V sobotu ideme svagrine na oslavu, je to ale iba mala oslava s rodinou, obed u nich doma. Vieme, ze si zela hlavne peniaze do obalky ako darcek. Kolko je vhodna suma?
@pupavka234 Toto je veľmi individuálne...záleží to od vašej finančnej situácie, koľko vás to pustí a koľko si môžete dovoliť, takisto od vzťahov v rodine, od toho koľko si dávate na bežné sviatky a ja by som zohľadňovala aj to z koľkých členov sa skladá naša domácnosť a podobne...môže to byť 100 ale aj 200€ kľudne, keďže ide o okruhliny....
Ja by som mojej dala 50e
Ja by som svojej dala 200e
@pupavka234 my aj v rodine davame 20eur do obalky a plus dezert a malickost ci narodky alebo meniny....vzájomná dohoda...uz sme dali napr.30eur ze.30r.😁😁 svagrovi 33eur🤣🤣zalezi od finanncii rodine...my radsej kupujeme detom drahsie resp viac detom navzajom nam dospelym netreba kedze si priebehu roka kupujeme co treba a chyba nám 😇
100 isto
Stovka. Akoze, dat komusi do obalky dvacku na okruhliny, ked si dal namahu s pozvanim, obedom a podobne, to mi pride trapne a neuctive, ze az.
kolki pridete?
Ides sama?s frajerom?manzelom?mate.deti?kolko?
Ak.ides.sama.bratovej zene daj 50.
Ak idete manzelia alebo rodina s detmi aspon ta 100ka a kytica je minimum.
Ja som od svojej dostala na tridsiatku keksíky, takže si myslím že keď jej dáš stovku bude to ok.
Ja by som dala takú sumu, akú ona zvykne k nejakému výročiu dávať vám. To býva v rodinách rozdielne, niektoré si dávajú stovky a niektoré len kyticu + nejaký darček.
Ja si myslím, že aj 50 je OK
@pupavka234 ja by som dala 50e
Myslím že v dnešnej dobe menej ako stovku nie
ja som mala nedávno okruhliny a dostala som min. 50 (+ kvety, fľašu alebo dezert) a max 100€.
Zalezi od tvojich financnych moznosti a toho, ako aj spolu vychadzate a za kolko si davate pri inych sviatkoch. Ked idete ako rodina, tak za mna je dat menej ako 100 EUR neslusne.
@zuzkaa1991 ale píše o okrúhlinách, nie o bežných meninách....
@tamtamka26 ved aj aj sme si tak davali...len inac oslavu sme robili vacsiu a slávnostnejsie zaklad je kolko si kto moze dovolit resp rodinny rozpočet moze niekto dat aj 10eur ale aj 200eur
My sme dali tusim 50 pred 2 rokmi, pred rokom dal manzel bratovi 100, to bolo bez oslavy a bez oslavy dalsiemu bratovi na 40-ku tiez 100-vku. Ja som na 40-ku dostala od nasich, sestry a svokrovcov dokopy set nausnice a retiazku s priveskom, od dalsej rodiny nic, robili sme len mensiu oslavu, spolu so synovym 1.sv.prijimanim. Bratia sa skoro nastvali, ze im nieco moj manzel vobec dava, ze naco, ze si nema robit viac vydavkov, nez je nutne. Este sa citili vinni, ze mne oni nic...Ja ked robim oslavu, tak nie preto, aby si to ludia zaplatili.
@laurita285 chcem byť tvoja švagriná 🙏🥺😂
Záleží od zvyklostí v rodine. V našej ani mužovej sa nedávajú veľké sumy a nekupujú drahé dary ani na okruhliny. Keby u nás ktokoľvek dostal 100vku, tak je minimálne riadne zmätený 😄 ani to neberieme ako "vyrovnanie" za to, že oslávenec hostil, veď o pár týždňov/ mesiacov bude zase oslávenec hosťom u ďalšieho slaviaceho. V inej rodine môžu byť také sumy úplne bežné, takže by som sa riadila tým, ako je to u vás bežné.
@zuzkaa1991 20 euro by som sa hambila dať do obalky aj deťom davam viac dcere štrnasťročnej som dala na vianoce stovku
@pupavka234 Daj jej podobnú sumu ako dala ona tebe či mužovi pri poslednej oslave
My si v rodine nezvykneme davat drahe dary, sestre som na 30 dala vyrobit drevenu tabulku s napisom, vidis segra, 30 predsa vobec nie je tak vela a tam som jej pripla 30€. Ona si po tom za to kupila nejaku retiazku s priveskom podla svojho vkusu.
Daj takú sumu ktorá ti nenaruší rozpočet. Dat niekomu stovku len aby sa nepovedalo a potom celý mesiac jest chleba s maslom lebo to nevychádza nie je bohvieco
Určite 100€. Aj keď ľudia sú rôzni, mne dala sesternica s manželom na mojej svadbe 50€ 🙈
Ja som dostala od jednej švagrinej k 30tke 100€ plus kyticu, od druhej 50€ plus darček, od sestry a od bratov od každého po 50tke 😊 dala by som 100€
@valeria_h nám dala manželova sesternica s priateľom na svadbe 30 😀
Ja by som dala 50€
@pupavka234 Ja si myslím, že stovka stačí, a možno nejaká maličkosť k tomu