Ved keby nechcel, tak ich nepozve. Tieto úvahy sú na hlavu!
@romanovic toľkoto eur sa bežne dáva na svadbe za celú rodinu. Ale teda každý podla svojich možností. Ja na oslavu nejdem kvôli tomu, aby som preratavala sumu, ktorú tam prejem. Keď chce oslávenec zaplatiť oslavu, tak radšej nech žiadnu nerobí.
@andreakotesova podľa mňa sa ale tomu hovorí slušnosť. Tiež by som dala 100€
Ja by som nedala ziadne peniaze, u nas to nedava a pride mi to neslusne pytat. Svadba ok, ale narodeniny dospeleho chlapa? moze byt raz nejakemu vtipnemu darceku, spolocnemu daru ak sa poskladame vsetci a inak ide drobnost, flasa a pod. Peniaze ak chcu nech mu daruju rodicia.. ale hostia?
Ja by som asi dala 100€/par, ak si to mozete dovolit, ak nie, tak podla fin. moznosti
Zvykne sa dávať podľa veku. Tak podľa mňa asi 30 eur.
@simca06022011 aj mne to pripadá neslušné, ešte som to ani nepočula, keď sa ide na svadbu, ok, ale na narodeniny nie. Dala by som 50 eur, plus fľašu za asi 30 eur.
No ak ozaj len 15e na osobu a idete dvaja..tak 50e. ;) A uz je na vas ci ten druhy bude mat v ruke nieco...kvet ci alkohol.
@elizabet173 ja nepíšem, že nema dat nič. Mne len pride smiešne to prepocitavanie "utraty" na osobu 😂 ja som pozyvala ľudí na svadbu, oslavu preto, lebo som chcela s nimi zdieľať radosť a nie, aby mi tu svadbu, oslavu zaplatili 🙈😊
@andreakotesova veď ja som ti to lajkla, ja s tebou súhlasím, pred časom som napísala to isté do témy o svadbe, že som tam ľudí pozvala preto, lebo som ich tam chcela v tento výnimočný deň mať, nie preto, aby si za seba zaplatili. Nepomýlila si si nick?
@elizabet173 asi áno 🤣 prepáč 😍
@simca06022011 tiež mi to príde blbé dávať peniaze a ešte na taký vek, ešte som nebola na takej honosnej oslave 30 tky. U nás väčšinou 50,60,70 taká s tak oslavuje štýlovejšie. Ale nik nedáva penaize,väčšinou darčekové koše s potravinami/drogeriou ak nevedia čo dať a ti čo poznajú lepšie a pýtajú sa tak kúpia aj iné (napr ja so sestrami tete na 50tku prepravky pre psa) .
Ak to chce mať niekto ako zárobkovú činnosť,oslavy,svadby, tak to neberiem a nech nič nerobí. Hádam nás pozval nie pre peniaze ale pre to že nás tam chce mať .
@andreakotesova nič sa nedeje, stáva sa 🙂
Podľa možnosti, ja som bola pred nedávno na oslave 40 dala som 50eur, ak by mi to bolo veľa dám len 20-30.
Čo máte všetci s tými fľašami? Teraz pred par dňami plno mŕtvych koli chlastu, nie je vam to trápne? Prechlastane mozgy.
@zeldia No niekto si vychutna kadeco, ty si daj kofolu alebo vodu. Trápne by mi to bolo iba keby dotyčný nepil alkohol.
My sme presne takto boli bratrancovi na 30 v restauracii a dali sme 30€ a flasu vina, je vinar...uprimne, bolo mi to zvlastne davat peniaze k takemuto sviatku, ja sama by som ich nechcela, buduci rok chceme robit manzelovi 40tku v restauracii a uz si lameme hlavu ako dosiahnut aby nedostal ani peniaze ani kopu zbytocnosti, na ktore je nasa rodina expert 😅
@smiling89 Treba nahodiť rodine vhodny dar a mozu sa poskladať.. Alebo su take charitatívne možnosti, kúpiť útulkom niečo, vyzbiera sa deťom atd. Videla som takto riešené svadby napríklad😊
@zeldia upokoj sa, to čo splietaš o prechlastaných mozgoch? Je mi úprimne ľúto rodín, ktoré prišli takýmto krutým spôsobom o mladých ľudí,, ale sú na Slovensku tisíce ľudí, ktorí nikdy nesadli za volant ani po pohári vína a nikdy neboli ani opití.
@matkahelka
@romanovic
@ivangeline
Ano, 15 eur, pretoze majitel restauracie je nas rodinny kamarat a dava nam taketo ceny, ked u neho nieco chceme oslavovat. Jasne, ze v tom nie je zapocitane, co sa este navyse vypije a musi si zadovazit aj kolace/tortu ak chce. Ale tak to uz za ceny, ako si to sam nakupi.
@simca06022011
@elizabet173
No popravde aj ja som sa zacudovala, ked sa mi to donieslo, ze peniaze. Ja som oslavovala 30 minuly rok a veru nik mi peniaze nepriniesol, ale teda ani som to necakala. Ale je pravda, ze som oslavu spravila iba doma 😄
@elizabet173 To že niekto nesadne za volant opitý alebo dokonca ani nemá auto a vodicky preukaz a pije neznamená ze nie je opilec.
Napisem inak, chlapec k narodeninám nechce dar chce peniaze za ktore si dar kúpi sám a otázka znie koľko dať sa 90 percent diskutujúcich žien! matiek! zhodne na tom kúp mu chlast.
Ja ani chlap nepijeme (jemu nechuti, ja koli hit) takže ako písala kocka vyšší my tak kofolu a vodu. A áno veľmi odsudzujem alkoholikov najmä ženy ktoré to ešte budú podporovať ako prid niekam bez fľaše!!! No teda, normalne by som to asi neprežila.
50€ plus flasa rumu? Viac by som asi nedavala