Koľko darčekov dávate rodičom a súrodencom?

19. dec 2021

Ahoj dievky, koľko darčekov dávate rodičom a súrodencom?

fadama
19. dec 2021

tento rok spoločný dostanú a každý ešte po jednom.

elizabet173
19. dec 2021

je to predsa o tom, ako to máte zaužívané v rodine. My sme sa dohodli, že si nebudeme so súrodencami dávať darčeky rodičov už nemám, keď ti to napíšem, nedáš nič? Niekto dáva päť v cene 50 eur, niekto jeden v cene 200 eur, nemôžeš sa predsa riadiť podľa MK

autor
19. dec 2021

@elizabet173 Ide mi skôr o to, že ja mám stále pocit, že či to bude stačiť. Ja som kúpila máme kvalitnú kozmetiku s ktorou je veľmi spokojná, docela drahú, k tomu pyžamo a tričko. Otcovi pyžamo a kvalitný parfém no a súrodenci mne darčeky nedávajú, ale ja im vždy dávam. Lenže furt mám takú dilemu či som nekúpila málo.

gladys_07
19. dec 2021

Mame davam asi 3-4 mensie plus peniaze, bratovi jeden, dalsim surodencom ziaden (po dohode) a ich detom po 2-3 darceky. Svokrovi jeden

0kristina0
19. dec 2021

Bud jeden spolocny alebo dam peniaze, tazko kupis niekomu nieco co nic nechce

loginexistuje
19. dec 2021

a preco davas ty surodencom ked oni nedavaju ved kup len rodicom a hotovo

dadulamamula
19. dec 2021

Ja dám mame jeden súrodencov nemám, muž neviem ci sa zloží so súrodencami na darček, a súrodencom nedáva nič.

dadulamamula
19. dec 2021

A načo dávaš darčeky ty keď oni tebe nedajú? Ja by som sa blbo cítila a ešte hlbšie z ich strany 🤔🤔🤔 im nekúpim nič a rodičom stačí..

autor
19. dec 2021

Tak ja im dávam, mne je blbé im nič nedáte aj keď oni mne nedajú nič.

loginexistuje
19. dec 2021

a im je mozno blbe to od teba prijimat

jana_eyre_2
19. dec 2021

Rodičov už nemám, svokre dáme dva dary - lampu do obývačky a fotoknihu.. súrodencom či mojím alebo sestram muza dávame len maličkosti, zväčša niečo jedle, pekne zabalené.. tento rok dám asi len med s nejakou malickostou, úplne sa mi minulo nejaké nadšenie nad prípravou darčekov.. dávame darčeky iba deťom v rodine.. detom zo širšej rodiny dávam tak - dospelým a pubertakom peniaze a mensim hračku a knižku..

deti95060810
19. dec 2021

súrodencom žiadne - majú svoje manželky, deti...
otcovi - jeden, a svokrovci tiež po jednom. Svokrovcom sme predplatili od januára ich obľúbené časopisy - záhradkár a krížovky...
tri darček dostane jedine naša najml. dcéra...má isté privilégia...😉

domcci72
19. dec 2021

ono je to rozne, kazdy to ma inak zauzivane, u nas je to tak, ze radsej jeden darcek kupim, ale teda som si nim ista, ze urobi radost, lebo o tom je to, nie o hodnote darceka, ale o tom aku emociu vyvola 🙂

janinah
19. dec 2021

Otcovi nesiem stromček na hrob.mamke som napiekla.ona už nič nepotrebuje.pyzam a papúč má na dva životy.surodencom nedávam.vianoce nie sú o daroch a už vôbec nie o pocite.ci si nedala málo.tiez k tomu raz dôjdeš.

henka123123
19. dec 2021

Bratovi tak za 60 eur..rodicom mojim darceky po cca 50 e na osobu.svokrovcok nic a mojim dedkovcom po 20 na osobu...neterka tych 60 a moje deti 150 spolu su dvaja

elizabet173
19. dec 2021

nerozumiem, prečo kupuješ súrodencom darčeky, keď oni tebe nie, ale je to tvoje rozhodnutie. A či to bude stačiť by ma vôbec netrápilo, pretože si rodičov neodflákla nejakým gýčom za päť eur.

sense
19. dec 2021

So súrodencami si nedávame, a mame som kúpila tento rok hru spoločenskú co chcela

ajka0207
19. dec 2021

Odkedy neoslovujeme štedrý deň spolu, tak si darčeky nedávame. Svokrovcom sa skladáme na jeden darček.

zmrzlinka2021
19. dec 2021

@autorka preco mas pocit, ze je to malo? Resp. mas pocit, ze lasku k cloveku urcuje hodnota / mnozstvo darov?

janka95
19. dec 2021

My mamke ockovi bratovi sestre svokre, svokrovi, svagrinke deťom a ocinovej sestre detickam,najviac syncekovi a partnerovi =D ja musím kúpiť darček mne by bolo smutno nemať pod stromčekom nič. Aj keby tam mala byť úplná drobnosť ako papučky 🙂

makova333
19. dec 2021

Autorka: hmm pocit viny nie je zrovna najlepsi dovod davat darceky.

mattkapd
19. dec 2021

Mam dve sestry.. Každá mame 2 deti.. My si navzájom nekupujeme nič.. Tento rok som kúpila drahy darček pre ocina tak mamine len nejakú blbosť lebo ma nič dobré nenapadlo..

iva4444
19. dec 2021

Rodicom som spravila kalendár s fotkami a bratovi tanieriky aké potreboval(Max do 10 eur) nikdy si nedávame drahé dary,veď predsa Vianoce nie sú len o Tom☺️

janewithane
19. dec 2021

A z kade myslíš, že ten pocit neistoty pramení? Tebe sa už stalo, že si si povedala, že hm dáko malo darčekov som dostala ja chúďatko smutné..?
Mne to znie trosku absurdne, aj malý darček keď je trefny vie predsa spraviť veľkú radosť .. a ešte mat takéto obavy u dospelých ľudí, čo si môžu pokúpit co chcú..

zuzanka.zuzu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
19. dec 2021

nič. iba môj syn prinesie babkám nejakú drobnosť - JEDNU a ešte raz - DROBNOSŤ (lebo na koňovi niektoré nechápu významu slov "jednu" a "drobnosť" preto zdôrazňujem 🙊). a už sa "teším" ako budem predávať na bazoši po sviatkoch darčeky od svokry 🙄

zuzliq
19. dec 2021

Mojim rodičom dáme spoločný darček (spolu so súrodencami) v hodnote zhruba 60 eur. Manžel daruje rodičom zhruba v takej hodnote samostatný darček. Kupujeme ešte krsniatkam, iným neteriam a synovcom nie. Takto nám to vyhovuje všetkým. Problém nie sú peniaze, skôr každý má, čo chce a potrebuje. Teda je toho vždy zbytočne veľa.

ajko2011
19. dec 2021

Ja dávam rodičom a súrodencom 1-2 darčeky. Kedy ako. Napríklad ja som roky kupovala aj švagrovi a švagrinej darček lebo sa "to patrí". Roky som nedostala od nich nič tak už druhý rok nedostanú ani oni. 🤭

bets
19. dec 2021

Rodičom a svokrovcom jeden spoločný darček, niečo praktické, čo potrebujú. K tomu každému niečo malé osobne ako napr. knihu, šatku, kozmetiku a pod. Súrodencom nedávame, mame takú dohodu. Ich deťom po jednom darčeku.

autor
19. dec 2021

@zmrzlinka2021 Neviem, mám to takto odjakživa, že či je to dosť, či to nie je málo.