Ahojte, s mojim snúbencom sme sa zasnúbili a chcela by som sa opýtať že akú dlhu dobu Vám trvalo naplánovať svadbu? Chceli by sme svadbu až v lete v roku 2023..nakoľko by sa jednalo o väčšiu svadbu, nechceme to plánovať na poslednú chvíľku ale všetko postupne. Kedy by ste začali dohadovať kostol, sálu a podobne?
Ďakujem za každé rady🙂
moja sesternica dva roky dopredu.. ledva nasli salu..ja by som zacala od saly hladat termin.. aspon by si mala prehlad o datumoch
my sme mali za mesiac vsetko naplanovane,,, ale mali sme len 13 ludi (este pred covidom)
My sme sa zasnubili v 9/2016 a svadba bola v 9/2017. Začala som riešiť tie hlavné veci ako sála, DJ, fotograf hneď ako sme sa zasnubili 😊 v novembri som mala už aj zajednané šaty... A potom všetko tak postupne som zariadovala, a vždy kúpila keď mi niečo padlo do oka 🤗 prajem príjemné prípravy ❤️
my sme boli zasnúbení 5 mesiacov a chystali sme svadbu pre 90 hostí. Nakoniec nás bolo len 25, kvôli covidu.. ale aj tak sme mali prakticky všetko nachystané pre 90, len sme nahlásili menší pocet ľudí cateringu a zrušili sme DJa.
Začala by som hneď ... nevravím že bezhlavo plánovať a zajednavat ... ale robiť si prehľad, kde by ste to chceli mat, či je to miesto vyťažené alebo nie, na ako dlho dopredu atd ... záleží asi aj od mesta a od “oblubenosti” sály ale my sme sa zasnúbili 9/2018 a povedali sme si že však sa nenahlime že kľudne koncom 2019 by sme sa chceli brat a mala som vyhladnutu jednu krásnu sálu a prišli sme tam všetko super, páčilo sa nám aj služby aj miesto a teda sa pýtam že ako sú na tom s voľnými termínmi a pani na mna že prvá voľna sobota je v októbri 2020🤦♀️ A ja že prosím??? Dva roky dopredu máte všetko zajednane? A ona že áno.. takze to padlo a nakoniec po väčšom hľadaní sme našli krásne miesto kde mali voľne “už” na október 2019 (zajednavali sme termín v októbri 2018, čiže rok dopredu a od toho sa už odvíjalo všetko ostatne🤷♀️) a dobre sme stihli lebo ak by sme sa rozhodli čakať na rok 2020 asi by sme pre covid svadbu ani nemali, tak sme zvládli klasiku pre 70 ľudí a bez obmedzení 🥂🍾
Skús sa inšpirovať skôr na stránke mojasvadba.sk
Aspoň Róm do predu 🙂. Miest fotograf kamerama určite. Ostate tak 3-4 mesiace pred.
Salu tak rok až rok a pol dopredu. No a zvyšok zariadia za mesiac- dva. Najdlhšie sa čaká na sálu. Hlavne, keď chceš veľkú svadbu. My sme mali pozvaných 120 hostí, hľadali sme sály do 150 ľudí. Našli sme vyhovujúcu za jeden večer, zašli sme tam, majiteľ pozrel do diára (to bol jún 2016 a spýtal sa nám, či nám to ponáhľa, lebo najbližší voľný termín má v septembri 2017. Mali sme svadbu v októbri 2017). Takže na dobrú sálu, takú čo spĺňa tvoje požiadavky a je v dobrej cene a ok lokalite, na takú si počkáš. Zasa kamarátka sa vydávala tento rok v lete a sálu im jednu zrušili a na druhú im dali termín o 3 týždne, lebo tam mali úplne prázdno. Pravda je, že to bola maličká svadba, ani nie 30 ľudí a také sály sa zháňajú ľahšie. 20 ľudí natlačíš k jednému stolu kdekoľvek. Ale ak teda plánuješ veľkú svadbu, tak pozerajte sálu už teraz a choďte si ju rezervovať hneď v novom roku ako to bude možné. Veľké sály sú vybookované rok a viac vopred.
Leto je vzdy najviac obsadené, plus od lokality zalezi a moznosti v nej.. zaklad miesto-sala. Niekde stačí par mesiacov, inde, rok
vybavili sme svadbu za 2 týždne... cca 30 ľudí.
My sme sa zasnubili v januári, svadba bola o pol roka v juli. Hostí 130, a keďže s manželom pochádzam z dedín 150km od seba, museli sme zabezpečiť ešte aj ubytovanie polovice hostí. Myslím si, že ten čas pohodlne stačil na všetky prípravy, ale venovali sme sa tomu skoro každý deň.
Sála, kapela, fotograf, kameraman... To sú asi najviac náročné termínovo - vy musíte vedieť, nakoľko ste nároční. Sú sály, ktoré sú 2 roky dopredu už vybukované. Takisto nájsť dobrú kapelu, kameramana, atď. môže byť ťažšie a ešte aby všetci mali voľno v ten istý vysnívaný deň. Možno to by som vyriešila už teraz. Ale dá sa to aj neskor. Ja mam pocit, že sme mali úžasnú svadbu s úžasnými profesionálmi na super mieste, takže to nebolo také, že sme sa len uskromnili s tým, čo nám ostalo....
Ďakujem Vám za všetky rady. Asi teda počkáme ešte do nejakého mája, a potom by sme to začali riešiť aspoň tie hlavne veci. Nakoľko bývam vo väčšom meste a neviem ako to tu je veľmi žiadané, takze skúsime popozerať ze kde by sa nám to vlastne páčilo. A tiež snúbenec nebýva kde ja takze musíme riešiť aj ubytovanie pre jeho stranu rodiny.
Chcela som sa ešte opýtať, či nahdou nemáte odporúčanie na nejakú stránku, pripadne nejaký diár, organizér (aby som na nič nezabudla pri plánovaní) respektivne podľa čoho ste všetko panovali aby sa na nič nezabudlo. Nakoľko v mojom okoli mala svadbu naposledy mamina tak neviem sa v tom až tak hýbať 😀
Skús kuk na mojasvadba.sk ako to tu už bolo spomenuté.. myslím,že tam sa dozvieš všetko podstatné. A čo sa týka diára ja mám od wedding avenue https://www.megaknihy.sk/kalendare/329472-svado... je to milé a praktické ako plánovač a zároveň budeš mať spomienku.
A čo sa týka času, kedy začať kľudne po novom roku by som začala aspoň tou sálou a fotografom/kameramanom.. tí lepší majú plno aj na rok a pol - dva dopredu... A aj keď si z väčšieho mesta nie vždy je to záruka,že je tam veľa pekných miest. Napr. v KE sa mi reálne páčia iba 3 miesta kde by som si vedela predstaviť moju svadbu. Ale to je o osobných preferenciach. ☺️
Ahoj....ja keď som sa vydavala,tak 2 mesiace sme pripravovali...ale zavisi to od mesta,vytazenosti,ci chces specialny datum atd.