Koho máme pozvať na krstiny?

16. aug 2021

Je taká situácia že nemáme rodičov už ani ja ani manžel, krstní rodičia budú manželova sestra s mužom. Moja sestra žije v zahraničí takže sa tiež nevie zúčastniť.
A tu sa ponúka otázka koho ešte pozvať? Príde mi to zvláštne aby sme boli len štyria a deti.
Koho každého ste mali na oslave vy?

elenka74
16. aug 2021

Ak máte nejakých dobrých rodinných kamarátov, známych, s ktorými sa bežne stretávate, ja by som pozvala aj ich.

pribinak
16. aug 2021

Priateľov s ktorými sa stretávate.

nafka0483
16. aug 2021

Ak vam je z rodiny niekto velmi blizky, mozno svojim sposobom "nahradil" rodicov - mozno tvoji krstni rodicia, manzelovi, alebo nejaka teta, babka, sesternice, bratranci... ak nikto z rodiny, tak potom ini blizki priatelia, s ktorymi mate dobre hlbsie vztahy a stretavate sa pravidelne.

miadi
16. aug 2021

Tak si pozvy naj kamosku s jej muzom .. koho chces.

paciko9
16. aug 2021

Nas bolo 10. Ziadne velke ceremonie. A zazila som svadbu kde boli len mladomanzelia a svedkovia.

sapetka
16. aug 2021

Skus najlepsie kamosky hned bude veselsie😊my sme mali tri krstiny takze nas bolo ako na svadbe🙈

sunshine_18
16. aug 2021

Starý rodičia, známy s ktorými sa bežne stretávate, priatelia..

anne_mary2
16. aug 2021

neviem, volat zase kamosky ci sesternicu na krstiny aby nas nebolo malo 🙈🙈🤔… to teda nie, ved nie som Cibulkova 🙂)
Ale ako ked vam to vadi, zavolaj koho chcete no 🙂) Za mna krstiny su o nasich rodicoch, krstnych rodicoch, a nas. Kazdy tu mame po jednejo surodenca a hotovo. Krst, obed, a domov, ziadna extra ceromonia..
Mate aspon bez starosti, date su v restike kto na ci ma chut, kolacik a hotovo 🙂) ale tak kazdy sme iny beriem 🙂) v mojom okoli vela ludi vola na krstiny siroku rodinu, znamych, za mna toto absolutne nie..

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
era777
16. aug 2021

my sme krstili maleho ja, muz, krstna, krstny (kamosi) to bolo vsetko, knaz je nas kamos, po krste sme sli vsetci do restiky aj nas fararko posedeli sme najedli sa zaplatila som obed a bolo 😉 nikto neutrpel traumu, ze sme nemali oslavu s 30timi ludmi 😂 prave naopak

zuzanaete
16. aug 2021

No my sme mali jeden krst, ze prisli len moji rodicia. Dolonca ani krstni rodicia sa nemohli zucastnit. 🙂 Ide o krst a nie o pocet hosti.

babalenka
16. aug 2021

Načo potrebuješ veľa ľudí? Podľa mňa sú dôležité dieťa a farár a krstný rodičia a vy.Inych na to nepotrebuješ

euka210
16. aug 2021

len rodicov a nasich surodencov s rodinami, pri prvom este dobru kamosku

sasesoe
16. aug 2021

Pri starsich sme mali nasich rodicov a surodencov s rodinami a bolo to takmer 30 ludi. Teraz sme to kvoli pan.sit. radsej zredukovali len na krstnych rodicov a starych rodicov a bolo to fajn 🙂 my sme pozyvali i knaza, ale to uz je individualne a nie kazdy i moze/chce.
No a mozno zvaz susedov 😀 (ako "bolestne", pri rodinach s malymi detmi si toho uziju...)

evkamotka
17. aug 2021

My sme mali jednych kamaratov (manzelia s 2 detmi), aj oni nas pozvali,ked krstili.
Ak chces nahrabat pocty, mozte pozvať aj vasich birmovnych rodicov alebo celkovo priatelov. No za sucasnej situacie asi aj dobre, ze vas bude menej. A babatko to mozno aj "oceni", adi rychlejsie, skoncite a nemusíš ho pol dna natahovat v restike.
Vedla je prispevok, ako kvoli covidu krst odkladaju, lebo ich bude vela, tak mozno aj dobre takto.