Ahojte, zaujíma ma táto otázka koľko darčekov kupujete na Vianoce hlavne deťom, manželovi a rodičom.?
Máme dve deti skolkara a školáčku. Vždy som kupovala že jeden darček jedna kniha a oblečenie. Lenže deti oblečenie neberú ako darček lebo oblečenie im kupujem počas celého roka keď treba. Kniha musí byť. A jedna hračka není málo keď mám toľko nápadov čo kúpiť.? Lego, magnetická stavebnica, puzzle, autodráha, nejaká elektronika, poprípade peniaze. Plus mám si vyberať aj darček čo majú babky kúpiť.
Manželovi kúpim to čo každý rok ponožky a kozmetiku. Hovorí že insie nechce. A rodičom buď nejakú kozmetiku alebo čaje kávu taký väčší balíček zvyknem. No není to všetko málo? Predsa sú Vianoce raz za rok a ako sa hovorí treba si dopriať. Čo si o tomto myslíte?
ako si kto zariadi, tak má. Ja nepodlieham komercionalizmu . Rodičom , svokre, potravinový balíček - vitamíny ktoré berú, kvalitný med, čaje, kávu, oleje. Niečo z domácich zdrojov. A dcére nejaké 2-3 veci, ktoré dala na zoznam - väčšinou išlo o knihy, kozmetiku, nejaké oblečenie
Ako kedy...tento rok dostane spolocensku hru Detektor lži, male lego Minecraft a pokemon karty. Oblecenie tiez nepovazuje za dar. Rodicom vacsinou jeden dva darceky.
Kúpiť jeden darček,ktory skutočne chcú. Skolkar aj školáčka určite už vedia čo chcú, u nás sa hračky počas roka nekupujú,takže je to pre nich niečo výnimočné. A potom drobnosti,väčšinou potrebné,alebo s vianočným motívom (ponožky,pyžamo,papuče alebo kozmetika). Od starých rodičov tiež po jednom darčeku. Manželovi tiež nejaké prekvapilo. Vianoce sú aj o inom ako o množstve darčekov. Deti milujú celý ten proces a potom navštevujeme rodinu.
Mne len pride smutne dat muzovi ponozky a kozmetiku, uprimne neverim, ze sa tomu nejaky potesi
svojmu dieťaťu kupujeme veľa, ale zase počas roka takmer nič sa jej nekupuje
ja zas na tom nevidím nič zlé, splniť dieťaťu túžby po hračkách aspoň na vianoce
a samozrejme vianoce niesu len o darčekoch, ale len predsa si ich dáme, potom sú ešte o jedle 😂 (robím si srandu)
Veľmi veľa. Som tak naučená z domu. Vždy sme si dávali veľa darčekov. Nehovorím, že je to správne ale nám to vyhovuje. Ale zase deti dostávajú darčeky len na Vianoce a narodeniny. Mimo toho vôbec.
Oblečenie som dcére nikdy nekupovala na Vianoce ani narodeniny/meniny. To je predsa niečo, čo jej ako rodič musím kúpiť. Keď už bola tínedžerka a chcela niečo špeciálne či drahšie, tak vtedy na objednávku áno. A teda mužovi ponožky a kozmetiku, to fakt nie. Jedine z recesie ako sranda popri normálnom darčeku. Neverím, že sa niekto môže potešiť ponožkám a je mi smutno za každého človeka, ktorého niekto odbije ponožkami. Možno človek povie, že mu na tom nezáleží, ale neverím, že by sa nepotešil niečomu od srdca. Môj muž má všetko, čo nemá si kúpi sám a predsa ho viem potešiť zážitkovým darčekom. Zážitkové darčeky dostávajú aj rodičia a svokrovci. A darčekov dávam veľa, pretože rada dávam darčeky a kupujem ľuďom to, čo chcú a čo ich poteší. Kľudne by mohli byť Vianoce 3x ročne a vedela by som, čo ľuďom kúpiť. Je to o počúvaní celý rok, aj počúvaní medzi riadkami.
