Kedy a ako teraz krstíte detičky?

3. jan 2022

Máme 2m, do vianoc sme to nestihli lebo sme s mužom boli na dieťa sami a nevedeli kde je sever, síce sme aj naďalej sami ale už by sme radi babo okrstili ale je mi ľúto že sa nemôžeme ísť potom najesť niekam ako ľudia.. vy ako krstite v tejto super dobe? Voláte celú rodinu a varíte tonu jedla doma alebo len kostol a potom každý domov, či ste len vy a krstni rodicia? Ja by som rada aj starých rodičov a mojich súrodencov aspoň, no len potom doma to nachovat nepripadá v úvahu(catering by šlo vybaviť ale nemám to všetko kde usadiť), a je mi ľúto byť len s krst. rodičmi.. :( ach kedy už skončí táto sprostá covid doba...

evkamotka
3. jan 2022

Nám sa narodil syn v januári 2020 tak sme počkali do júna a oplatilo sa. V lete nebudú tieto opatrenia,počkajte. Mali sme štandardné krstiny v reštike a so vsetkymi

miskamicha
3. jan 2022

My cakame..aspon do aprila/maja. Teraz ma dcerka 15 dni.

ivangeline
3. jan 2022

Kostol a krsny rodicia na navsteve u nas..

mirkasmile
3. jan 2022

Snúbencova sestra bude mať teraz dieťa, termín ma o týždeň, krst budú mať vo februári alebo marci.
A čisto iba doma budú mať jej (snúbencovych) rodičov + jej muža rodičov a brata + ja. Krsnymi rodičmi budeme my. A to stačí 😀 s varením pomôžeme so svokrou a stačí nám 😀
Ak však chcete reštauráciu.....buď počkáte do toho leta, lebo 100000% sa uvoľnia opatrenia, alebo ak ste očkovaní/prekonaní, tak restiky majú povolene 50% kapacity prevádzky

marca12
3. jan 2022

V potoku za domov pokrstime 🤣prepac. Ale ved restauracie na vydaj fungovali,nebol problem a ani nebude problem objednat jedlo domov. Pozvi koho chces. Na krstiny sa u nas v rodine aj tak pozyva len najblizsia rodina,cize rodicia a surodenci. Nevolame si tety,strykov

autor
3. jan 2022

@marca12 vďaka za tvoju super radu, ešte raz si prečítaj moje otázky... Ak pozveme aj našich rodičov a našich súrodencov,je nás všetkých dokopy 11 bez dieťaťa, ty by si to mala kam dôstojne usadiť ? Pochybujem, preto som sa pýtala, že ako toto ženy riesia teraz...

julie19
3. jan 2022

Mala sa narodila v novembri 2020 a čakali sme až do júna 🙈 … bolo to síce dlho ale manžel je z veľkej rodiny a všetci žijú ďaleko, cez niekoľko okresov na všetky smery, tak sme čakali a hneď ako to vyzeralo že môžme oslavovať normálne niekde v testuje tak sme to urobili … dcéra už bola síce posmrtne veľká ale mali sme to spoločne s manželovimi 30. narodkami a tak sme oslávili ako sme chceli ;)

fleur1111
3. jan 2022

My plánujeme krstiny budúci mesiac, budeme doma a jedlo objednáme z reštaurácie, pozývať budeme len najbližšiu rodinu.

biem22
3. jan 2022

Normálne sme mali krstiny doma, moji rodičia, moje sestry s rodinami , manželovi rodičia, jeho babka a brat. Tak isto to mala pár mesiacov predtým sestra. V oboch prípadoch sa uvarila polievka, urobili 2 šaláty a rezne. Plus teda ešte nejaké drobnosti, v našom prípade svokra objednala koláče a my tortu. Obed samozrejme nejedli naraz, ale postupne.

marca12
3. jan 2022

Ano mala,viem usadit aj 20 ludi. Ale ak nemas kam usadit,tak bohuzial. Ak trvate na hostine,pockajte si na otvorenie restauracii alebo pokrstite a oslava bude,ked budu menej prisne opatrenia. Ja som to nemyslela ako vysmech,ale to prve ma napadlo pri precitani nadpisu ako vtip,nie urazku. Ospravedlnujem sa,ak to vyznelo hlupo.

elizabet173
3. jan 2022

tak nás bolo 18 bez dieťaťa, usadiť som mala kde, ale ak nemáš na to priestor, počkala by som, prípadne pokrstila a oslavu urobila neskôr

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
3. jan 2022

@daddyasmr ak to je zbytočné pre teba, ok niekto iný môže mať názor opačný. Ži a nechaj žiť

tortelinka
3. jan 2022

@daddyasmr ako pre koho

bimbambim
3. jan 2022

Tak okrsti len vy dvaja s mužom a krstnými rodičmi a oslavu spravíte na jar keď už nebudú také opatrenia.Alebo objednať restiku a pôjdete do reštaurácie na obed

aurorastone
1. feb 2022

@julie19 ahoj môžem sa spýtať, ako ste to zvládli s polročným drobcom, mala bola v pohode ? Viem, že každé dieťa je ináč temperamentne ale teda nejak si vyčítam že sme nedali pokrstiť skor keď bol ešte maličký a väčšinu času ticho spinkal 😖

julie19
1. feb 2022

@aurorastone no tiež som povedala že ďalšie dieťa krstim rovno po narodení a hotovo… celý krst prerevala, vôbec sme nepočuli farára čo mame robiť… u nás sa totiž krstí ráno po rannej omši takže to vychádza na cca 9:00 a to bol zrovna čas kedy chodila mala prvý krát cez deň spinkať takže bola unavená a nervózna 🙄🤷‍♀️ Hneď po krste zaspala v kočíku a na oslave už bola v pohode

evkamotka
1. feb 2022

@aurorastone nas mal pol roka a bolo to v pohode. On bol od zaciatku fajn babatko. Koncom juna sme to dali, bolo pekne, vzali sme kocik s vajickom, aby sa mohol obzerat. Cez obrad sa hral s malou hrackou, obzeral sa. Cez hostinu si ho hostia postriedali, viaceri ho kvoli covidu videli az pol rocneho prvy raz. Ked mal spat, krstna ho sla pokocikovat po okoli restiky. To teple pocasie bolo sikovne, babo len tak polozene aj v kostole aj restike, neriesili sme obliekanie