Ahojte baby 😉 kedy začínate s vianočnou výzdobou?
@tinaslukaskom prvá adventná nedeľa, aj to len adventný veniec. A na konariky čo mám celý rok vo váze, dám svetielka. Nič iné. Potom 24.12 ráno postavíme stromček. Alebo 23.vecer, uvidím ešte.
prve drobnosti okolo mikulasa. Ale len drobnosti. Realne najskor 23.12 vratane stromceka. Ziadne gycove tesco maniere od novembra.
Ja zdobím len stromček 24. ráno.
@tinaslukaskom strom a to az 22 akebo 23 vecer
@tinaslukaskom nirkedy som davala vselijake izdoby svietniky blbosti ale uz ma to preslo neznasam to potom odpratavat ale vzdy tesne pred vianocami nikdy nie na zaciatku decembra..v poslednej dobe sa mi uz ani ten strom opachu nechce zdobit a odzdobovat..rozmyslam ze kupim nejaky malicky
nemame ziadnu extra vyzdobu, takze tak 22.-23.12.
Stromcek kvoli detom aj sebe na Mikulasa 😉 neviem si predstavit robit den pred milujem atmosku, kolace okolo 15.decembra najskor
@tinaslukaskom 23.12. postavime a ozdobime stromcek a vtedy teda aj vianocna vyzdoba, az do konca vianoc. obdobia, teda do 6.1. resp. do prvej nedele po 6.1.
Včera som začala pomaly zdobiť spálňu. Prvý stromček už stojí pripravený na ozdobenie. Včera som len vetvičky porozťahovala 🙂
@tinaslukaskom 3.12.adventny a 22.12.veniec a pred dvermi a okna
Prvá adventný nedeľa vždy aby všetko bolo vyzdobené čiže deň pred tým robíme stromček veniec na dvere na bránu klasická výzdoba stôl jedálenský konferenčný stromček postavičky veci ktoré k tomu patria a svetielka tie už dávame koncom septembra ako začína byť skôr tma máme takú hviezdu v okne v obývačke plus francúzske okno riarovky dlhú reťaz povzem natiahnutú v kuchyni na oknách dcérka na okne aj mi spálňu retiazku na okne máme celoročne plus veľký lampáš a malý lampáš v obývačke tie máme tiež celoročne si zapneme kedy chceme ....ale my Vianoce milujeme obzvlášť dcérka 3+ takže preto už svetielka dávame koncom septembra
Koniec novembra, začiatok decembra. 😍💪
Po prvej návšteve vianočných trhov. Takže najbližšiu sobotu. A áno, som cvok a šibe mi. Ale neruší ma to 🤣🤣🤣 Stromček staviame až 23.
tak moja dcéra ako ju poznám bude zapínať vianočné svetlá čo sú na prístrešku už niekedy koncom novembra....aj pokričím po nej nech to vypne, ale tak ona sa z toho veĺmi teší.
inak všetko tesne pred sviatkami - 20 dec.
Adventny veniec od prvej adventnej nedele, stromcek robíme pred Mikulášom, lebo 25.12.ideme na dva tyzdne preč z domu, tak aby sme si užili aj ten nas. Inú výzdobu nemáme , iba na Štedrý den vytiahnem vianocny servis, obrus, svietnik.
@tinaslukaskom 1.decembra vyzdobíme stromček.
Robievam to väčšinou v noci z 22 na 23.dec. vtedy zabalím aj darčeky, urobim stromcek, ozdobim trochu dom, ponocujem. A syn si dáva svetielka na okno okolo Mikuláša, ma z toho radosť vždy mi pomôže.
Na prvú adventnú nedeľu.
@tinaslukaskom V prvú adventnú nedeľu staviame stromček, resp podľa množstva času pár dní pred. Výzdobu nemám prehnanú, žiadne Las Vegas, takže tých pár dekorácií kvôli deťom nie je náročné naaranžovať. Prípadne za pochodu ešte dorábam obrázky na okno, nejakú girlandu do detskej atď. Neviem si predstaviť zdobiť až tesne pred Vianocami, milujem to predvianočné obdobie. A potom v polke januára s radosťou všetko schovám a užívam si zas minimalizmus.
Vianočnú atmosféru si začíname robiť okolo Mikuláša a stromček staviame cca okolo 20.12.
22.-23.12.
Vianočnú výzdobu na Vianoce 🤷🏽♀️, tj 23-24.12
@tinaslukaskom výzdoba, piesne alebo nákup ozdôb až na začiatku adventu. Milujem obdobie adventu ešte viac ako samotný Štedrý deň a tak si ho chcem užiť a nepokaziť tým, že začnem už začiatkom novembra.
Veniec na prvu adventnu nedelu - zapalime prvu sviecky. A potom postupne pridavame - veniec na dvere, vetvicky do vazy, mensie dekoracie, tyzden pred Vianocami vianocne utierky, chnapky na horuce plechy, postelne obliecky, stromcek...
Potom nezabudnite dať milión fotiek na MK už od budúceho týždňa. 🎄
Už od prvej adventnej postupne vytahujem (poháre,svietniky)..a od Mikulasa sa už idem tak naplno viac aj sa pečie atď ..stromček vždy sme dávali keď deti boli malé v noci z 23 na 24,keďže nám ho doniesli anjelikovia ,ale posledné 3 roky zdobíme už všetci okolo 19-teho počas dňa . No teraz máme opäť bábätko tak asi začneme opäť 23 🙂 uvidíme 🙂
Čítam diskusiu a zamýšľam sa, na kedy vychádza prvá adventná. Zisťujem, že 3.12. Zrejme na Mikuláša zasvietime vonku na stromcekoch svetielka a vyzdobime zavetrie. Postupne popridavame s vacsim upratovaním ozdoby aj dovnútra. 😊
@tinaslukaskom adventom,,,4 týždne pred sviatkami,,,a to adventným vencom na stoloch a malou vianoč.ozdobou na dverách bytu..
10.12.
1. adventnou nedeľou