Ako kto má zaužívané. My sme len dospelí tak každý dostane nejakú kozmetiku, somarinu pre radosť, knihy alebo nejaký väčší dar pre všetkých spoločný. Minulý rok sme kúpili aj krabicu vína napríklad. Pri deťoch by som robila asi podobne - kniha, hračka po ktorej túžia, oblečenie s obľúbeným motívom, spoločenská hra pre celú rodinu a tak. Keď majú aj starých rodičov z jednej, druhej strany to máš minimálne plus 3 dary.
My počas roka hospodárime dá sa povedať skromne. Ale na Vianoce majú deti od nás každý po 3 tasky a v každej sú aspoň 2-3 veci, ale kupujeme aj oblečenie a všetko čo nam je treba aj prakticke veci,napríklad rolák papuče bezdrôtové slúchadlá kniha kazeta kozmetiky šál pyžamo ruksak hrncek s menom alebo hodinky..A dvaja mladší dostávajú aj hračky. To by bolo podľa môjho názoru malo 2 darčeky.
jasne, ze to nie je malo. neexistuje maly pocet darcekov. kazdy podla financii. a vlastne aj keby som mala neviem kolko penazi, tak by som sa nerozhadzovala, ved Vianoce predsa nie su o pocte darcekov. toto sa snazime od malicka vstepit aj nasmu syncekovi a dari sa nam to. aj ostatnym clenom rodiny som zatrhla nakupovanie bez rozmyslu len preto, aby toho vela bolo. par veci a uzitocnych a staci ♥
My máme dcéru ešte malú ale s darčekmi to nepreháňame, 2 max 3 z toho je jeden knizka. Peniaze by boli o to nejde ale nechceme ju učiť ze Vianoce sú len o darcekoch. Švagrinin syn dostal "len" 17 darčekov a to sedel zduty pod stromom ze len toľko...? a presne tohto sa chceme vyvarovať. Nech si radšej riadne rozmysli co chce ako kupovať somariny len aby bolo lebo je na to dátum v kalendári.
Kazdy podla uvazenia. Moji dostavaju vacsinou drahsi darcek na sport. Bike, kolobezka, kyze. A oni teda uz na stedry vecer musia ist vyskusat a su to najvdacnejsie darceky. Dcera je paradnica, saty musia byt. A syn nieco pre radost, min rok pokemonov
Niekto kupi jeden vacsi. A niekto 10mensich darcekov. Ako sama pises kupujes aj pocas roka…
Maju aj narodeniny. Meniny. Den deti… vzdy nieco….
Ja neviem pre mna su Vianoce o niecom inom. Kupime darceky ale zase… mam pocit ze uz maju ozaj všetko. A blbosti nie som ochotna kupovat-len preto aby bolo…
Moji dostanu vela darcekov.ale pocas roka nedostavaju ani na narodeniny meniny atd. Ziadne hracky a podobne ...s muzom si nedavame nic na ziadne sviatky
Deťom po jednej knižke a jednej malej hračke z katalógu, čo si vyberú. A staršia chce len mikinu a nejaké nohavice už som zabudla názov. Manželovi nič.
Vobec neriesim Vianoce s darcekmi tento rok. Jedine ak by si niekto vylozene nieco zelal. Nemienim sa uz stresovat a kupovat blbosti, len aby nieco bolo. Vianoce stravime spolu s oboma rodicmi, budeme mat jedlo, kolace a dufam, ze klud😅 deti si urcite najdu od babiek nieco pod stromcekom, ale najmensi je este jednoduchy, jeho potesi aj zasvieteny strom. Inak ale cez rok kupujem vsetko, co potrebujeme. Pamatam si, ako nam mamka kupovala veci az pod stromcek, a aj ked sme vedeli, co dostaneme, museli sme cakat😀strasne ma to vtedy stvalo😂
Keď mal syn cca 3-4 roky, nakúpila som mu také kvantum, že už nechcel balíčky rozbaľovať. Hanbila som sa za svoju márnivosť. Všetko krásne zabalené, starostlivo schované, aby nenašiel a bolo to pre neho prekvapenie. Odvtedy si nájde každý člen najbližšej rodiny iba 1 vianočný darček pod stromčekom. Cenovo je to síce rovnako, ale radšej 1 hodnotnejšia vec, ktorú niekto chce a aj využije. Úplne som zrušila také tie tetky/sesternice z ďalšej rodiny…myslím si, že viacerým z rodiny to vyhovuje a HLAVNE sa môžu na mňa vyhovoriť😂🙄
My už sme si začali dávať po jednom darčeku. Čo sa týka muža a rodičov. Keď ide o deti, tak to sa snažím na Vianoce malej nekupovať, viem, že jej to vôbec nerobí radosť, takže dve veci, ktoré viem, že ju potešia a tak išlo aj u starkých. Nechcem aby si navykla na veľmi veľa darčekov.
