Minulý rok som postrehla v rádiu, že im sviatok pripadá na dnešný deň, t.j. 11.1. Ale teraz na nete nachádzam všade, že oslavujú na Mareka, čiže 25.4. Kedy oslavujete vy?
Ano Markus oslavuje v aprily, ako som sa docitala aj ja,
je to krasne meno aj ja ho chcem ak bude chlapcek, velmi sa mi paci Marcus Jacob...
ja som narodena a mareka 25.4.zrovna na mojho byvaleho priatela ☹ .
a nie je to jedno? 😅 oslavujte vtedy, ked sa to hodi vam, za jeho zivota mu meniny mozno este niekolkokrat presunu, ako sa to stalo napr. mojmu otcovi 😀
ja mam dnes v kalendari napisane Marco, Malvina. Tak mozu oslavovat asi dnes 😉
My oslavujeme Markusa na našeho Mareka🙂
aj my na Mareka,ale už som počula aj iné dátumy....a ani kalendáre nie sú jednotné v mnohých menách 😒
My mame Marca a tiez riesime tento problem , v diariku Eva je Marco, Malvina 11.1. a na nete som nasla 25.4. 🙂 Tak netusim,ale oslavu pripravujem na sobotu 😉 😅
ja by som oslavovala na mareka
Marco ma meniny 11.1. Nema nic spolocne s menom Marek. Ked uz tak s menom Marcel,Marcus. Marko s ,,k,, vraj ma meniny na Mareka aj ked nechapem kto to vymyslel...
ahojte .. aj môj syn je Marco a má meniny zajtra je to aj v kalendári aj keď nie v každom, ale my sme si kúpili taký v ktorom je...takže všetko najlepšie všetkým MARCOM 🙂 🙂 🙂
My oslavujeme 11.1.
prosim vas ako sa da povedat zdrobnenina na meno Marko???
Podľa mňa by to malo byť 25.4. Je to vo viacerých štátoch aj u nás v kalendároch. Najlepšie by bolo, keby sa to urovnalo aj v kalendároch čo sa dajú bežne kúpiť v obchodoch, lebo hlavne "babičky" majú potom z toho choas...
http://calendar.zoznam.sk/search_nameday-sk.php...
http://www.papuce.eu/kalendar_mien.html
http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php#A...
čo som sa ja dočítala, tak od Marcus je odvodené Marcel, tak vtedy by mali mať menini aj ja mám Daniel Marcus...
marek-marko, meninuju spolu, a Marečko,-u je zdorobnenina 🙂 mne sa to meno paci, lebo sa neda niako skaredo zavolat 🙂
mi mame tie marka a oslavujeme to 11.1. lebo marek je marek a marko je marko to su dva rozlicne mena ale tiez to nie je v kazdom kalendari, kupujeme iba taky kde je to meno,bola by som rada keby to bolo uz v kazdom kalendari boli by sme spokojny marika
Marko je 25.4. a Marco je 11.1.
Tak ja zase co kukam na internete kalendáre tak všade je 25.4 na Mareka júj no aj my mame Marca ale ešte neoslavoval meniny ;)) tak asi apríl
tiež mám krsna Marca a oslavuje vzdy na Mareka.. teda ked aj nas drobec 25,4
Marko je vo vacsine kalendarov spolu s Marekom ale v niekt je Marco s C v januari myslim 11
Mame Marka a oslavujeme na Mareka, tatino je Marek, tak chlapi oslavuju spolu 🙂
Vkuse o tom čítam....A prešla som rôzne kalendáre, články, či už slovenské alebo zahraničné....Výhoda je v tom, že si môžme vybrať....ale po správnosti čo ja viem meno Marco má 11.1. a Marko je odvodené od Mareka(češky vedia prečo) a oslavujú na Mareka, čiže 25.4.....Takže ja mám Marka a budem oslavovať 25.4. 😉
Nemáte niekto doma kalendár, kde má meniny Marco zajtra 11.1.2015??? ☹ ☹ nikde taký neviem zohnať..
ja mam Markusa a ten ma meniny 25.4.
Milé dámy,mohla by mi niektorá z Vás poslať nejaký link na kalendár, v ktorom má Marco meniny 11.1.? Náš syn sa volá Marco,meno sme vyberali z talianskeho kalendára, dokonca aj malý je narodený v Taliansku, keďže tu obaja dlhší čas žijeme a pracujeme,a tam sa jasne píše, že meno Marco pripadá na 24. apríla... Ako u nás Marek,pretože Marco po taliansky je Marek po slovensky...Ak sa mylim,uznam svoj omyl,ale nikde som nenašiel relevantný dôkaz...Ďakujem
@zigzag Marenko ☺ tak zvyknem povedat mojmu Markovi
@pauloo mi máme marka a voláme ho marusko alebo marik
@pauloo ja ho volam Marenko
sestrin je Marco a oslavuje 25.4. 🙂