Kamarátka očakáva, že si ju zavolám za svedka

14. jún 2023

Ahojte kočky, budem sa vydávať, a zvolila som si za svedkynu kamošku mne srdcom najbližšiu. Čo mi však robí starosť je moja ďalšia kamoška ktorej som bola za svedka ja, pretože automaticky očakáva že si ju zavolam za svedkynu tiež. Ako jej to vysvetliť tak aby sa neurazila že som si zvolila niekoho iného? Má dosť komplikovanú povahu. Dik za názory

bolarazjedna
14. jún 2023

Hmmm... Tak ak je to skutočná kamarátka, pochopí to podľa mňa. Ja som bola svedkynou mojej sestry, a nevolala som ju späť, tiež som mala za svedkynou najlepšiu kamošku. Mojej sestre to nevadilo.
Nijako sa jej nemusíš ospravedlniť, ani vysvetľovať,. Ak sa pýta, povedz, že nech sa nehnevá, už si zvolila inú osobu.

paciko9
15. jún 2023

Kriste pane,to este ozaj funguje,ked si bola ty jej ,tak sa musis vratit. Ja som myslela,ze to uz nikto neriesi. A ako vies, ze to automaticky ocakava? Moja naj kamoska, sa vydavala a nebola som jej na svadbe. Mali obmedzeny pocet a nerobila som stoho caviky.

vkatush
15. jún 2023

Vôbec nerieš.
Ja som bola kamoške, čo sa poznáme od detstva nejakých 20 rokov.
Ona mne nebola, lebo som chcela kamošku, s ktorou sa poznáme len zopár.

Kamoš bol už 3x svedok na svadbe, kto pôjde potom jemu?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. jún 2023

@paciko9 hej vyjadrila sa spoločnej kamarátke že dúfa že si ju zavolám ako svedka

autor
15. jún 2023

@elizabet173 presne tak 🙂

elmivelmi
15. jún 2023

a tak nieje ti jedno kto je za svedka?To nieje ani nejaka dolezita uloha na svadbe.Ako naozaj.Ja by som si dala tu s komplikovanou povahou aby bil klud,naco si robis zbytocne starosti,kvoli nepodstatnej veci,?

tykat
15. jún 2023

"...vyjadrila sa spoločnej kamarátke že dúfa že si ju zavolám ako svedka...
Tak to je fakt divna povaha.

sickynickyobsadene
15. jún 2023

A na svadbu si ju vôbec pozvala pozvánkou na obrad aj zábavu? 😄

autor
15. jún 2023

@sickynickyobsadene tam pôjde jasné

kamatopo
15. jún 2023

No ak má len troška charakter a hrdosť tak tvoje rozhodnutie bude akceptovať. Veď ty si nevesta a ty máš právo rozhodnúť sa. Mňa by ani nenapadlo ak by som dúfala v takýto post a nedostala by som ho to dať dáko najavo. 🤦

klarolinne
15. jún 2023

Ja by som zvolila súrodenca alebo niekoho z rodiny. A takto sa nemôžu kamošky, ani jedna naštvať a uraziť. Akože ono je to možno hlúpe a alibistické, snažiť sa každému ulahodiť a výjsť v ústrety, lenže nevesty častokrát zabúdajú že vzťahy s rodinou a priateľmi nekončia svadobným dňom. Čo nie je isto tvoj prípad, ale narážam na takú jednu diskusiu spred dvoch týždňov ktorá to vyvolala úplnú davovú psychózu 🤦🏻‍♀️

janetinka27
15. jún 2023

je jedno, kto bude svedok. niekedy to posobi ako pocta pre toho daneho cloveka, ze si si vybrala prave jeho. a vtedy to moze vzbudzovat prave u inych ludi pocit, ze je ten urceny svedok pre teba niecim vynimocnejsi ako su oni.
a s tou komplikovanou kamaratkou do svadby nebudes? ak ano, tak ked bude tema svadba, tak vymenuj, co uz mate, mate saty, obrucky, salu, svedkov, jedlo atd.

bylinka25
15. jún 2023

Ja som mala svedkyňu sestru, muž mal švagra, našťastie, už toto máme poriešené, sestra je roky vydatá a švagor je tiež už ten rôčik ženatý.

janetinka27
15. jún 2023

ja som si dala svagrinu - manzelovu sestru. nikoho som nemusela vyberat, ze kto mi je blizsi alebo dolezitejsi, nikto sa nemohol urazit.