je podla vas skoro na vianocnu vyzdobu napriklad na oknach?
asi na mikulasa 🙂
no baby u nas uz ludia bezne maju stromky zapnute..... jak sa prechadzame s malym ta len kukam jak puk ze co to ma byt....
lenze u nas uz 26. decembra ich vyhadzuju pred dom.... takze ani necudo.....
ale podla mna to hlupost.....
ja som vzdy davala vsetko aj strom kolo 22-23.12 ale tento rok dame skor 🙂) troska... L🙂
den pred vianocami...............lebo ma neskonale jeduje, ze v obchodoch uz v oktobri, aby nahodou neprisli o biznis
vyzdoba okolo mikulasa (ak vobec), stromcek 23.12...a ine vetvicky a podobne veci tiez az 23.12.... to je psycho ze teraz uz stromceky a vyzdoba "strasi" od konca oktobra niekde 🙂))) a stromcek sa vyhadzuje/sklada po silvestry - dakedy po kraloch, ale skratili sme to... lebo normalne opadavaju a to potom je hroza, cely rok to vysavat 🙂))
Výzdobu na okná by som dala tak koncom novembra alebo až začiatkom decembra, a stromček staviame prvý decembrový týždeň.
ja zdobim pred prvou adventnou nedelou a myslim,ze to staci....naco skorej zdobit 😉 niektori u nas uz zacinaju teraz s vianocnou vyzdobou,neviem preco....
Nepatrim k ludom, ktori nadavaju na obchodne retazce za to ze v strede oktobra pripominaju vianoce, aspon ludia nezabudnu 😝 Osobne tiez tento rok vyzdobu nachystam skor, nielen poslednych par dni, aby som si ju aj stihla uzit. No ked som vcera cestou do obchodu uvidela v jednej zo zahrad rozsvieteny strom, zarazilo ma to - ved je este nadherna jesen...
Myslim ze tak ako zacina advent, je to optimalne 😉
vyzdobu zacnem robit ako zacne advent. a stromcek asi tak tyzden pred Vianocami
v noci z 23-24.12.maly sa ide zjasit ked sa rano zobudi a byt vonia vianocnym pecenim a stromcek svieti.to vsetko ma predsa na svedomi dedo mraz a nie rodicia 😉
...nezdobím..má byť tma 😀
Ja zacinam domcek postupne zdobit od prvej adventnej nedele t.j. adventny veniec + letne aranzmany vymienam za vianocne a stromcek zdobime najskor 22. alebo 23.12 🙂
byt zdobím prvú adventnu nedelu, a stromček sa stavia 24.12.
no ja asi na Mikuláša, a stromček asi týždeň pred vianocami. Inak by som začala aj hneď, deti sa s toho strašene tešia. Majú obrovskú radosť zo svetielok atď. 😀
začiatkom decembra, zatiaľ nakupujem o106 😀
Ja mám rada Vianočné sviatky a vôbec mi nevadí ani výzdoba v obchodoch, deťom sa vždy rozžiaria očká ked vidia tie krásne predvianočné výzdoby v supermarketoch a aspoň nám je veselo a tešíme sa spolu na Ježiška a darčeky 😉 ja zdobím postupne, adventný veniec v prvú adventnú nedeľu, dom a okná vysvietené tak od 17.decembra a kedže je teraz štedrý večer v pondelok tak stromček urobíme v sobotu, nech máme krásnu predvianočnú náladu. Nie som gýčová, ale prečo si neurobiť radosť a netešiť sa s rodinou a deťmi, žijeme len raz 😉
výzdoba v dome v prvú adventnú nedeľu, stromček okolo 22.-23.
Podla toho ako sa citis, ked mas radost z toho co robis a paci sa ti nazdobeny byt, tak preco nie ? Mne to osobne nevadi, zavisi aj od krajiny kde sa clovek nachadza 🙂 Ked je vonku krasne, slnecno a jesenne farby su neskutocne nadherne vsade naokolo, tak mam chut si to caro jesene predlzit hoci aj do Vianoc a nastartovat az vo Vianocny tyzden. Ale pokial je vsade zima, hmlisto a nechutne, tak mam chut zdobit a skraslit si domacnost. Takze je to o pocitoch a okolnostiach.
Paci sa mi advent, priprava, zdobenie, vsetko co k tomu patri, aj ten 4-tyzdnovy post a dlho ocakavane Vianoce. My sa vzdy ladime uz od Katariny, sv. Ondreja, dalej to startuje vsetko v 1. decembrovy tyzden, kde je vela pranostik a znamych mien s tym spojenych a u nas sa v rodine december velmi traduje a kazdy den sa robi nieco zaujimaveho.
Pre mna nieto divu si nechat napriklad Vianocny stromcek do 2.februara - HROMNICE, kdezto ludia zalamuju rukami a hovoria ze uz je davno po Vianociach. 🙂 😀 Takto si vzdy to krasne tajomnstvo odnasame az do februara, ktory je nudny, chladny a po tych krasnych sviatkoch chyba v domacnosti ta atmosfera, takze sa vzdy citime fajn, ked si to caro tymto sposobom zachovame 🙂
prvú adventnú nedeľu adventný svietnik do obývačky,ďalší do kuchyne,zvončeky na dvere.buď na mikuláša,alebo až v polkde decembra vyzdobím ostatné izby - svetielka, malé stromčeky, nálepky na okná.a veľký stromček pár dní alebo deň pred štedrým dňom.
výzdobu začneme dávať v prvý adventný víkend a s malou do Vianoc ešte dozdobíme (tento rok to budú naše prvé Vianoce vo vlastnom domčeku, tak dúfam, že budú nezabudnuteľné), stromček tesne pred Vianocami a u nás zostáva stromček aj do Veľkej noci...je to fakt extrém, ale keď mne je tak ľúto "odzdobiť" ho, keď je taký krásny🙂))))
na Mikulasa, kedze vtedy ma starsia narodeniny 😉 😉 😉
ja už som dala nálepky na okná - snehové vločky... to je zimná výzdoba, nie vianočná, tak si myslím, že to nie je prehnané... zvyšok asi na Mikuláša 🙂
na 1.adventnu nedelu, uz sa tesim, vcera - dnes umyvanie okien, dame dnes s malou nalepky...... jaj to bude radost v jej ockach, milujeme vsetko co sa tyka vianoc vseeeeeeeetko 🙂 🙂 🙂
tiez prvu adventnu nedelu.. nie vsak upne vsetko. kazdy den vytiahnem nejaku dekoraciu.. a cca od 13 dec, zacinam s pripravami na Vianoce tak na 100 % . teda zacinam piect a premyslat ake bude vecerne menu a tak 😉
par dni pred Vianocami...urcite podla mna nie skor, ako na mikulasa
stromcek az 24 decembra rano
Na prvu adventnu nedelu venec a nejaka vyzdobicka a ostatne 23. vecer.
Koncom novembra... Co som pokupila teraz, to uz mam vylozene.
ozdobky zacneme uz postupne krpata sa uz nevie dockat..... a ze aby nas mikulas s jeziskom nasli.....stromcek robime s tatom 23 v noci lebo unas ho nosi jezisko 🙂
Nám sa minulého Vianoce podarilo robiť vianočnú výzdobu 24.12 o 16.00 keď som došla z práce 😅 😀 skor nebol čas.
snad tohto roku aspon den pred viancoami stihneme
v prvu advetnu nedelu. teraz je pre mna este skoro 😉