Ahojte,neviete nahodou kedy ma meniny Máša?
Zapisu toto meno na matrike?
Dik,ale to je clanok z roku 2009,tak sa doba uz trosku zmenila...myslim,ze aj co sa mien tyka😉
Znie to skôr rusky, ale ani v ich kalendári nie je. Možno je to meno odvodené a je to skôr domáca verzia mena?
@lucia240982, pokial sa nemylim, tento zakon sa nemenil. Takze alebo najdes krajinu,kde meno Masa oficialne uznavaju alebo budes po ruskom vzore svoju Mariu volat Masa...
Skusila by som Nemcov, oni Masu v zozname oficialnych mien maju... (v tvare Mascha, ale mali by to potvrdit)
Máša je Maria na Ukrajine.
Dakujem,ja som to hladala v ruskom a tiez som nenasla,ani v ukrajinskom..uz viem aspon preco,ked je to Maria,hladala som Masu.
Dik za rady
@lucia240982 Urcite ti Masu na matrike zapisu. Moja neter (11-rocna) je Masa. Normalne ju v Bratislave na matrike zapisali.
Ale teda, meniny v SK kalendari nema. A myslim ze ani v ziadnom inom. Zial.
@lucia240982 vsak Masa je Maria...takze 12.9.
@boba2012
Fakt?
Super,to si nas potesila😉
@vroni
Neviete mi povedat kedy na v nemeckom zozname meniny Masha?
Hladala som to,no asi zle,lebo som to nenasla.
Dakujem
@lucia240982, kedykolvek na Mariu. Takze uvadzaju 1. januar, 15. august, 12. september, proste kedykolvek, kde sa mota nejaka Maria. Nemci nevyknu "meninovat", takze ich zoznamy su podstatne "volnejsie" nez tie slovenske (mozes pozriet napriklad na www.vorname.de)
@boba2012
Mozem sa opytat,kedy Vasa Masa oslavuje meniny a v akom tvare ste ju zapisovali Máša,ci Masha?
Trebalo to meno nejak na matrike dokladovat?
@lucia240982 Uprimne, ani neviem kedy oslavuje, ale myslim ze na Mariu (aby sa nepovedalo, ze nema chuda meniny🙂) A je krstena normalne Máša. Myslim, ze sestra k tomu nic nedokladovala.
@boba2012
Dakujem za info😉
Na Nariu,dnes 12.9😉
http://www.babyweb.sk/meno-masa-nezapisu-joseho...