Kedy svadbu s deťmi?

21ivka
18. okt 2018

Ahojte 😊 S partnerom máme momentálne 3 mes bábätko. Plánujeme svadbu, ale sme na vazkach s termínom kvôli drobcovi. Partner by chcel v máji to bude mať malý 10 mes Ja som asi skôr za september. Predsa len bude mať stuplik už vyše roka (1,2). Už by papal aj normálnu stravu, vedel by chodiť a aj by ho asi skôr niekto popestoval. Podotýkam, že kojim a rada by som aj do roka ak sa bude dať. Aké máte skúsenosti?

jana_eyre
18. okt 2018

@21ivka ja som sa vydavala, ked mal prvy syn 13m a bola som v 4tom mesiaci tehotenstva.. moj syn bol dost introvertny typ co nedokazal byt na rukach ani babke, chcel mna alebo tatu (ani sa necudujem, ked sme boli len my s nim) no a nas obrad vyzeral asi tak, ze bol prerusovanym miernym placom, ze chce ist k nam.. nasa hostina bola taka, ze bol stale u nas a zazeral na vsetkych naokolo 😂😂 ale zasa, kedze ja neznasam svadby, toboz tu moju, bola som rada ze sa na neho mozem vyhovorit a ist o 19tej domov..

zamna, ak by som este raz riesila, mala by som svadbu iba so svedkami, ale zase ak by som bola "svadbovy typ" , tak najlepsie ked je babo malicke a prespi v kociku, alebo starsie a zabavi sa spolu s ostatnymi.. nejaky velky rozdiel medzi 10m a 14m nevidim co sa tyka starostlivosti.. ale to je len moj usudok .

michelle567
18. okt 2018

Nas mal 9mesiacov ked sme mali svadbu a bolo to super. Ale zasa mali sme malu svadbu do 20ludi. a trvala do 11. Zalezi na vasej predstave aku chcete svadbu. Ale my sme boli spokojni 🙂 chodit este nevedel ale vzali sme mu choditko a v nom tam lietal po celom parkete, keby zacal chodit museli by sme cihat na neho a davat vacsi pozor. Tak to bolo bezpecnejsie... A kym bol taky maly ani mu tak nevadil hluk. O 8 zaspal v kociku dala som mu vatu do usi a tam spinkal pri hudbe s nami do tej 11. Tiez som este kojila tak sem tam som odbehla ho nakojit, moji svedkovia mali v tom penzione izbu tak bolo kde...

janickacrazy
18. okt 2018

@21ivka No to, že bude chodiť nie je úplne isté, moj druhý syn začal chodiť až v 16,5mes. napr. a či je to výhoda tak to úplne si nemyslím, skor naopak, budete ho musieť nahánať po celej sále. Tiež s tým jedením je to diskutabilné, nakojiť dieťa je jednoduchšie ako dostať do neho príkrm, pokiaľ teda nebude veľký papkáč. Za mna asi tak, že čím menšie bábo, tým lepšie, menšie viac spí, hocikto ho povozí v kočíku, ale tak je to na vás.

deti95060810
18. okt 2018

radšej by som volila ten máj...
s tým kojením vlastne priať si môžeš ale ako to v skutočnosti dopadne uvidíš sama...

ellieellie
18. okt 2018

Je to pekné, že myslíš na synčeka a chceš sa mu prispôsobiť, ale úprimne, môžeš si to akokoľvek naplánovať, aj tak to bude úplne inak 🙂 Tak to skrátka s deťmi je. Podľa chodenia by som termín určite neplánovala, poznám veľa detí, ktoré chodia už ako 9-10 mesačné. A ešte viac takých, ktoré nechodia ani v 14 mesiacoch. Tuhú stravu bude papať aj ako 10 mesačný a čo sa týka opatrovania - ten, kto je ochotný ti postrážiť dieťa, postráži 10 mesačné, rovnako dobre aj 14 mesačné, nevidím v tom problém. Spravte, ako to cítite a chcete vy. Ja by som si priala, aby sme už boli svoji, takže radšej svadbu skôr 🙂

miadi
19. okt 2018

Radsej to urobte skor kym este nechodi vtedy su deti este prisposobive hnet ako zacne chodit bude tvrdohlavsie vdaka pocitu nezavyslosti a bude tam pobehovat krizom krazom hlavne kde nema😆Na kojenie sa nespoliehaj to je vo hviezdach. V maji je aj krajsie pocasie ako v septembri

sasunka
19. okt 2018

@21ivka Nasa mala 5 mesiacov a bolo to skvele kedze take babo lezi v kociku alebo je niekomu na rukach. Pocas obradu sa zobudila a chcela pit tak jej moja mama dala moje odsate mlieko a ja som ani nic netusila. Podla mna lepsie cim skor - vies ako sa hovori - male deti, male starosti, velke deti, velke starosti 😉

patrica8
19. okt 2018

Poradim ti co najskor. Uz aj ten maj je neskoro, vzhladom na vek dietata. Radsej nech je este v kociku, len nakojis a nic neriesis. Povozi/prebali ho hocikto. Moji obaja chodili ked nemali ani 10m, starsi zniesol hocikoho aj cudzieho, mladsi nezniesol ani babky a moju sestru.
Alebo potom pockat az ked bude mat vyse 3-4rokov. To uz deti viac chapu, vies sa s nimi lepsie dohodnut.