Mamky ahojte, o dva tyzdne ideme na 1.sv prijímanie a chcem sa vás opýtať, keď ste vy boli s 15 mesačným dieťatkom na danej oslave, tak ste v reštaurácii dali objednať aj im jedlo? Detskú porciu? Alebo ste brali z domu? Dakujem 🙂 ideme s dvojičkami a neviem sa zariadiť. Je to naša prvá takáto akcia 🙂
@luliu práveže polievku papáju veľmi veľa a takisto hlavne jedlo 😊
Len nie je reštauračné jedlo ako domáce 😉
Objednala v reštaurácii jedlo ani nie detské menu (lebo to sú samé hranolky nugetky vyprážaný syr atď) ale objednať nejaké rizoto či cestoviny keď máte dvojičky rozdeliť na dve porcie prípadne dať zabaliť čo nezjedia 😊
Ja som na oslavu 1.narodenin synovi zobrala do restiky jedlo v termoske, polievku zeleninovú a lososa so zemiakovým pyré, to ma veľmi rád (vtedy som mu ešte jedlo nesolila). Ale aj keď nemáš termosku na jedlo, v reštaurácii nebudú mať problém to zohriať (nikdy sme s tým problém nemali). Ale pamätám si, že zobkal potom aj z nášho taniera - bravčovu panenku a opekané zemiaky a trocha hribovej omáčky. On je tiež dobrý jedák, ale detská porcia je podľa mňa zbytočná pre tak malé dieťa.
Podľa mňa sa opýtaj v restike, či ti niečo vedia pripraviť bez soli, ak nie, tak radšej si zober z domu.
Ryza zemiak dusene masko alebo brokolica.... to v restike maju.
Pred 1r sme na oslavu do termosky brali natrhane palacinky(bez cukru). Bolo strasne teplo a mali sme dlhsiu cestu. Nechcela som preto brat vlastne jedlo. Zobkal k palacinkam ovocie, ktore bolo na stoloch. V 15m by som im kludne dala trosku polievky. Zas ked si raz daju jedno osolene jedlo, tak sa im nic nestane. Podla mna je tiez blbost objednat samostatnu porciu 'niecoho'. Ostatne im das ochutnat z vasho na ozvlastnenie. Na dalsi chod by som prichystala kasicku do prazdnej termosky - teplu vodu ti bezproblemov daju.
Ja mam teda doma jedaka. Ostatne jedla ma take ako maju byt. Ak je takato vynimocna situacia, tak sa prisposobime. Ziadne starosti.
Uzite si oslavu.
Objednala by som. Akoze aby som na oslavu tahala jedlo, ved v restike v pohode spravia cestoviny, varené zemiaky a kuracie masko, palacinky atd..
Moji jedli z mojho taniera keďže premna je to veľká porcia . polievku sme si sami dávali tak som naložila dva krát . Trošku si dali z každého a v zásade ja som sa vždy prispôsobila tak aby už šli tam najedeni a tam už len dozobkali .lebo to je len sami rozruch pre nich a normálne by sa tam nenajedli
Polievku im v pohode naberieš 2x a druhé jedlo záleží, ako veľa papajú.
Môj má 15m a zjedol by mi polovicu taniera, takže jemu by som detskú porciu objednala. Kamoška má staršiu a tá by sa jedla nedotkla (dosť jej vymýšľa s jedlom).
Jedli vývar a soté s ryžou. Mohli mať tak 17mesiacov. Jednu porciu na dva taniere
Záleží čo jedia, 15 mesačnému by som vzala vlastné jedlo z domu alebo dala zo svojho taniera. Ale ak sú jedaci, tak nerieš a objednaj detskú porciu