Kedy začať s prípravami na svadbu?

10. mar 2022

Ahojte😊
V júli sa budeme s mojim brať. On už bol ženatý ja ešte nie. Nebude to veľká svadba cca 30 ľudí, ale s prípravou by som už aj chcela začať...nemame oznámenia, obrúčky, reštauráciu nič 🙈🙉 priateľ mi stále hovorí, že máme ešte kopec času...tak ja neviem stačí mesiac pred obradom vybaviť veci? Keďže som sa ešte nevydávala tak neviem...

janka0215
10. mar 2022

My sme väčšiu svadbu nachystali za 2 mesiace, ale mali sme pani, ktorá nám všetko vybavovala. Sama by som to určite za tú dobu nedala 🙈 mali sme mať 100 ľudí, ale kvôli opatreniam sa skresal počet na 50

andrejocka36
10. mar 2022

Na tvojom mieste by som už s prípravami začala. Reštaurácie už môžu mať termíny zarezervované. Neviem odkiaľ si. Niektoré nevesty presúvali termíny kvôli korone. Obrúčky by som tiež začala vyberať. Keď chceš mať na svadbe aj fotografa, takisto si nejakého nájdi a zarezervuj. Niektorí už majú rezervácie rok dopredu a nemusia byť voľní.

juliet86
10. mar 2022

zacni na mojasvadba.sk

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nominativ
10. mar 2022

No, držím palce, už preloženú svadbu z 2020 musela mať kamarátka v 2021 v utorok. A to koľko párov to dalo až na 2022.

Miesto, hudba, fotograf, obrúčky, koláče. Tým by som začala. Samozrejme, ak, tak kostol, termín atď... Ale to už máte zrejme.

nana8989
10. mar 2022

Najvyšší čas a aj to už asi budeš reštiku a pod. vyberať z toho čo zostalo hlavne keď sa máte brať v júli. My sme sa brali v 2017 v septembri a svadbu som riešila rok dopredu (myslím tie podstatne veci ako reštaurácia, fotograf, atď,...) a aj to niektoré veci co som chcela sa len zasmiali do telefónu, že aj ten rok je malo na rezervovanie 😂🙈

autor
10. mar 2022

@nominativ nemáme nič 🤦‍♀️ ja som môjmu vravela, že to nestíhame...aj rodina do mňa stuchala, že či už niečo mame....že som ho počuvla

evkamotka
10. mar 2022

Saty byvaju vybookovane aj rok vopred, aj fotograf, sala, kostol/matrika, dj. Nemate na co cakat

oblecenie99
10. mar 2022

Najprv som ti išla písať, že kľudne plánuj, kedy máš na to chuť, a uži si to, prečo nie? Ale to som počítala s tým, že svadba by mala byť tak o rok.. ale čítam, že už v júli. No najvyšší čas začať s prípravami. Napr. kľudne aj dnes. Ja som sa vydávala v v septembri 2018 a naša kameramanka nám dala vedieť tak cca v júli, že nepríde, sorry.. Tak som obvolala iných a nikoho som už samozrejme nezohnala, a tí vychytenejší a najlepší mi rovno povedali, že najbližší september majú voľný v roku 2020 (no áno, kto ešte vtedy tušil o nejakej korone.. :D ).

4stanka4
10. mar 2022

My sme zacali rok pred a to uz bol napr. fotograf co sme chceli zarezervovany. My sme mali ale velku svadbu ale urcitr by som uz necakala ak to mate mat v juli. Rataj ale s tym ze uz nebudes mat veci ktore si chcela. Ak teraz uvolnia opatrenia tak vsetci sa do toho pustia aby to do jesene kedy sa mozno vrati dalsia vlna stihli +vela svadieb je prelozenych o rok, dva

21anjelik19
10. mar 2022

Ojoooj ..drzim prsty aby si aj dačo zohnala ...ja som rok a pol mala pred svadbou vybavene vsetko dolezite (fotograf, kameraman, sála, dj, očepcenie, vyzdoba, ....) ..... takto tesne pred svadbou som uz len dolaďovala detaily ....
Joj preco pocuvas chlapa vo veciach do ktorych sa vyzna prd makovy..... ved chlapi si myslia ze samo sa to chapes

nominativ
10. mar 2022

Ak nemáte ani termín v kostole, ak sa idete brat v kostole, tak to môžete byť tiež celkom sklamaní s letnou svadbou. My sme mali za normálnych čias ešte a v zime a nebolo to len tak.

Veľa šťastia, hneď sa dajte do toho, snáď to pôjde bez nervov.

ciusinka
10. mar 2022

No urcite zavisi aj od lokality, ale zakladne veci ste uz mali mat vybavene - restauracia, fotograf, DJ - ti dobri su vybookovani aj na viac ako rok dopredu..My sme mali svadbu v juli v BA a restauraciu sme objednavali rok a 3 mesiace dopredu, a to sme brali posledny volny termin na cele leto..Hned sme rezervovali aj DJ a fotografa, ostatne veci sa daju riesit aj neskor..Takze na tvojom mieste na tom urcite zacnem robit a uvidis, co zistite, ci najdete este miesto na hostinu a ostatne veci..

