Chystame sa prvy krat na krstiny. Mam 2 otazky, a budem rada, ak mi poradite. 1) darcek sa dava pred kostolom pred krstinami, alebo az po krstinach pred kostolom, alebo az v restauracii na oslave?, 2) Co sa povie rodicom babatka pri davani darceka? Blahozelam?
U nas po krstinach sa dava dietatku krizik na čelo so slovami: Vitaj medzi nami( Božie dieta) A popraje sa mu zdravie stastie a nech ho Pan Boh ochranuje a sprevadza po cely zivot. Darcek sa dava az doma. Nebudes predsa pred kostolom mávat obalkami alebo vytahovat darcekove tasky.
@zuzinka888 Nakolko sa k nim domov nepojde, tak teda je vhodne dat darcek az v restauracii?
Keď idete rovno na do kostola, tak darček dáte v reštaurácii na hostine. Určite nie v kostole.
Ano v restike. Ako ket idete oslavovat dospeleho. RODIČIA BABATKA BY TA MALI PRIVITAT U MAS TO ROBIA S BABOM NA RUKACH KOLI TOMU KRIZIKU A DAS IM DARCEK ALEBO OBALKU. Dava sa darcek aj rodicom- flasa vina, cokoladka kava. Alebo vtipny darcek napr stuple do usi osviezovac vzduchu, ...my sme dostali aj respiratory a gumene rukavice( ockovi na prebalovanie) bolo to davno pred coronou- a vyuzili sme ked prisla. Ale to davaju skor kamarati. Neviem aky vztah mas k rodicom a babatku.
Ja som davala pred krstinami teda pred “obratom” ci ako sa to nazve este sme sli k nim domov na kavu a spolu do kostola. A nehovorili sme nic len ako pripitok na oslave bolo ze aby bolo babatko zdrave .