My sa držíme pravidla 4 darčekov, ktoré sme si priniesli z UK a nám vyhovuje. Horšie je, že chalani majú pred Vianocami ešte aj narodky. 🤦♀️ A napr.my im ako oblečenie dávame robené tričká. Chalani majú radi vlaky, tak im muž navrhne tričko s fotkou obľúbenej lokomotívy a dáme ho vyrobiť. S mužom si darčeky nekupujeme.
(Preklad: Niečo, čo chcú, niečo, čo potrebujú, niečo na oblečenie a niečo na čítanie.)
Podľa mňa to nieje málo. Za mňa osobne radšej menej vecí a takých čo viem, že sa využijú, budú mať úspech ako kopa drobností ktoré nakoniec budem len upratovať, lebo sa vytiahnu a nehrajú sa deti s nimi. A hlavne veľa ľudí nakupuje a potom nadáva že sa topí v hračkách.
Pre muža 3-4 arčeky, pre priatelove dcéry tiez po 2 max 3 darčeky, pre maminu 4 darčeky + nejaké drobnosti a ešte pre priateľovho brata tiez 2 darčeky.
Ja mam problem ako to krotit 🤦♀️ Jeden darcek od nas, jeden stari rodicia, dalsi druhi stari rodicia, krstni, prababka, druha prababka... a zrazu je toho plno.
Vsetky napady podelim medzi nich lebo kazdy sa pyta co kupit.
@darkswan prečo máš pocit že človeka ktorého nepoznáš to nepoteší? Moj tiež dostane zase nové ponozky na celý rok tie čo mal tento rok idú prec a bude mať nové 🙂 a úprimne sa teší na to ale obrazky na ponožkách mu vyberiem. Muz nema tri roky čo chce si kúpi kedy chce ja neviem kupovať elektronické vychytávky lebo to nesledujem a nerozumiem tomu tak si musí kúpiť sám.
@kvetinka75 ja to robím úplne rovnako. V decembri odmietam vstúpiť do nákupného centra aj objednávať online. Nechcem ani aby mne niekto dával darčeky aj keď diár cynickej obludy už mám ako darcek doma.
Inak veľmi pekna téma ja sa vzdy tesim na Vianoce aj keď darčeky nekupujeme (také že tetky sesternice krstní už vôbec nie ani sa nenavstevujeme cez sviatky ale hocikedy inokedy keď sa nám chce) súrodenci si darčeky nedávame rodičom ak niečo tak lepšie potraviny (med, kupila som makový olej a pod.) ale vzdy zdobim stromcek stale ten istý umelý, svokre kúpim neaky taký živý mini strom na trhu alebo ikebanu, rodičom tiež ozdobim strom umelý či chcu či nechcu strom majú, aj iné svetielka po byte🙂 piecť nepeciem stačí s čím ma zásobi mama a varím tiež veľmi skromne.
@zeldia diar cynickej obludy? To je co 😄
Neni to malo, pre pana, ved okrem vianoc su stale nejake narodeniny, meniny, den deti, den onaky....vyrocie, velka noc, furt daco, dary po cely rok, netreba vsetko vybuchat na vianoce
@kvetinka75 https://www.martinus.sk/search?q=motivacny+diar...
Mám všetky minulý rok autor nevydal tak som mala diár dary rolinc (o nicom) muz mi kupuje cynickú obludu aj s podpisom autora. (To sa iba chválim 😉 )
My si kupujeme rodinnu dovolenku( na ktorú ideme v lete😀 2+1)
Syn si este vyberie co by ho potesilo..momentalne futbalovy dres, pridám ako prekvapko ešte nejakú drobnosť -lego, knihu.
Vôbec to nie je málo, Vianoce nie sú o množstve darčekov.
Tiež kupujem každému jeden.
Dcéra dostane vždy 1 doma a po 1 u starých mám z oboch strán.