autor
10. mar 2022

@ciusinka my sme lokalita Nové Mesto nad Váhom...ach jaj...tak šaty som si obkukovala ja nechcem klasiku bielu ale skôr staroružovú a pod. restiku no budeme mať cca 30 ľudí tak to by sa dalo dúfam...hudbu by sme mali mať DJ...obrúčky pôjdeme teda cez víkend kuknúť...on oblek...stres, panika 🙈🙉

buzby
10. mar 2022

No ja som sa vydávala pred 5 rokmi a kapela mala najbližší termín o rok a pol, takže určite treba nejaké veci porušiť už teraz.
Začala by som sálou, fotografom, kameramanom, aranžerkou, u ktorých si objednas len termín, zvyšok s
nimi doriešiš týždeň pred svadbou. Ja by som, ale obvolala aj kaderníka, kozmetiku, koláče, ak ti to nie je jedno a hlave teraz po korone, keď sa roztrhne vrece so svadbami.

markaterka
10. mar 2022

A kde budete mať svadbu? Na matrike, či v kostole? Šaty, oblek, fotograf, DJ, miestnosť, výzdoba, auto, kytica, prstene.
No už by si mala začať. Svadbu máte za tri mesiace.

autor
10. mar 2022

@nominativ ďakujem...pustim sa hneď do toho a môjho musím "stiahnuť" zo sebou nech sa zapojí

sirka9
10. mar 2022

no neviem, my sme mali svadbu v strede augusta a vsetko sme nachystali a vybavili za mesiac. a to sme si robili vsetko sami. ale zase je pravda, ze nasa svadba bola netradicna, obrad na urade, oslava na polovnickej chate. mali sme iba lavice ozdobene vonku pod stanmi, pecene prasa a kozľa, zakusky, zemiakovy salat co sme urobili doma, hudbu z auta a tortu mi spravila kamoska. tancovalo sa na trave pod stromami, okolo iba les. pokial chces ale normalnu svadbu, najvyssi cas zacat. minimalne ti treba zoznam, co treba vsetko a postupne vybavovat o odskrtavat. ono, uz len ta kadernicka byva plna.

oblecenie99
10. mar 2022

Autorka, určite nerob paniku, tak zase dať dokopy svadbu pre 30 ľudí je iné ako pre 300, neboj sa, stihnete všetko. Ak môžem poradiť, šaty môžeš popozerať aj v bazári, napr. na mojasvadba.sk, ak netrváš na tom, aby boli nové. Ja som ináč tiež mala svadobné do ružova (púdrovú ;) ).

autor
10. mar 2022

@markaterka matrika....ja by som chcela kostol, ale môj už bol ženatý...sice iba 18 mesiacov ale už nemôže v kostole

bolarazjedna
10. mar 2022

Určite už teraz vybavuje sálu - restiku, výzdobu, fotografa, kameru, termín sobáša na úrade aj DJ/kapelu, keďže je problém nájsť takého, kto aj ma dobre recenzie, vyhovuje (napr sála svojou veľkosťou) a ešte aj majú voľný termín na daný dátum. My sme sa zasnúbili v januári a v podstate hneď sme začali riešiť svadbu, vedeli sme, že to chceme približne v case jún - september, termín sme vybrali až keď sme vyššie uvedene služby obehali/obtelefonovali a podla toho, kedy mali všetci voľný termín, sme určili dátum 20.7. (asi o takomto čase v marci sme už termín určený mali, a teda tie najdôležitejšie služby rezervovane). Čiže podľa mňa, bez ohľadu na počet hostí, je najväčší čas začať

petkasaurus
10. mar 2022

My mame začiatkom juna, riesime to teraz od vikendu, lebo je to svadba narýchlo.. Tiez mensia, farar nam dal vybrat termin aky chceme, este aj maj nam ponukal.. Reštaurácia (taka stredna trieda) na prvy pokus.. Sak oni si to vyzdobia, DJ mat nebudeme, lebo malo ludi.. Akurat ze fotograf je kamos a chvalabohu jedna super vizazistka ta ma miesto, aj uces robi.. To su naj veci podla mna, ostatne uz rychlo.. Jo a v pondelok som si objednala saty aj topanky..

radkaradix
10. mar 2022

zalezi, ake su tvoje predstavy.. jasne, ze chlap neriesi a ma kopec casu :D :D zeny, ktore sa na svadbu tesia, si ju vedia planovat pokojne aj rok-dva vopred a maju na vsetko dost casu a uzivaju si to. Vy to asi tak neprezivate, takze si myslim, ze na poslednu chvilu by sa dalo vsetko vybavit, aj za par dni, ak vam nezalezi, kde to bude, ake saty, ake kvety, ake oznamenia (alebo aj ziadne)..

jaskolka
10. mar 2022

Na 30 ľudí svadbu nie je to ešte sibenicny dátum, ale "kopu času" už nemáte určite
Zaregistruj sa na svadba.sk tam ozaj máš skvelé rady, aj tipy ci pomôcky, čo treba, ako to zariadiť a podobne

autor
10. mar 2022

@petkasaurus ahoj a odkiaľ si si objednala šaty a topánky?

petkasaurus
10. mar 2022

Ja z anglicka, lebo uz potrebujem saty na velke brusko a na svk nic moc vyber, no.. 7.3.som objednala a 16.3.ich mam tu.. Topanky klasika eshop tu na svk.

euka210
10. mar 2022

Urcite uz je cas...hlavne vybavenie a zajednanie obradu a saly, datum. Niekde sa caka aj rok, ale to asi nebude Vasa oblast. My sme mali v okt.a od maja sme to uz poriadnejsie zacali riesit...stale po troche bieco.